Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Retete naturiste

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Tinctura de brânca-ursului, elixir pentr…

Tinctura de brânca-ursului, elixir pentru fertilitate

de Carmen Ciripoiu În ultima perioadă, rata natalității a ajuns să scadă într-un ritm amețitor. De ce numărul cazurilor de infertilitate este cu mult mai mare? Ce probleme de sănătate aduc...

Read more

Cel mai eficient dezinfectant natural: C…

Cel mai eficient dezinfectant natural: Cerenţelul

de Gabriela Niculescu Cerenţelul înfloreşte din mai până în octombrie, iar în scopuri terapeutice sunt folosite în special rădăcinile. Acestea conţin eugenol, o substanţă cu miros plăcut, ce aminteşte de aroma...

Read more

Busuiocul ajută la relaxarea şi la refac…

Busuiocul ajută la relaxarea şi la refacerea psihomentală

de Daniela Anton Busuiocul este o plantă aromatică, fiind cunoscut pentru utilizările sale în lumea culinară, dar și ca remediu naturist care reface organismul și întărește sistemul imunitar.

Read more

Farmacie verde

Cardamonul, afrodiziacul-minune

de Anda Postolache

Un condiment aproape necunoscut românilor este cardamonul, o plantă adusă în Europa din sudul Indiei, pentru a fi folosită la aromatizarea cafelei. Datorită calităţilor afrodiziace, planta şi-a căpătat repede denumirea de „Sămânţa dragostei”. În medicina naturistă se foloseşte sub formă de tinctură sau în combinaţie cu alte plante. Cardamonul este recomandat împotriva: oboselii psihice, tulburărilor de dinamică sexuală, răcelilor, circulaţiei periferice slabe.

Vindecă impotenţa
Tinctura este indicată pentru tratarea cazurilor de impotenţă, digestie lentă, aerofagie şi oboseală. Preparatul se face în felul următor: se pun într-un recipient ce poate fi închis 100 g de cardamon măcinat foarte fin, iar deasupra plantei se adaugă 500 ml de alcool alimentar de 60 de grade. Se închide recipientul şi se lasă la macerat timp de şase zile într-un loc ferit de razele soarelui. Se strecoară prin tifon şi produsul se păstrează în sticluţe închise la culoare.

Spuneţi adio frisoanelor!
Pentru cazurile de răceală însoţită de frisoane se recomandă un remediu format din trei plante: cardamon, ghimbir şi ardei iute. Se prepară astfel: se macină fin două grame de ardei iute, două grame de ghimbir şi patru grame de cardamon, apoi se amestecă bine cu patru linguriţe cu miere de albine. Se ia această cantitate cu circa un sfert de oră înainte de cele trei mese.

Întăritor după perioade de solicitare intensă
Pentru cazurile de oboseală sexuală ori psihică, după o perioadă de solicitări importante, se recomandă prepararea unui remediu din gălbenuş de ou, o linguriţă cu miere şi un vârf de cuţit de cardamon. Cele trei ingrediente se amestecă bine şi produsul se consumă înainte de masa de prânz cu circa o jumătate de oră.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează