Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

540 19 1de Dana Purgaru

Oamenii vor întreţine în mod regulat relaţii sexuale cu roboţi în a doua jumătate a acestui secol, spun cercetătorii, iar unii se vor şi îndrăgosti în realitatea virtuală.

O practică ce va lua amploare

Cercetătorii de la Universitatea din Sunderland, Marea Britanie, au emis o teorie controversată care, însă, pare a fi plauzibilă ținând cont de tendința în robotică. „Pe măsură ce realitatea virtuală devine tot mai realistă şi mai captivantă, fiind capabilă să imite şi să îmbunătăţească experienţa sexului cu un partener uman, este de conceput ca unii să aleagă asta în defavoarea sexului cu o fiinţă umană mai puţin decât perfectă”, a declarat Helen Driscoll, psiholog.

Astfel, companiile care realizează producţii pentru adulţi au început deja să ofere acest tip de produse - cu ajutorul tehnologiilor moderne, utilizatorii pot „intra” şi explora filmele pornografice pe propria piele. „Avem tendinţa să gândim despre aceste idei cum ar fi realitatea virtuală şi sexul cu roboţi în contextul normelor actuale. Dar dacă ne gândim în urmă, la normele sociale despre sex de acum 100 de ani, este evident că acestea s-au schimbat rapid şi radical”, a mai spus psihologul care a atras, de asemenea, atenția că marele pericol al acestor practici va fi însingurarea, asociată cu numeroase tulburări fizice şi emoţionale.

Add comment


Security code
Refresh