Home Taifasuri Bucătărie Reţete cu melci

Reţete cu melci

de Cristina Tache

Bogaţi în proteine şi cu foarte puţină grăsime, melcii sunt la mare cinste în Portugalia, Spania sau Grecia, dar cel mai cunoscut preparat din melci este escargotul, delicatesa franţuzească. Chiar dacă, din păcate, în România melcii sunt consumaţi mai rar, vă invităm să încercaţi câteva preparate care se pot afla pe mesele noastre şi în timpul postului, melcii fiind introduşi de Papă pe lista alimentelor de post.

Macaroane cu melci
Ingrediente:
60 de melci, 600 g macaroane, trei căţei de usturoi, o jumătate de ardei iute, un pahar cu vin alb sec, 500 g roşii coapte, sare şi o jumătate de pahar cu ulei de măsline.
Mod de preparare: se fierb şi se curăţă bine melcii. Într-o tigaie se pun uleiul şi usturoiul pisat la prăjit. Când usturoiul devine auriu, se adaugă ardeiul iute şi vinul. După ce vinul se evaporă se adaugă roşiile şi melcii, se amestecă, se sărează, având grijă să nu se lipească de tigaie. Se pun macaroanele la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă „al dente”, apoi se amestecă împreună cu sosul de melci. Când aranjaţi în vasul pentru servit puneţi melcii la vedere ca şi garnitură. Se servesc calde.

Melci pane
Ingrediente: 72 de melci fierţi, 150 g unt, ulei de măsline, trei ouă, făină, pesmet, câteva fire de ceapă verde, două lămâi, sare şi piper.
Mod de preparare: se spală melcii şi se pun la fiert. După ce au fiert se lasă la răcit în lichid. Apoi se extrag din cochilie. Într-un vas se bate un ou cu sare şi piper şi se trec melcii prin făină şi ou. Într-o tigaie, în ulei încins, se pune ceapa verde tocată mărunt, se căleşte puţin şi se adaugă peste ea melcii, care se întorc uşor, pentru a nu le strica crusta. Preparatul se serveşte cu felii de lămâie.

Melci în cochilie
Ingrediente: un kilogram de melci în cochilie, 50 g de unt, sare măcinată, o linguriţă de pătrunjel verde tocat fin, o jumătate de lămâie, patru-cinci căţei de usturoi, două linguri cu ulei, iaurt, piper.
Mod de preparare: se curăţă melcii şi se scoate carnea din cochilie. Se pune la fiert 10-15 minute. Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă bine cu cele două linguri cu ulei şi cu puţin piper, până se obţine o pastă. Punem în fiecare cochilie goală puţină cremă de usturoi, carnea de melc, puţin pătrunjel tocat, câteva picături de zeamă de lămâie şi la final un strat de unt. Într-o tavă unsă se pun cochiliile de melci şi se dau la cuptor, la 150 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Preparatul se serveşte cald, cu un sos preparat din mujdei şi iaurt.

Pregătirea cărnii de melc pentru gătit

Melcii proaspeţi se spală în mai multe ape şi se opăresc în apă cu oţet (un pahar cu oţet la un litru de apă) sau în apă clocotită cu sare, timp de câteva minute. Apoi se scoate carnea din cochilie cu ajutorul unei furculiţe şi se îndepărtează cu un cuţit viscerele (partea neagră). Carnea se freacă bine cu sare pentru a îndepărta mucozităţile care dau un gust amar preparatelor, iar apoi se clăteşte în mai multe ape.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Pentru a primi ultimele noutati pe mail despre articolele Taifasuri, va rugam sa va inscrieti cu numele si adresa de mail !

Retete naturiste

Prev Next

Scut împotriva tumor

de Diana Georgescu Asiaticii consumă orez la fiecare masă, pentru că este o hrană uşoară, bogată în vitamine, care asigură organismului necesarul zilnic de substanţe nutritive. În trecut a fost considerat...

Uleiul de ricin, rem

de Gabriela Niculescu Uleiul de ricin este folosit de sute de ani atât intern, cât şi extern, pentru numeroase afecţiuni şi probleme de sănătate. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar şi...

Sucul de sfeclă scad

de Dana Purgaru În urma unui studiu efectuat recent s-a constatat că o cană cu suc proaspăt de sfeclă poate scădea presiunea arterială ridicată, reducând tensiunea cu 7%. Efectul uimitor se...

Lămâia „şterge“ cica

de Gabriela Niculescu Toate operaţiile lasă în urmă o cicatrice. La fel şi rănile, tăieturile şi alte leziuni ale pielii. Aceste urme pot fi şterse prin alte intervenţii chirurgicale sau tratamente...

Yamul sălbatic, alte

de Cătălina Tăgârţă Recomandat pe scară largă pentru diverse probleme, tratamentul hormonal poate genera efecte secundare, iar în timp poate duce chiar la cancer. De aceea, aceste leacuri farmaceutice e indicat...

Tuia distruge pietre

de Gabriela Niculescu Pietrele la rinichi sunt depozite minerale întărite, care se formează în unul sau în ambii rinichi. Fitoterapia vă poate fi de folos în astfel de situaţii.

Alinare la bătrâneţe

de Mariana Borloveanu - leacuri mănăstireşti Coada-calului, un adevărat leac miraculos, are puterea de a trata o multitudine de boli şi de a ne ajuta să ne păstrăm tineri. Are efecte imediate...

Pietrele preţioase a

de Carmen Ciripoiu Istoria vindecării cu muguri începe cu zeci de ani în urmă, când un medic francez, Max Teteau, a pornit primele studii privind efectele extractelor de muguri asupra organismelor...

