• 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Ileana Ciuculete: „Cea mai mare plecăciu…

Ileana Ciuculete: „Cea mai mare plecăciune, după Dumnezeu, o fac în faţa publicului“

de Cătălina Tăgârţă Voce caldă, suflet mare, vesel şi iubitor. Dar Ileana Ciuculete e chiar mai mult de atât. E o persoană credincioasă, o interpretă de muzică populară deosebită, care ne...

Read more

Nicolae Botgros: „Îi mulţumesc din sufle…

Nicolae Botgros: „Îi mulţumesc din suflet tatălui meu că mi-a pus vioara în mână“

de Cătălina Tăgârţă Maestrul Nicolae Botgros e căsătorit cu o moldoveancă autentică, de care s-a îndrăgostit în prima clipă în care a văzut-o, iar de când a venit pe lume copilul...

Read more

Teo Trandafir: „Viaţa nu este o povară p…

Teo Trandafir: „Viaţa nu este o povară pe care să o treci singur. Mi-ar plăcea, cred, să o trec în doi“

de Gabriela Niculescu Teo Trandafir a fost, până de curând, o prezenţă dorită pe micile ecrane, pentru a aduce puţină lumină în noianul de emisiuni pătate, să nu le spunem de-a...

Read more

Lucian Drăgan: „Anul acesta sărbătoresc …

Lucian Drăgan: „Anul acesta sărbătoresc Nunta de Argint“

de Gabriela Niculescu Lucian Drăgan a urcat prima oară pe scenă în copilărie, alături de tatăl său, care i-a fost şi mentor. Cântecele sale au pornit de pe plaiurile bănăţene ale...

Read more

Nicu Paleru: „Soţia e mulţumită că admir…

Nicu Paleru: „Soţia e mulţumită că admiratoarele mele au de la 40 de ani în sus“

de Cătălina Tăgârţă Vocea lui Nicu Paleru răsună de pretutindeni: de la televizor, din trafic, de la spectacole şi party-uri private. Stilul său petrecăreţ a prins foarte bine, fiind unul dintre...

Read more

Elena Lasconi - „Dincolo de poveştiri“: …

Elena Lasconi - „Dincolo de poveştiri“: „Sunt mult prea legată de ţara mea şi sunt mândră că sunt româncă“

de Gabriela Niculescu Elena Lasconi a prezentat jurnalele de ştiri la Pro TV, a fost corespondent de război, a câştigat, din pasiune pentru gătit, „Master Chef - Proba celebrităţii” şi prezintă...

Read more

Jean Paler: „Mai mult am plâns decât am …

Jean Paler: „Mai mult am plâns decât am fost fericit“

de Gabriela Niculescu Am avut onoarea să intervievăm un om deosebit, „specie” pe cale de dispariţie în zilele noastre. Jean Paler este de-o sinceritate dezarmantă şi de o modestie absolută, aşa...

Read more

„Genialul Conducător” se dădea în vânt d…

„Genialul Conducător” se dădea în vânt după Kojak şi după Galbena de Odobeşti

de Gabriela Niculescu şi Andrei Dicu - La 26 ianuarie se împlinesc 96 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu Nicolae Ceauşescu s-a născut la 23 ianuarie 1918, însă întotdeauna a...

Read more

Ionuţ Dolănescu: „Tata a trăit şi a crea…

Ionuţ Dolănescu: „Tata a trăit şi a creat în cei 65 de ani cât alţii în două vieţi“

de Gabriela Niculescu - Festivalul Naţional Ion Dolănescu, la cinci ani de când artistul a părăsit scena vieţii La 25 ianuarie se împlinesc cinci ani de când regretatul Ion Dolănescu a părăsit...

Read more

Pepe: „Cred că sunt un tată bun şi îmi m…

Pepe: „Cred că sunt un tată bun şi îmi mai doresc un copil“

de Gabriela Niculescu Ionuţ Nicolae Pascu, alias celebrul Pepe, este un artist care ştie să facă show-uri efervescente. Şi nu doar pe scenă, chiar şi viaţa privată este presărată cu emoţii...

Read more

Ionuţ Budişteanu: „Mi s-a împlinit visul…

Ionuţ Budişteanu: „Mi s-a împlinit visul a 8 milioane de copii“

de Gabriela Niculescu - românul care ocupă locul 9 în topul celor mai influenţi 16 tineri din lume realizat de prestigioasa revistă „Time“ Ionuţ Budişteanu este cu siguranţă unul dintre copiii supradotaţi...

Read more

Grig Chiroiu: „Îmi uimesc până la lacrim…

Grig Chiroiu: „Îmi uimesc până la lacrimi familia“

de Gabriela Niculescu Grig Chiroiu interpretează rolul lui Pupăză din serialul „Trăsniţii”, difuzat de luni până joi, de la ora 22:15, la Prima TV. Este jovial şi amuzant cu cei pe...

Read more

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Retete naturiste

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Ceaiul de sunătoare calmează sistemul ne…

de Daniela Anton Sunătoarea este una dintre plantele cel mai cunoscute folosite în fitoterapia din întreaga lume. În compoziţia ei au fost identificaţi peste 15 compuşi activi, printre care acidul valerianic,...

Read more

Durerea de ureche trece cu muşetel

de Daniela Anton Durerile de urechi şi otita sunt necazuri cu care se confruntă atât copiii, cât şi adulţii, mai ales în sezonul rece. Cum trataţi aceste simptome? Iată câteva remedii...

Read more

Anghinarea tratează colesterolul mărit

de Gabriela Niculescu Anghinarea e una dintre plantele din regiunea mediteraneană cel mai cunoscute, fiind utilizată nu doar în gastronomie, ci şi în scopuri medicinale, datorită proprietăţilor curative extrem de variate....

Read more

REGULAMENT CONCURS „Intră în EURO cu TAIFASURI!”

SECŢIUNEA 1. Organizatorul şi Regulamentul Oficial al CONCURSULUI

1.1. Concursul „Intră în EURO cu TAIFASURI” (denumit în continuare Concurs) este organizat de SC TAIFASURI Media SRL, societate comercială cu sediul social în Bucureşti, Şoseaua Dudeşti-Pantelimon Nr. 1-3, et. 2, Sector 3, având Codul de Înregistrare Fiscală RO 17116493, reprezentată de Nicoleta Chiran, în calitate de Administrator (denumită în continuare „Organizatorul”). 

1.2. Participanţii la Concurs sunt obligaţi să respecte integral termenii şi condiţiile Regulamentului Oficial al acestuia, potrivit celor menţionate mai jos (denumit în continuare „Regulamentul Oficial”). Regulamentul Oficial este întocmit şi va fi făcut public pe site-ul www.taifasuri.ro şi în revista săptămânală Taifasuri.

1.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica sau de a schimba prezentul Regulament Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare numai după anunţul prealabil de prezentare a acestora pe site-ul www.taifasuri.ro.

Citeste regulamentul >>

Ileana Ciuculete: „Cea mai mare plecăciu…

Ileana Ciuculete: „Cea mai mare plecăciune, după Dumnezeu, o fac în faţa publicului“

de Cătălina Tăgârţă Voce caldă, suflet mare, vesel şi iubitor. Dar Ileana Ciuculete e chiar mai mult de atât. E o persoană credincioasă, o interpretă de muzică populară deosebită, care ne...

Read more

Ceaiul de sunătoare calmează sistemul ne…

de Daniela Anton Sunătoarea este una dintre plantele cel mai cunoscute folosite în fitoterapia din întreaga lume. În compoziţia ei au fost identificaţi peste 15 compuşi activi, printre care acidul valerianic,...

Read more

Machiajul permanent oferă un aspect mere…

de Valeria Ispas Machiajul ocupă un loc important în viaţa femeii contemporane, care necesită resurse financiare, timp şi pricepere. O alternativă poate fi machiajul permanent, o modalitate inovatoare de a păstra...

Read more

Diva cu cel mai sexy corp din lume: Pené…

Diva cu cel mai sexy corp din lume: Penélope Cruz

de Gabriela Militaru - Actriţa de origine spaniolă îşi menţine formele voluptuoase cu dieta mediteraneană şi jucându-se permanent cu copiii săi Penélope Cruz este cu siguranţă cea mai exotică actriţă de la...

