Main menu

header

541 6 1de Daniela Anton

Sucul de morcovi nu este doar o băutură delicioasă, ci și una extrem de sănătoasă. Despre morcovi, cel mai des se spune că îmbunătățesc vederea, însă beneficiile lor nu se opresc aici. Vă ajută să topiți stratul adipos, contribuie la îmbunătățirea digestiei, dizolvă formațiunile canceroase și are un aport important în menținerea structurii dinților.

Reglează glicemia și topește grăsimea

Sucul de morcovi are un indice glicemic extrem de mic, doar 40 de calorii, iar, datorită conținutului de carotenoide, acesta reglează nivelul de zahăr din sânge. Astfel, sucul de morcovi vă va da o energie constantă și va preveni apariția senzației de foame. Dieta cu suc de morcovi vă ajută să vă detoxifiați organismul, să topiți stratul adipos și să obțineți un abdomen plat.

Previne bolile de inimă

Bolile cardiovasculare sunt cauzate de o creștere a aglomerărilor de grăsime și colesterol în vasele de sânge. Astfel, dacă veți consuma regulat suc de morcovi, vasele de sânge vor fi curățate de aceste grăsimi, ceea ce înseamnă că veți avea o inimă sănătoasă. Pentru o vedere deficitară se consumă câte o jumătate de pahar (100 ml) cu suc de morcovi de două ori pe zi, în cure de două săptămâni.

Favorizează lactația

Sucul de morcovi este extrem de bogat în minerale, printre care potasiu, zinc, mangan, cupru și calciu. Potasiul combate retenția apei în organism și vă va ajuta să preveniți apariția celulitei. De asemenea, femeile care alăptează pot beneficia de proprietățile sucului de morcovi, deoarece favorizează lactația.

Dacă aveți probleme cu digestia, sucul de morcovi este cea mai bună soluție, deoarece conține enzime care accelerează descompunerea alimentelor. În plus, această băutură portocalie vă va ajuta să vă detoxifiați organismul, în special ficatul.

Împiedică formarea cariilor

Sucul de morcovi este extrem de bogat în compuși numiți terpene și lignine, care previn formarea cariilor, şi vă ajută să aveți o igienă orală optimă, deoarece anumite ingrediente active pe care le conține au puterea de a distruge germenii și bacteriile care se află în cavitatea bucală.

Sucul de morcovi este un remediu naturist şi pentru prevenirea cancerului. Betacarotenul din acest suc este transformat în vitamina A în organism, iar studiile arată că această vitamină este un antioxidant extrem de puternic și poate combate radicalii liberi responsabili pentru declanșarea anumitor tipuri de cancer, printre care cel de piele și cel de sân.

Acționează împotriva ridurilor

Bogat în substanțe antioxidante, sucul de morcovi menține tinerețea pielii și previne apariția ridurilor. De asemenea, trebuie să știți că un consum exagerat de suc de morcovi poate produce modificări la nivelul epidermei (carotenemie), adică pielea ar putea căpăta o nuanță portocalie. De aceea, este bine să consumați cu moderație suc de morcovi (unu-două pahare pe zi), dar în mod constant. Mai mult, aplicat pe piele timp de 30 de minute, sucul de morcovi întinerește țesuturile.

Dă strălucire părului uscat

Deficiența de vitamina A se observă cel mai repede la nivelul părului. Acesta își pierde strălucirea și devine extrem de uscat. Consumați suc de morcovi, deoarece vitaminele A și E din compoziția lui vor reda suplețea părului dumneavoastră.

Sfat. Pentru suc folosiţi morcovi tineri şi sănătoşi, care au o culoare intensă. Nu curățați morcovii de coajă, spălați-i bine de pământ și periați-i sub un jet de apă rece.

Poate dura trei săptămâni

Dieta cu suc de morcovi poate dura trei săptămâni, după care se face o pauză de șapte zile. Două pahare cu suc de morcovi sunt suficiente pe zi. Sucul de morcovi este izvorul cel mai bogat în vitamina A ușor asimilabilă de organism și conține cantități importante de vitamine: B2, C, E, D, F, și de minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier.

Reţete

Deoarece sucul de morcovi este concentrat și poate avea un gust prea puternic, combinaţi-l și cu alte ingrediente. Sucurile se consumă imediat după preparare.

Cu broccoli

Ingrediente: 7 morcovi, 250 g broccoli, 2 sfecle roșii mici.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender, apoi sucul se strecoară. Dacă aveți un storcător, veți obține direct sucul.

Cu roșii

Ingrediente: 7 morcovi, 2-3 roșii, 1 tijă apio, 1 cățel mic de usturoi, puțin ghimbir.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender sau în storcător.

Cu portocală

Ingrediente: 7 morcovi, sucul de la 1 portocală, apă, gheață.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender sau în storcător.

Cu mere

Ingrediente: 7 morcovi, 3 mere, sucul de la jumătate de lămâie, 1 castravete mediu.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender sau în storcător.

Cu pere

Ingrediente: 7 morcovi, 1 pară mare, 1 tijă apio, 2 căpățâni de fenicul.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender sau în storcător.

Add comment


Security code
Refresh