Main menu

header

Sulfina reduce în mod semnificativ fragilitatea capilară

645 6 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Cunoscută și utilizată ca remeadiu naturist încă de pe vremea dacilor, sulfina, numită popular floare de iarbă, este o adevărată terapie pentru multe maladii.

Read more: Sulfina reduce în mod semnificativ fragilitatea capilară

Pecetea lui Solomon, imbatabilă în lupta cu tendinita

645 7 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Sindrom al tensiunii musculare repetate, tendinita apare nu numai la persoanele în vârstă, ca urmare a procesului de îmbătrânire, ci și la cele active, tineri sau sportivi de performanță. Potrivit specialiștilor, cele mai bune modalități de a ameliora simptomele sunt odihna și evitarea folosirii regiunii afectate. Iar cele mai potrivite leacuri împotriva tendinitei rămân cele oferite de natură.

Read more: Pecetea lui Solomon, imbatabilă în lupta cu tendinita

Apifitoterapeut Lucreţia Stanciu: „Sucul de roşii ajută la diminuarea cheagurilor de sânge“

645 8 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Cunoscută și ca boala tromboembolică, tromboflebita se întâlnește în special la nivelul membrelor inferioare și afectează într-un procent mare femeile de peste 50 de ani. Maladia sistemului cardiovascular are o evoluție îndelungată, pe parcursul lunilor și al anilor, în funcție de tipologia sa, superficială sau profundă. Cum prevenim boala și cum o tratăm prin metode naturiste aflați din interviul cu apifitoterapeutul Lucreția Stanciu (medalion; număr de telefon: 0753.056.715).

Read more: Apifitoterapeut Lucreţia Stanciu: „Sucul de roşii ajută la diminuarea cheagurilor de sânge“

Brânduşa de toamnă, citostatic natural

645 9 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Plantele au secrete și compuși pe care poate oamenii nu le vor dezvălui curând în toată complexitatea lor. Dar beneficiile vor fi mereu nepreţuite. O demonstrează forța redutabilă a unei plante demne de respect: brândușa de toamnă, un cocteil de substanțe formidabile.

Read more: Brânduşa de toamnă, citostatic natural

Cicoarea curăţă ficatul şi splina

645 10 2de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Cicoarea are o îndelungată tradiție și un renume consolidat printre plantele de leac, grație unor calități remarcabile de tonic al sistemului digestiv și tratament pentru numeroase afecțiuni.

Read more: Cicoarea curăţă ficatul şi splina

Papura calmează durerile herniei

645 10 1de Roxana Istudor

Mult mai mult decât binecunoscutele rogojini, coșuri sau coli de hârtie, papura e și o plantă medicinală redutabilă.

Read more: Papura calmează durerile herniei

Un condiment pentru viaţă lungă: ardeiul iute

644 6 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Mulți dintre cei care preferă gustul condimentat - și nu oricum, ci iute - știu că acesta este generat de o substanță cu totul specială, unică în felul ei și plină de beneficii care sunt descoperite tot mai des: capsaicina. Prezentă în ardeiul iute, îl transformă într-un adevărat leac care ajută organismul să trăiască mai mult și mai sănătos.

Read more: Un condiment pentru viaţă lungă: ardeiul iute

Cimbrul, recomandat în vindecarea spasmelor

644 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Cimbrul este una dintre cele mai puternice plante medicinale, despre care vechii egipteni spuneau că dăruieşte invulnerabilitate faţă de boli.

Read more: Cimbrul, recomandat în vindecarea spasmelor

Fitoterapeut Mihai Apostol: „Lemnul-dulce este de ajutor la refacerea mucoasei gastrice“

644 8 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Când toamna începe, ușor-ușor, să bată la ușă, tot mai mulți români sunt diagnosticați cu diferite afecțiuni ale stomacului, pe primul loc situându-se gastrita. Tratamentul naturist al acestei boli este de multe ori o provocare, pentru că maladia este în general dobândită în decursul unei perioade lungi. Apelând însă cu încredere la tratamentele naturiste oferite de fitoterapeutul Mihai Apostol (foto; număr de telefon: 0723.642.322), gastrita devine doar o amintire care merită să fie ștearsă din memorie.

Read more: Fitoterapeut Mihai Apostol: „Lemnul-dulce este de ajutor la refacerea mucoasei gastrice“

Leac împotriva febrei: fagul

644 9 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Pe lângă faptul că fagul înseamnă lemn din care se face mobilă, acest arbore legendar are și remarcabile proprietăți medicinale prin scoarță, frunze și mai ales muguri.

Read more: Leac împotriva febrei: fagul

Iarba-mare, inamicul pleureziei

644 10 2de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Remediu din bătrâni, plină de substanțe active dintre cele mai benefice pentru organism, iarba-mare a demonstrat mereu efecte remarcabile pentru ameliorarea unui mare număr de afecțiuni.

Read more: Iarba-mare, inamicul pleureziei