Read more

Durerea de ureche trece cu muşetel

de Daniela Anton Durerile de urechi şi otita sunt necazuri cu care se confruntă atât copiii, cât şi adulţii, mai ales în sezonul rece. Cum trataţi aceste simptome? Iată câteva remedii...

Read more

Doctor Pavel Chirilă: „Cei care ţin post…

Doctor Pavel Chirilă: „Cei care ţin post fac foarte rar cancer, aşa că este bine să postiţi periodic“

de Cătălina Tăgârţă Expresia „stil de viaţă sănătos” este întâlnită la fiecare pas. Cu toate acestea, din păcate, prea puţine persoane au tăria de a renunţa la vechile obiceiuri şi de...

Read more

Cristina Eremia: „Imaginaţi-vă un proces…

Cristina Eremia: „Imaginaţi-vă un proces în care ardeţi tot ce aţi dori să eliminaţi din viaţă“

de Cătălina Tăgârţă În ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane se informează despre importanţa alimentaţiei, a calităţii produselor şi, modului în care sunt combinate acestea, astfel încât să...

Read more

Anghinarea tratează colesterolul mărit

de Gabriela Niculescu Anghinarea e una dintre plantele din regiunea mediteraneană cel mai cunoscute, fiind utilizată nu doar în gastronomie, ci şi în scopuri medicinale, datorită proprietăţilor curative extrem de variate....

Read more

Un playboy urât şi cu buzunarele doldora…

Un playboy urât şi cu buzunarele doldora de milioane: Aristotel Onassis

de Andrei Dicu La 15 martie 1975 se stingea la Paris celebrul armator grec Aristotel Onassis. Moartea sa, la numai 69 de ani, avea să fie începutul unui adevărat război pentru...

Read more

Aveţi un animal agresiv? Legea vă obligă…

de Cătălina Tăgârţă Sunteţi deţinătorul sau proprietarul unui câine periculos sau agresiv? Ţinând cont de numărul mare de evenimente neplăcute declanşate de aceste categorii de animale, Guvernul României a decis să...

Read more

Păducelul este eficace în afecţiunile in…

de Dana Purgaru Cauzele afecţiunilor cardiace sunt complexe, de aceea consultarea unui medic specialist e un lucru foarte important. În plus, remediile din natură pot fi utile.

Read more

Opera revoluţionarului Martin Luther: Pr…

Opera revoluţionarului Martin Luther: Protestantismul

de Andrei Dicu - Religiile lumii, între mistică, istorie şi analiză sociologică Continuăm serialul nostru dedicat principalelor curente religioase şi zăbovim asupra confesiunilor creştine şi mai ales a punţilor comune dintre acestea....

Read more

Deodorante naturale pentru pielea sensib…

de Gabriela Niculescu S-a lansat pe piaţă deodorantul natural ce nu conţine alcool, sub formă de roll-on, care asigură o protecţie eficientă şi în acelaşi timp aroma proaspătă de citrice, de...

Read more

Scăpaţi de bolile gastrointestinale cu n…

de Gabriela Niculescu Nalba este o plantă medicinală foarte folositoare pentru sănătatea noastră, putând fi folosită în diverse forme: infuzie, macerată la rece, pentru clismă şi cataplasme. Interesant este faptul că...

Read more

Un nou trend în lumea fashion: pictura p…

Un nou trend în lumea fashion: pictura pe haine

de Laura Zmaranda Când vine vorba despre artă, nimic nu pare a îngrădi forma pe care aceasta şi-o însuşeşte. Pictura, muzica, sculptura, dansul reprezintă chintesenţa frumuseţii profunde a spiritului uman. De...

Read more

Grâul încolţit vine de hac impotenţei

de Dana Purgaru În cazul disfuncţiilor erectile se poate apela la unele remedii naturiste, ce şi-au dovedit, în timp, eficacitatea.

Read more

Atenţie! Mersul la sală vă poate îmbolnă…

de Daniela Anton V-aţi apucat de sală, ardeţi calorii pentru un corp suplu şi sănătos? Întrucât spaţiile special amenajate sunt locuri publice, frecventate de multe persoane, pot fi medii propice de...

Read more

Sosuri şi dressinguri pentru toate gustu…

de Diana Georgescu Amestecurile de ulei cu suc de lămâie (sau oţet), cu adausuri de condimente variate, sunt cele care dau savoare chiar şi celor mai banale alimente. Acestea se asociază...

