Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Medicamente verzi împotriva indigestiei

608 6 1de Roxana Istudor

Cunoscută și sub numele de dispepsie, indigestia este problema secreției defectuoase a sucurilor gastrice. Apare frecvent și la multe persoane din cauza obiceiului de a mânca gras, în cantităţi mari sau prea condimentat. Este însoțită de numeroase simptome neplăcute, și cei mai mulți oameni au experimentat-o cel puțin o dată în viață. În apropierea Sărbătorilor de iarnă și a obișnuitelor excese alimentare, câteva remedii naturiste de top împotriva indigestiei vin în ajutorul oricui.

Topul legumelor care ţin departe bolile secolului

608 8 1de Roxana Istudor

De ani buni, cercetători și specialiști din toată lumea atenționează că legumele și fructele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic pentru menținerea unei bune stări de sănătate. Este valabil în primul rând pentru doi „ucigași” majori ai secolului: bolile de inimă și cancerul. Care sunt legumele și fructele de top care țin departe aceste maladii?

Rotunjoara vindecă lăcrimarea abundentă

608 10 1de Carmen Ciripoiu

Soră cu talpa-gâștei și sovârful, rotunjoara, numită de strămoși planta celor 40 de suferințe sau buruiana de bube, reușește să uimească an de an. Planta este un regenerator puternic pentru celulele ficatului afectate de ciroză sau de cancer, un stimulator bun al metabolismului, dar și un veritabil energizant.

Consumul zilnic de fasole scade cu 25% riscul de a dezvolta boli cardiovasculare

607 6 1de Roxana Istudor

Mâncarea națională a românilor este o alegere foarte înțeleaptă. Fasolea nu este doar savuroasă, ci și sănătoasă, cu o mulțime de beneficii pentru organism. Preparată corect, poate fi servită în nenumărate combinații și poate sta la loc de frunte în orice dietă.

Scorţişoara reduce nivelul de acid gastric

607 8 1de Mirela Apostol

Scorţişoara este unul dintre alimentele cu puteri nebănuite asupra organismului şi este considerată un veritabil energizant şi un fortifiant al sistemului circulator, fiind folosită pentru tratarea infecţiilor din timpul iernii, dar şi ca afrodiziac. Recent, s-a constatat că, prin consumul de scorţişoară, temperatura stomacului scade, de unde rezultă că pereţii stomacului au parte de protecţie. Şi nu numai, intestinul subţire este şi el protejat.

Farmacist Ion Bobaru: „Vinul de vâsc are certe proprietăţi antitumorale“

607 10 1de Carmen Ciripoiu

Mai puțin mediatizate decât ceaiurile și tincturile, vinurile terapeutice sunt adevărate elixire ale naturii, cu efecte neașteptate asupra sănătății și stării de spirit. Cum se prepară, care este modul de administrare și alte informații prețioase, aflați de la farmacistul Ion Bobaru (foto; Farmacia Faltis, Brăila, număr de telefon: 0239/615931, www.farmaciafaltis.ro).

Sucul de lămâie, aliat preţios în lupta cu amigdalele infectate

606 6 1de Roxana Istudor

Amigdalele joacă un rol important în apărarea organismului contra infecţiilor. Dacă o persoană face mai multe episoade de amigdalită acută, atunci amigdalele se transformă într-un focar de infecţie. Pe lângă tratamentul medicamentos (în cazul în care nu este nevoie de înlăturarea chirurgicală), amigdalele inflamate pot fi tratate și cu o serie de produse naturale.

Cel mai eficient unguent pentru spondiloza cervicală: Zamoșița

606 8 2de Carmen Ciripoiu

Cunoscută încă din Antichitate, când a reprezentat cel mai bun remediu pentru durerile de stomac, zămoșița a fost uitată multă vreme. Cu o putere imensă, planta reușește să fie și în zilele noastre în topul celor mai bune leacuri oferite de natură.

Uleiul esenţial de santal combate stafilococul auriu

606 8 1de Carmen Ciripoiu

Dintre toate prețioasele uleiuri esențiale orientale, cel de santal a ieșit cel mai mult în evidență. Numit și aurul lichid, acesta este folosit în India ca ingredient din cele mai vechi timpuri în preparate cosmetice și în special în parfumuri, ca substituent al tămâiei, dar și în ceremonii și ritualuri religioase. Să fie uleiul de santal un leac pentru toate, așa cum spun unii specialiști?

Okra creşte apetitul sexual

605 6 1de Roxana Istudor

Una dintre legumele cel mai redutabile în efortul omului modern pentru menținerea sănătății este okra. Considerată de nutri- ționiști un cocteil de vitamine și un arsenal de beneficii pentru organism, okra contribuie în nu mai puțin de 20 de feluri la starea generală de bine și la întărirea metabolismului uman în fața majorității asalturilor din stilul de viață.

Ghimpele dă rezultate excepţionale în adenomul de prostată

605 8 2de Carmen Ciripoiu

Antiinflamator, diuretic, cicatrizant, antiseptic urinar, antitumoral de excepție. Acestea ar fi câteva dintre calitățile excepționale ale ghimpelui, extrem de eficient în afecțiunile prostatei, în special în adenomul de prostată.