Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

599 19 2de Dana Georgescu

O echipă de cercetători susţine că, în mod normal, bărbaţii care se află în relaţii cu femei care au un comportament sexual agresiv sunt anxioşi, în ciuda faptului că nu recunosc acest lucru. Cercetarea a fost făcută pe 62 de cupluri, pe parcursul a opt luni, și a fost publicată în revista „European Journal of Social Psychology”.

Dorința de intimitate este atrăgătoare

În cazul femeilor, pe parcurs ce relaţia în care sunt implicate avansează, iar partenerii lor manifestă o dorinţă sexuală tot mai evidentă, ele devin din ce în ce mai puţin anxioase. Cu totul alta este situaţia bărbaţilor, deoarece aceştia devin din ce în ce mai anxioşi dacă partenerele lor manifestă o dorinţă sexuală tot mai evidentă. Una dintre explicaţiile pe care ni le oferă specialiştii se referă la faptul că bărbaţii percep femeile cu o dorinţă sexuală clar manifestată ca fiind mult mai puţin fidele. O altă teorie pe care ne-o oferă cercetătorii menţionează faptul că bărbaţii devin anxioşi în faţa femeilor agresive din punct de vedere sexual, pentru că această atitudine nu corespunde normelor cu care suntem obişnuiţi. De asemenea, studiul a scos la iveală că bărbaţii devin din ce în ce mai atraşi de partenerele lor pe parcurs ce acestea manifestă o dorinţă sexuală tot mai scăzută, dar o dorinţă de intimitate tot mai evidentă. Specialiştii susţin că bărbaţii au acest comportament deoarece sunt în căutarea unor partenere care vor să aibă o viaţă sexuală activă, însă să nu exagereze în acest sens.

Add comment


Security code
Refresh