Read more

Pitaya are calităţi laxative

de Daniela Anton I se mai spune şi fructul dragon, fiind rodul tropical al unor specii de cactuşi. Pitaya se cultivă în America de Sud şi Centrală şi în sud-estul Asiei....

Read more

Baia nu va mai fi necesară. În curând ne…

de Gabriela Niculescu Ştiţi zicala aceea: „Nu s-a împrietenit cu apa şi săpunul”. Uitaţi contextul în care o foloseaţi şi gândiţi-vă la ideea aceasta: ce-ar fi dacă n-ar mai trebui să...

Read more

Un mare actor cu nume mare: Tony Bulandr…

Un mare actor cu nume mare: Tony Bulandra

de Elena Şerban Numele actorului Tony Bulandra este mai cunoscut iubitorilor de teatru din întreaga ţară mai ales datorită Luciei Sturza Bulandra. Aceasta însă a primit numele Bulandra tocmai de la...

Read more

Rambutanul reduce tensiunea

de Daniela Anton Rambutanul este un fruct exotic ce provine din Malaiezia şi, în ciuda aspectului exterior bizar, este foarte moale şi dulce, asemănător cu litchi. Gustul seamănă cu cel al...

Read more

„Lui Ritz îi place să se uite la televiz…

„Lui Ritz îi place să se uite la televizor“

de Dana Purgaru - Irina Margareta Nistor are un motan cinefil, demn de un critic de film Irina Margareta Nistor, posesoarea vocii pe care orice român cinefil trecut de 30 de ani...

Read more

Salvia elimină abcesele dentare

de Gabriela Niculescu Un traumatism al dintelui, o afecţiune a gingiei sau o carie netratată pot fi cauze ale abcesului dentar. Mucoasa bucală se bombează în jurul dintelui afectat şi devine...

Read more

Tinctura de spânz ameliorează efectele a…

de Dana Purgaru Dacă suferiţi de artrită obliterantă, o afecţiune extrem de neplăcută, ce dă dureri din cauza blocării circulaţiei sângelui şi împiedică mersul, trebuie să anunţaţi medicul, pentru a preîntâmpina...

Read more

Nicolae Botgros: „Îi mulţumesc din sufle…

Nicolae Botgros: „Îi mulţumesc din suflet tatălui meu că mi-a pus vioara în mână“

de Cătălina Tăgârţă Maestrul Nicolae Botgros e căsătorit cu o moldoveancă autentică, de care s-a îndrăgostit în prima clipă în care a văzut-o, iar de când a venit pe lume copilul...

Read more

Cimbrişorul şi fumăriţa vă scapă de ging…

de Daniela Anton Aproape 90% din oameni sunt afectaţi în timpul vieţii de sângerarea şi inflamaţiile gingiei. Iată câteva remedii naturiste care vă pot ajuta să trataţi afecţiunile gingivale.

Read more

Hidrataţi-vă călcâiele cu banane!

de Daniela Anton Indiferent de anotimpul în care ne aflăm, este important să vă îngrijiţi călcâiele de-a lungul întregului an. Acestea au tendinţa de a se usca şi de a crăpa...

Read more

Slăbiţi cu dieta 80/10/10

Slăbiţi cu dieta 80/10/10

de Cătălina Tăgârţă Aţi încercat tot felul de regimuri pentru slăbit, dar fără rezultate pe termen lung? Atunci ar fi bine să vă reconsideraţi şi atitudinea. E important nu doar ceea...

Read more

Uleiul de kukui tratează psoriazisul

de Iulian D. Moleianu Folosit în scopuri cosmetice şi terapeutice, uleiul de kukui este unul dintre leacurile „exotice” cel mai moderne pe care le puteţi utiliza în tratamentul pentru întreţinerea pielii....

Read more

Dr. Alexandru Filipescu: „Durerea la con…

Dr. Alexandru Filipescu: „Durerea la contactul sexual ascunde infecţii, tumori, răni, defecte congenitale!“

de Cristina Cristache Dispareunia sau durerea la contactul sexual afectează femeile din întreaga lume, provocând deseori traume psihice şi emoţionale. Statistic, între 10% şi 20% dintre femei suferă de această tulburare,...

Read more

Liza Minelli, o viaţă de Cabaret

Liza Minelli, o viaţă de Cabaret

de Elena Şerban S-a născut pe 12 martie 1946, la Los Angeles. Este fiica unor uriaşi ai marelui ecran: actriţa Judy Garland şi regizorul Vincente Minelli. Este premiată cu Oscar şi...

Read more

Alga AFA necrozează tumorile maligne

de Cătălina Tăgârţă În ultima vreme, oamenii sunt din ce în ce mai slăbiţi şi mai expuşi la boli. Pentru întărirea organismului trebuie să ducă un stil de viaţă echilibrat, să...

Read more

Beatrice Niculiţă: „Nu există boli incur…

Beatrice Niculiţă: „Nu există boli incurabile, ci doar bolnavi incurabili“

de Carmen Ciripoiu - Misterul aurelor energetice O femeie frumoasă, care a uimit întreaga lume cu capacităţile sale ieşite din comun, ne dă zi de zi o lecţie de omenie şi de...

Read more

Avocatul Marius Coltuc vă învaţă cum să …

Avocatul Marius Coltuc vă învaţă cum să recuperaţi taxa de poluare: „E nevoie de hotărâre judecătorească“

de Cătălina Tăgârţă Potrivit unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, taxa introdusă de Guvernul Boc în februarie 2012 este neeuropeană. Prin urmare, toţi românii care au achitat taxa...

Read more

Plantele miraculoase care îndepărtează a…

de Iulian D. Moleianu de primăvară provoacă deseori stări accentuate de slăbiciune şi dureri de cap. Pentru a evita aceste neplăceri şi a ne putea bucura de învierea naturii, fitoterapeuţii ne...

Read more

S-a descoperit prima toxină botulinică n…

de Gabriela Niculescu Cercetătorii din industria frumuseţii au descoperit prima toxină botulinică noninjectabilă, care este un derivat al toxinei botulinice propriu-zise. Aceasta, ca şi substanţa-mamă, a fost creată pentru umplerea ridurilor...

Read more

Creştinismul, sub simbolistica mânturii …

Creştinismul, sub simbolistica mânturii sufletului

de Andrei Dicu - Religiile lumii, între mistică, istorie şi analiză sociologică Religia reprezintă căutarea spirituală care are ca scop trăirea vieţii după vrerea lui Dumnezeu, oricare ar fi acest „Dumnezeu”, pentru...

Read more

Secretul tinereţii veşnice: lucerna

de Iulian D. Moleianu Lucerna sau „Medicago sativa” este o plantă băştinaşă din regiunea mediteraneană, dar în zilele noastre se cultivă pretutindeni. Cele mai utilizabile componente sunt frunzele uscate şi seminţele....

Read more

Choupette, slăbiciunea felină a lui Karl…

Choupette, slăbiciunea felină a lui Karl Lagerfeld

de Diana Georgescu - „Ea m-a făcut să devin o persoană mai agreabilă“ Considerată de designerul Casei Chanel muza sa personală, pisica Birmaneză care i-a răpit inima temutului Karl Lagerfeld este probabil...

Read more

Martie, o lună magică, dar fără nimic pa…

de Laura Zmaranda Într-o lume în care ştiinţa a demontat multe mituri, legenda vrăjitoarelor şi a puterilor lor malefice încă se mai şopteşte temător. Pentru mulţi, martie este cu adevărat o...

Read more

Leurda elimină viermii intestinali

de Iulian D. Moleianu Utilizată foarte des în bucătăria modernă în salate, leurda este unul dintre cele mai puternice remedii din farmacia naturistă. Conţine mai multe substanţe binefăcătoare decât ruda ei...

Read more

Delicii din cartofi

de Diana Georgescu Cartoful este un aliment versatil, care aduce un plus de beneficii nutriţionale atunci când este preparat în mod corect. El reprezintă o sursă relativ ieftină de substanţe hrănitoare...

Read more

Banalele probleme la spate pot masca her…

Banalele probleme la spate pot masca hernia de disc

de Cătălina Tăgârţă Durerile de spate nu trebuie ignorate! Deşi sunt puse adesea pe seama unei poziţii incorecte, a oboselii sau efortului fizic, ele pot ascunde afecţiuni grave, cum ar fi...

Read more

Şopârliţa stimulează lactaţia

de Iulian D. Moleianu Şopârliţa (Polygala amara) sau „amăreala” face parte din familia erbaceelor. Numele „Polygala” vine din greaca veche şi înseamnă „mult lapte”. Explicaţia este dată de faptul că, după...

Read more

Laserul... la domiciliu, inamicul părulu…

de Gabriela Niculescu În secolul al XXI-lea, frumuseţea este o ştiinţă care evoluează cot la cot cu domeniile serioase ale medicinei, fizicii şi chimiei. Nu este de mirare că o mulţime...

Read more

Gala Premiilor Oscar 2014

Gala Premiilor Oscar 2014

de Gabriela Militaru Ediţia a 86-a a decernării premiilor Academiei Americane de Film a avut loc pe 2 martie, la Teatrul Dolby în Los Angeles, fiind prezentată de Ellen DeGeneres. Deşi...

Read more

Jabuticaba, inamicul amigdalitei

de Daniela Anton Jabuticaba este un pom fructifer din America de Sud, ale cărui fructe cresc direct pe trunchi sau crengi. Pe lângă gustul foarte bun, jabuticaba oferă şi numeroase beneficii...

Read more

de Gabriela Niculescu

Laptele vegetal este ideal pentru cei care au intoleranţă la lactoză, pentru vegetarieni sau pentru cei care ţin post. Este un produs uşor de obţinut, sănătos şi, în plus, „spre deosebire de laptele de origine animală, laptele vegetal nu conţine cazeină, grăsimi animale sau lactoză, ci grăsimi de origine vegetală, nesaturate”, potrivit profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Tocmai din aceste motive am ales să vă prezentăm câteva reţete de lapte vegetal şi virtuţile pe care le au acestea dacă le introducem în alimentaţia noastră.

Soia, preparat aromat ce reglează glicemia
Pentru laptele de soia aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană cu boabe de soia nemodificate genetic, apă şi arome (vanilie, cacao, zahăr brun sau miere, în funcţie de preferinţe). Modul de preparare a laptelui este foarte simplu: se pun boabele de soia într-un bol şi se acoperă cu apă, lăsându-se la înmuiat de seara până dimineaţa. Odată strecurate, se introduc în blender şi se adaugă o cantitate dublă de apă, plus aromele. După ce le-aţi mixat, aveţi la îndemână două opţiuni: să strecuraţi laptele înainte de a-l pune la fiert sau să faceţi acest lucru la final, după ce este luat de pe foc.
Îl puneţi la fiert maximum 20 de minute împreună cu aromele preferate, amestecând din când în când şi îndepărtând spuma care se formează la suprafaţă. După răcire îl puteţi depozita în sticle.
Studiile realizate de-a lungul timpului au scos la iveală puterea acestui aliment: reduce nivelul colesterolului rău, reduce hipertensiunea arterială, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase în anumite zone ale corpului, menţine densitatea osoasă, uşurează simptomele menopauzei, întăreşte sistemul imunitar, controlează nivelul glicemiei la diabetici, reduce inflamaţiile.

Cel de migdale este hrănitor
Una dintre cele mai simple şi delicioase reţete din categoria „raw food” (mâncare crudă sau „hrană vie”) este laptele de migdale. Procedeul este simplu şi rapid. Se poate face şi din nuci, alune de pădure, nuci braziliene, caju, macadamia, seminţe de in, floarea-soarelui, susan şi altele.
Vă prezentăm o combinaţie foarte fină şi plăcut aromată, lapte de migdale cu susan alb, miere de flori de portocal şi scorţişoară. Acest lapte se serveşte imediat sau se păstrează la frigider, în recipiente etanşe, una, două zile. Se poate prepara şi din migdale întregi, dar atunci este mai bine să le hidrataţi (le lăsaţi în apă zece ore), apoi le descojiţi şi le mixaţi.
Ingrediente: o cană şi jumătate cu migdale măcinate, 2 linguri cu vârf cu susan alb, 2 linguri cu miere (cea de flori de portocal are un parfum exotic) şi 3 căni cu apă plată. Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează la viteză maximă circa două minute. Se strecoară printr-o sită fină sau tifon (dacă aveţi un blender puternic, nu rămâne foarte mult miez de migdale şi nu mai trebuie strecurat). După filtrare, aspectul este identic cu laptele clasic, culoare şi consistenţă similară, cu parfum discret de miere.
Este perfect la micul dejun sau gustări, cu musli ori în combinaţie cu fructe. Este un lapte foarte hrănitor.

