Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

 

 

555 11 1de Carmen Ciripoiu

De la astm la reumatism, de la hipertensiune la gripă, camforul rămâne cel mai bun remediu. Și nu de ieri, de azi, ci din cele mai vechi timpuri.

 

Adjuvant în pneumonie

 

Reumatismul dă târcoale? Nicio problemă, camforul lovește fără milă. Se fac aplicații cu unguent de camfor de trei ori pe zi, și durerea dispare la fel de repede cum a apărut. În cazul pneumoniei (unde e adjuvant de excepție), dar și pentru bronșită și astm, camforul este de un real ajutor. Se amestecă unguent camforat cu câteva picături de ulei volatil de mentă și se masează zona cu probleme. Tratamentul este indicat și împotriva tusei, pentru că eliberează rapid căile respiratorii. Amestecul de ulei volatil de mentă cu alcool camforat este foarte bun în cazuri de mâncărimi ale pielii. Se aplică fricționând ușor locul afectat.

 

Are efecte contraceptive

 

Sindromul premenstrual sau ciclul abundent sau dureros nu e plăcut pentru nicio femeie, dar camforul le vine de hac acestor neplăceri. În acest sens se recomandă o linguriță cu alcool camforat începând cu o săptămână înainte de venirea ciclului menstrual și până în ultima zi. Camforul este considerat totodată un afrodiziac de intensitate medie, iar potrivit ultimelor cercetări are și efecte contraceptive. Și tot alcoolul camforat este indicat pentru tulburări de dinamică sexuală la bărbați. Se consumă o linguriță de patru ori pe zi, remediul având efecte foarte bune atât în ejacularea prematură, cât și a hiperexcitabilității. De asemenea, durerile de cap dispar dacă tâmplele și ceafa se masează cu alcool camforat. În cazul crampelor musculare se recomandă masarea blândă a zonelor cu probleme cu unguent camforat.

 

Atenție! Intern, în doze mai mari de patru-șase rame pe zi, camforul generează hipotensiune, deranjamente digestive sau dificultate în respirație.

 

 

O bucățică de camfor pusă la gâtul copiilor în timpul iernii îi apără de gripe și de răceli

 

 

Add comment


Security code
Refresh