Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

575 4 1de Raluca Grințescu

Uleiul din germeni de grâu este recunoscut pentru proprietăţile sale tonifiante asupra pielii, fiind recomandat pentru masarea sânilor, pentru pielea uscată, matură, care şi-a pierdut din elasticitate. Este o bună sursă de antioxidanţi şi fitosteroli. Uleiul se extrage din miezul germenilor de grâu, reprezentând doar 2,5% din greutatea acestora, şi conţine o substanţă denumită octacosanol. Octacosanolul a fost evidenţiat de oamenii de ştiinţă drept un agent benefic în îmbunătăţirea performanţelor la efort.

Conține lecitină

Deşi este un ulei puternic aromat în activităţile de gătit, este, în acelaşi timp, şi costisitor pentru aceste îndeletniciri şi, de asemenea, uşor perisabil. Din substanţele întâlnite în compoziţia sa nu putem trece cu vederea acidul linoleic (Omega 6) - 55%, acidul Palmitic - 16%, acidul Oleic - 14% şi acidul Linolenic (Omega 3) - 7%. Uleiul de germeni de grâu mai conţine lecitină, provitamina A, vitaminele B, B12, D, E şi fier, fiind și un antioxidant datorită prezenţei tocoferolilor naturali şi a acidului linoleic. Conţine elemente minerale precum cupru, magneziu, calciu şi fosfor.

Este folosit preventiv şi curativ pentru vergeturi şi cicatrice

Este un elasticizant remarcabil, aducându-şi beneficiile în masaje faciale, de bust sau oriunde pielea este lipsită de tonus. Este folosit preventiv şi curativ pentru vergeturi, cicatrice, fisuri, piele deteriorată. Fitosterolii (care pot ajunge până la 5%) ajută funcţiile barierei hidrolipidice, reduc pierderea transepidermică de apă, regenerează pielea degradată, ameliorează inflamațiile şi mâncărimile. Are un profil interesant de acizi graşi esenţiali, conţine o mare cantitate de vitamina E, dar şi polifenoli care au acţiune antiradicalară şi antioxidantă.

Elimină acneea şi roşeaţa

Pentru uz cosmetic, uleiul de germeni de grâu ajută la eliminarea petelor de pe faţă cauzate de soare şi la gestionarea disfuncţiilor epidermice precum acneea şi roşeaţa. Uleiul de germeni de grâu poate fi folosit pe ten, pentru a-l proteja de frig iarna şi de razele solare vara: graţie compoziţiei sale, consolidează filmul hidrolipidic natural al pielii. Indicat şi pentru îngrijirea părului, uleiul de germeni de grâu redă sănătatea şi strălucirea părului uscat şi fragil.

Poate fi utilizat și intern. Pentru uşurinţa ingurgitării, poate fi amestecat în sucuri, în iaurturi sau în alte produse alimentare.

Mască antiîmbătrânire pentru față și gât

Vă prezentăm un exemplu de mască antiîmbătrânire cu ulei de germeni de grâu, pe care o puteți prepara acasă. Aveți nevoie de: 1 gălbenuş, 2 linguri cu ulei de germeni de grâu și 5 picături de vitamina E. Mod de preparare: amestecaţi ingredientele, apoi întindeţi masca pe faţă şi pe gât, lăsând să acţioneze cel puţin 30 de minute. Clătiţi foarte bine cu apă călduţă.

PONT. Fiind un ulei moderat oxidativ, se păstrează de preferat sub 19 grade Celsius, ferit de umezeală şi de lumină.

Nu e recomandat pentru uz cosmetic persoanelor alergice la gluten

Add comment


Security code
Refresh