Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

518 23 4de Dana Purgaru

Se spune că dragostea durează trei ani și că viaţa de cuplu începe să se deterioreze după şapte ani. Aceste teorii sunt însă zdruncinate de un studiu realizat la Brigham Young University, din statul american Utah. Potrivit acestuia, cuplurile încep să se erodeze după zece ani, atingând nivelul minim de afecţiune.

Copiii, punctul de cotitură

Studiul a fost realizat pe un eşantion alcătuit din peste 2.000 de femei născute între anii 1957 şi 1964. Ele au răspuns unui chestionar care a inclus diverse întrebări despre vieţile lor de cuplu din ultimii 35 de ani. În momentul derulării studiului, cercetătorii au aflat că, în cazul a două treimi din totalul căsniciilor, gradul de fericire maritală era foarte mare la începutul căsătoriei, după care a început să scadă constant. Participantele la studiu au dezvăluit că în cel de-al zecelea an de căsnicie s-au simțit cel mai nefericite. Oamenii de ştiinţă consideră că acest punct de cotitură coincide cu perioada în care femeile sunt extrem de ocupate atât în viaţa profesională, cât şi în cea de familie din cauza copiilor.

Add comment


Security code
Refresh