Nuca de cocos, bogată în fibre şi în vitamine
Prepararea laptelui de cocos este extrem de uşoară. Aveţi nevoie de miez de nucă de cocos proaspăt, pe care-l daţi pe răzătoare şi-l amestecaţi apoi într-un vas cu 1 litru de apă fierbinte. Puneţi amestecul treptat în blender (câte o cană). Îl mixaţi bine şi îl strecuraţi. Puneţi laptele într-o sticlă, iar miezul îl puteţi folosi la orezul cu scorţişoară sau la budincă.
Laptele de nucă de cocos (a nu se confunda cu apa de nucă de cocos, care se găseşte în interiorul acesteia) are un conţinut ridicat de uleiuri şi zaharuri, precum şi de potasiu, magneziu şi alte minerale. Este o sursă bogată de fibre şi de vitamine. Puternic antibacterian, antiviral şi antifungic, datorită monolaurinei conţinută de uleiul nucii, se foloseşte şi în scopuri medicinale, fiind foarte eficient în extrem de multe boli.

Seminţele de cânepă, aport de antioxidanţi
Pentru laptele din seminţe de cânepă vă sunt necesare o jumătate de cană cu seminţe decorticate de cânepă, 2-4 căni cu apă filtrată sau de izvor, miere, sirop de arţar, sirop de agave, oricare dintre aceste trei îndulcitoare, la alegere, şi, opţional, vanilie şi alte esenţe (de preferinţă organice şi naturale).
Se mixează seminţele cu două căni cu apă în blender, la viteză maximă, pentru un minut. Se adaugă apă în funcţie de consistenţa pe care o doriţi, apoi adăugaţi esenţa şi îndulcitorul şi mixaţi pentru câteva secunde.
Se strecoară laptele şi se poate bea ca atare, adăugat la sheik-uri de fructe, la cereale sau pregătit ca ciocolată caldă (cu cacao, pudră de roşcove, cafea din cereale sau ciocolată topită). Acest lapte este bogat în minerale, uleiurile Omega 3 şi Omega 6, dar şi în antioxidanţi.

Cel din seminţe de pepene are efect revigorant
Laptele din seminţe de pepene nu este unul vegetal, deoarece la obţinerea lui se foloseşte cel animal, dar este un mix extrem de sănătos şi de nutritiv. Dacă doriţi ca şi acesta să fie unul vegetal, puteţi înlocui laptele animal cu unul din soia, nucă de cocos sau seminţe de cânepă. Pentru obţinerea lui aveţi nevoie de 200 g seminţe de pepene verde, 50 g seminţe de pepene galben, 50 g de seminţe de castraveţi, 50 g seminţe de dovleac galben, 50 g seminţe de floarea-soarelui, jumătate de pahar cu lapte. Se pun, pe rând, într-o piuliţă de lemn seminţele de pepene verde şi galben, de castraveţi, de dovleac galben şi cele de floarea-soarelui şi se zdrobesc cu piua (mojarul). Apoi se pun într-un castron şi se amestecă bine cu jumătate de pahar cu lapte călduţ. Pasta obţinută se filtrează printr-un tifon. Laptele obţinut se pune în sticle închise la culoare şi se păstrează la frigider. Lichidul se bea o dată pe zi, câte un păhărel, dimineaţa, pe stomacul gol. Preparatul este ideal pentru bolnavii aflaţi în convalescenţă. Laptele din seminţe de pepene revigorează organismul şi redă energia. În plus, opreşte hemoragiile uterine şi previne formarea calculilor biliari.

- În cazul laptelui vegetal obţinut din nuci sau din seminţe, raportul nuci/seminţe la cantitatea de apă poate fi de la 1 la 2 până la 1 la 5, în funcţie de consistenţa dorită.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează