Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Retete naturiste

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Tinctura de brânca-ursului, elixir pentr…

Tinctura de brânca-ursului, elixir pentru fertilitate

de Carmen Ciripoiu În ultima perioadă, rata natalității a ajuns să scadă într-un ritm amețitor. De ce numărul cazurilor de infertilitate este cu mult mai mare? Ce probleme de sănătate aduc...

Read more

Cel mai eficient dezinfectant natural: C…

Cel mai eficient dezinfectant natural: Cerenţelul

de Gabriela Niculescu Cerenţelul înfloreşte din mai până în octombrie, iar în scopuri terapeutice sunt folosite în special rădăcinile. Acestea conţin eugenol, o substanţă cu miros plăcut, ce aminteşte de aroma...

Read more

Busuiocul ajută la relaxarea şi la refac…

Busuiocul ajută la relaxarea şi la refacerea psihomentală

de Daniela Anton Busuiocul este o plantă aromatică, fiind cunoscut pentru utilizările sale în lumea culinară, dar și ca remediu naturist care reface organismul și întărește sistemul imunitar.

Read more

Farmacie verde

Ridichile de lună, leac împotriva nervozităţii

de Claudia Stan

Primăvara şi-a intrat pe deplin în drepturi şi alimentaţia noastră deja trebuie să cuprindă cât mai multe plante de sezon, adevărate „guri de oxigen” pentru organismul slăbit pe parcursul iernii. Printre trufandalele de sezon se numără şi ridichea de lună, pe care o mâncăm în salate revigorante. Ridichea (Brassica rapa) este o legumă cultivată încă din antichitate, pentru că este de real ajutor în stabilirea echilibrului sănătăţii.

Reduce nivelul colesterolului
Ridichile sunt bogate în fibre alimentare, vitamina C, acid folic şi potasiu. În plus, ele au un conţinut mic de grăsimi saturate şi de colesterol, sporind imunitatea organismului. De aceea sunt mai mult decât indicate în curele de primăvară. Pe lângă gustul săţios al acestora, ridichile sunt ideale în cure de detoxifiere, alături de salata verde. Spălaţi foarte bine frunzele de salată verde şi tocaţi-le mărunt. Adăugaţi o legătură de ceapă verde şi ridichi mărunţite. Este recomandat să acriţi salata cu zeama de la o lămâie. Încercaţi să nu puneţi prea multă sare, deoarece aceasta reţine apa în ţesuturi. Pentru o dietă fără probleme consumaţi această salată de cel puţin trei ori pe zi. Ridichile vă taie pofta de mâncare, dar în acelaşi timp vă ajută în refacerea vitalităţii organismului.

Stopează hemoragiile
Ridichea conţine calciu, magneziu, fier, potasiu şi fibre alimentare necesare unei bune digestii. Explozia de vitamine invadează corpul, reîncărcându-vă astfel cu minerale şi cu energie. Persoanelor sensibile la iuţeala ridichilor li se recomandă un consum moderat. Mai mult, aceste legume sunt considerate un leac pentru tratarea nervozităţii şi un bun remediu pentru stoparea căderii părului. Totodată, bătrânii recomandă consumul ridichilor şi în cazurile de hemoragie. Bucătăria japoneză recomandă o reţetă menită să combată hemoragiile, dar în acelaşi timp să şi energizeze corpul. Se taie rondele fine de ridichi şi se amestecă împreună cu peşte crud marinat. Se adaugă hrean şi sos de soia şi se consumă rece. Totodată, această specialitate este considerată o armă puternică împotriva cancerului.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează