Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Tradiţia cererii în căsătorie: a îngenunchea vine din era cavalerilor

622 25 4de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Cererea în căsătorie este un eveniment foarte stresant pentru îndrăgostiți. Odată ce domnii își iau inima în dinți, există o serie de pași pe care îi fac - îngenunchează, oferă un inel, apoi, dacă răspunsul este „Da”, se anunță logodna. Toate acestea au tradiții vechi.

Certuri care periclitează relaţia

622 25 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Aceeași ceartă poate fi considerată minoră pentru un cuplu sau majoră, generatoare de despărțire pentru altul. Specialiștii atrag atenția că, per ansamblu, există câteva conflicte de acest tip care pot reprezenta semnale ale unei ruperi iminente a relației.

Idilele adolescenţilor, mai puţine decât s-ar crede

622 25 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Contrar aparențelor și ideilor preconcepute, adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani sunt mai circumspecți decât s-ar crede atunci când vine vorba despre a intra într-o relație romantică. Un studiu al Pew Research Center dă la iveală date cel puțin surprinzătoare.

Iubirile la distanţă, ajutate de tehnologie

620 25 3de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Evoluția tehnologiei nu putea ocoli unul dintre cele mai de interes subiecte pentru generațiile tinere: menținerea unei relații la distanță. Așa au apărut dispozitivele care contribuie semnificativ la ideea conectării celor doi îndrăgostiți și le permite împărtășirea unor experiențe care în mod normal fac parte din rutina de fiecare zi a partenerilor care se află efectiv alături.

Întâlnirile online - de la „ideal“ la „acceptabil“

620 25 2de Roxana Istudor şi Florica Pintea

O cercetare derulată la Universitatea de Tenhologie din Queensland a pus în evidență faptul că, în ciuda listei de preferințe pe care declară că o au cei care apelează la întâlnirile online, în realitate, aceștia sunt mult mai puțin pretențioși.

Dezechilibrul puterii afectează femeile

de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Dezechilibrele în cupluri sunt ceva des întâlnit, dar ele se manifestă, ca efecte, diferit pentru cei doi parteneri. Astfel, a avea o putere mai mică în cuplu afectează mai profund femeile decât bărbații, arată un studiu recent publicat în „The Journal of Sex Research”.

Persoanele atrăgătoare au relaţii mai scurte

620 25 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Oamenii care nu au avut niciodată relații de lungă durată nu au vreo vină în această realitate, indică o serie de studii. Specialiștii confirmă faptul că relațiile scurte sunt un semn al faptului că persoana respectivă este atrăgătoare, arată „The Independent”.

E oficial: căsnicia alungă stresul

617 29 4de Dana Georgescu şi Alexandru Filcu

În popor se spune că o căsnicie scoate „peri albi”. Nimic mai puțin adevărat, susțin însă oamenii de știință. O cercetare recentă relevă prima dovadă biologică ce explică modul în care căsnicia influențează în bine starea de sănătate și îi face pe oameni mai puțin stresați.

Relaţiile de cursă lungă „nu se întâmplă pur şi simplu“

617 29 2de Dana Georgescu şi Alexandru Filcu

O echipă de oameni de ştiinţă a ajuns la concluzia că „în ciuda credinţei populare, a rămâne într-o căsnicie nefericită poate fi cel mai bun lucru”, după cum susţine Harry Benson, de la Marriage Foundation.

Nu există „om bun la pat“, ci compatibilitate între parteneri

617 29 1de Dana Georgescu şi Alexandru Filcu

Viața sexuală universal perfectă nu există, iar fiecare cuplu îşi poate îmbunătăţi acest aspect al relației după preferințe, posibilități și aşteptări, dar mai ales în funcție de compatibilitate, potrivit lui Nicole Prause, director ştiinţific la Laboratorul de Psihologie Sexuală şi Neuroştiinţă Afectivă. Într-un interviu pentru „New York Magazine”, aceasta a susținut că „nu există definiţia omului bun la pat” și că unele cuvinte precum „eşec” şi „ratare” trebuie scoase din vocabular atunci când se vorbește despre sex.

Valorile politice şi religioase comune sudează cuplurile

609 23 3de Dana Georgescu

În studiul intitulat „The Politics of Mate Choice” („Politica alegerii partenerului”), cercetătorii de la Universitatea Rice şi de la Universitatea din Nebraska au explicat de ce noţiunea de atragere a contrariilor nu se adevereşte mereu din punct de vedere ştiinţific.