Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

552 4 2de Gabriela Niculescu

Scualanul este extractul standardizat din ulei de măsline, a cărui formulă este îmbogăţită cu vitamina E, cu acţiune antioxidantă, pentru o protecţie suplimentară a pielii. Uleiul de scualan este practic o lipidă extrasă din uleiul de măsline (înainte era extrasă din uleiul de ficat de rechin) şi este folosită în produsele cosmetice hidratante. Fiind natural, este un produs hidratant foarte sănătos şi cu efecte rapide. Acest ulei se absoarbe rapid şi are o mare putere de penetrare, fără a lăsa peliculă grasă la suprafaţa pielii după aplicare.

Se aplică după duş

Chiar dacă pare surprinzător, uleiul de scualan este recomandat tenului gras, pielii acneice, dar şi celui mixt, normal, sensibil şi uscat, aplicându-se atât pe faţă şi corp, cât şi pe scap şi pe păr. Pentru rezultate optime, se recomandă aplicarea uleiului imediat după duş, atunci când porii sunt deschişi. În cazul tenului uscat, acest ulei echilibrează secreţia sebumului, astfel încât tenul să nu mai fie în permanenţă lucios. Scualanul reprezintă forma stabilă a scualanului, care se regăseşte în compoziţia sebumului, conferind protecţie şi hidratare excepţională a pielii. Odată cu îmbătrânirea, cantitatea de scualan produsă la nivelul glandelor sebacee scade, conducând la deshidratarea pielii. Uleiul de scualan din măsline reface filmul lipidic de la suprafaţa tenului în cazul pielii uscate, afectate sever de deshidratare, iar în cazul tenului matur protejează de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi a factorilor de mediu. Vitamina E din compoziţie are rol fotoprotector, hidratant şi antioxidant.

Uleiul de scualan este folosit frecvent şi în tratarea eczemelor, psoriazisului, dermatitelor sau iritaţiilor ce afectează sănătatea şi estetica pielii