Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Fitoterapeut Liviu Buluş: „Rucola este un produs nobil, care curăţă sângele de cheaguri“

585 8 1de Cătălina Tăgârță

Carnivorii înrăiți au impresia că nu pot face efort fizic fără a consuma carne. Dacă vă numărați printre aceștia, v-ați pus vreodată întrebarea cum se face că elefantul sau rinocerul, care ating chiar și o greutate de câteva tone, se hrănesc exclusiv cu verdețuri? Fitoterapeutul Liviu Buluș (medalion) are răspunsul la această întrebare și la multe altele. Potrivit specialistului, e foarte importantă energia din hrană, iar verdețurile sunt hrană vie. Desigur, veți spune, dar tigrul sau lupul sunt carnivori, și cu toate astea și ei sunt sănătoși. E adevărat. Doar că argumentul fitoterapeutului este unul foarte plauzibil: oamenii nu consumă carne crudă, care încă mai are energie în ea; iar bolile au apărut odată cu descoperirea focului (deci, prepararea termică a hranei) și cultivarea forțată a legumelor în sere, fără soare și apă de ploaie.

Piersicile, ideale în caz de nervozitate şi stări de agitaţie

585 9 1de Carmen Ciripoiu

Pe vremea Reginei Victoria, nicio masă nu era considerată completă dacă nu era însoțită de o piersică proaspătă împăturită într-un șervețel de bumbac. În ceea ce-l privește pe Columb, se spune că el însuși ar fi adus fructul în America. De ce erau atât de îndrăgite piersicile din cele mai vechi timpuri și ce beneficii au asupra sănătății aflaţi în rândurile următoare.

Smochinele proaspete, „bombe“ de energie pozitivă

584 6 1de Dana Purgaru

Poate unele dintre cele mai râvnite fructe, ce pot fi consumate atât proaspete, cât și deshidratate, smochinele nu sunt numai delicioase, ci și deosebit de importante din punct de vedere nutrițional, ele oferind corpului o infuzie de energie, de vitamine și de minerale.

„Aurul incaşilor“ care regenerează ţesuturile: lucuma

584 7 1de Raluca Grințescu

Lucuma (Pouteria lucuma) e un fruct subtropical foarte popular în Peru, Chile sau Ecuador, însă relativ puțin cunoscut în alte părți ale globului, deși se poate adapta ușor la orice climat subtropical. În Peru, lucuma este cel mai important ingredient pentru fabricarea înghețatei, depășind cacaua sau vanilia. Gustul este unul dulceag, apropiat de cel al caramelului.

Fitoterapeut Beatrice Niculiţă: „Decoctul de ienupăr, indicat şi pentru persoanele care au sânge în urină“

584 8 1de Carmen Ciripoiu

Date fiind multitudinea remediilor pe care natura le-a lăsat pentru a scăpa de problemele rinichilor, e clar că boala le-a dat de furcă şi strămoşilor noştri. Care sunt cele mai bune leacuri ce vin în ajutorul celor suferinzi le aflăm de la fitoterapeutul Beatrice Niculiţă (medalion; www.somavita.ro, număr de telefon: 021.312.06.02).

Învingeţi căldura cu mixturi miraculoase de hidratare

584 9 2de Raluca Grințescu

În aceste zile toride de vară, hidratarea organismului devine mai importantă ca oricând. Pentru că răcoritoarele din comerţ se prezintă cu oferte atractive de arome, gusturi şi culori, se cade pradă adesea tentaţiei de a le consuma. Din nefericire, mai bine de 90% dintre băuturile din comerţ sunt mai degrabă otrăvitoare decât răcoritoare, hidratarea făcându-se de cele mai multe ori cu lichide ale căror efecte sunt prea puţin cunoscute. Pentru a evita toate aceste capcane şi pericole pentru sănătate, putem apela la răcoritoarele preparate în casă, obţinute din ingrediente sigure, care, pe lângă gustul îmbietor, constituie şi un real tratament pentru boli.

Rotunjoara, buruiană de leac pentru tratarea leucoreei

584 9 1de Carmen Ciripoiu

Cunoscută şi sub denumirea de menta câinelui, rotunjoara are numeroase proprietăţi terapeutice recunoscute în fitoterapie: este antiinflamatoare, antidiareică, antiscorbutică, diuretică, cicatrizantă, emolientă, vermifugă, analgezică, stimulând totodată şi pofta de mâncare.

„Picături“ naturale pentru regenerarea timpanului

583 6 1de Raluca Grințescu

Fie că este vorba despre o inflamaţie a urechii în perioada copilăriei, fie că este vorba despre o problemă degenerativă legată de bătrâneţe, în funcţie de problemele specifice pe care le aveţi, alegeţi din următoarele recomandări pe cele care credeţi că vă sunt potrivite şi la îndemână!

Rochiţa-rândunicii, medicament pentru înţepături de păianjen

583 7 1de Raluca Grințescu

Volbura sau rochiţa-rândunicii (Convolvulus arvensis) este o specie de plante nativă Europei şi Asiei. Este o plantă perenă, erbacee, căţărătoare sau târâtoare, care poate creşte până la doi metri. Florile au formă de trompetă, cu diametrul de 1-2,5 cm, albe sau roz-pal, cu cinci dungi radiale mai închise la culoare. La noi este întâlnită în întreaga ţară, în zona de câmpie şi de deal, ca buruiană de culturi, pe pajişti, pe marginea drumurilor etc.

Fitoterapeut Adrian Udrea: „Uleiul de zmeură are proprietăţi tămăduitoare şi de refacere a pielii“

583 8 1de Carmen Ciripoiu

Problema produselor cu factor de protecție este destul de delicată. Și asta pentru că foarte multe persoane nu știu că valoarea factorului de protecție nu indică „puterea de acoperire”, ci perioada, în minute, în care pielea este protejată. Despre ABC-ul cremelor naturale de protecție solară, un interviu cu fitoterapeutul Adrian Udrea (număr de telefon: 0766.750.201).

Pelinul dulce distruge cancerul în aproximativ 16 ore

583 9 1de Raluca Grințescu

Oamenii de știință încearcă, în mod constant, să găsească un leac împotriva cancerului, și se pare că l-au găsit. Este vorba despre o plantă care se găsește și în România și care, potrivit unui studiu publicat în revista „Life Science”, poate distruge până la 98% din celulele canceroase în doar 16 de ore.