Fasolea neagră stimu

de Cristina Cristache Fasolea neagră este ideală pentru oricine. E bogată în fibre, fier şi nutrienţi şi, în acelaşi timp, are un conţinut sărac de calorii. Este ideală în dietele pentru...

Ceaiul verde în exce

de Gabriela Niculescu Consumul de ceai verde, în cantităţi moderate, e benefic pentru organism, deoarece este eficient în prevenirea şi combaterea multor afecţiuni. Excesul însă poate provoca dezechilibre serioase în organism,...

Morcovul reglează tr

de Diana Georgescu Morcovul conţine vitaminele A, B1, B2, C şi K, săruri minerale, calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, asparagină şi betacaroten, fibre alimentare. Consumat cu regularitate, el menţine sănătatea...

Teiul alungă oboseal

de Cătălina Tăgârţă Teiul înfloreşte la sfârşitul lunii mai, începutul lui iunie. Oriunde am merge, pe străzi, în parc sau chiar în faţa blocului, peste tot se simte miros de tei....

Chivesul elimină met

de Diana Georgescu Din ce în ce mai folosit şi în bucătăria autohtonă, chivesul sau arpagicul verde, ce aminteşte mai degrabă de iarba proaspăt cosită, este de fapt cel mai mic...

Scoarţa de salcie, u

de Cătălina Tăgârţă Salcia cu scoarţă albă este benefică sănătăţii, ceaiul care se prepară din ea fiind util în cazul a nenumărate afecţiuni. Aşa se explică şi faptul că are o...

Sucul de mutătoare v

de Gabriela Niculescu Mutătoarea are aspect asemănător unei viţe-de-vie, iar tulpinile se caţără pe tufişuri şi copaci cu ajutorul cârceilor, ce pot ajunge la lungimi de câţiva metri. Planta este aspră...


Acum la chioscuri

Numarul 470

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

de Gabriela Niculescu Bruno Icobeţ are 50 de ani şi este câştigătorul show-ului „Românii au talent” de la Pro TV. Este...

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

de Cătălina Tăgârţă - Eugenia Şerbănoiu, din Căpăţâneni, judeţul Argeş, a luat maşina Dacia Logan, marele premiu la concursul „Taifasuri de...

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

de Gabriela Niculescu Gheorghe Turda nu mai are nevoie de nicio prezentare. Îl cunoaşte şi îl iubeşte o ţară întreagă. Dragostea...

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

de Gabriela Niculescu Puiu Codreanu este o persoană foarte discretă când vine vorba despre viaţa personală şi pare să se ferească...

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se ridică“

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se

de Cătălina Tăgârţă Monica Bunaciu a fost diagnosticată în 1994 cu leucemie acută limfoblastică. Însă nu s-a dat bătută. A pariat...

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

de Gabriela Niculescu Oana Cuzino este prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?”, difuzată în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, în...

Violeta şi Marcel Pavel: „Când Dumnezeu ne-a dăruit acest copil ne-a ridicat spiritul“

Violeta şi Marcel Pavel: „Când Dumnezeu ne-a dăruit acest copil ne-a ridicat spiritul“

de Gabriela Niculescu Violeta (41 de ani) şi Marcel Pavel (53 de ani) merg umăr lângă umăr de 21 de ani,...

„Am fost sfătuită să mă apuc de cântat, pentru că am «un gât de fier»“

„Am fost sfătuită să mă apuc de cântat, pentru că am «un gât de fier»“

de Dana Purgaru - Roxana Andronescu a revenit în forţă pe scena muzicală Roxana Andronescu, cea care a făcut senzaţie cu timbrul...

Suleyman Magnificul, între istorie, personaj tv şi izvor de scandaluri

Suleyman Magnificul, între istorie, personaj tv şi izvor de scandaluri

de Iulian D. Moleianu Soliman I, cunoscut drept Soliman Magnificul, este unul dintre cei mai importanţi sultani din istoria Imperiului Otoman,...

Sexy Pavel Bartoş: „Anca este principala mea calitate“

Sexy Pavel Bartoş: „Anca este principala mea calitate“

de Gabriela Niculescu Pavel Bartoş este unul dintre cei mai în vogă actori români ai momentului. Prezintă show-urile „Românii au talent”...

Elisabeta Turcu Juverdeanu: „Am căutat întotdeauna să merg pe drumul drept al vieţii“

Elisabeta Turcu Juverdeanu: „Am căutat întotdeauna să merg pe drumul drept al vieţii“

de Cătălina Tâgârţă Interpreta de muzică populară Elisabeta Turcu Juverdeanu este solista Ansamblului Doina al Armatei din 1979. De-a lungul anilor...

Claudia Ionaş: „Nu ne gândeam că piesa «Am drăguţ, mama nu ştie» va deveni şlagăr“

Claudia Ionaş: „Nu ne gândeam că piesa «Am drăguţ, mama nu ştie» va deveni şlagăr“

de Cătălina Tăgârţă Are doar 18 ani, însă vocea sa caldă şi tinerească, ce interpretează perfect melodiile compuse de tatăl său,...

Cornelia şi Lupu Rednic: „Căsnicia este o şcoală a vieţii“

Cornelia şi Lupu Rednic: „Căsnicia este o şcoală a vieţii“

de Gabriela Niculescu Cornelia şi Lupu Rednic debordează de energie şi voie bună în faţa micilor ecrane şi la spectacole, însă...

Criss şi Vlad: „Am împlinit un an împreună şi ne aşteaptă mulţi alţii fericiţi“

Criss şi Vlad: „Am împlinit un an împreună şi ne aşteaptă mulţi alţii fericiţi“

de Gabriela Niculescu Cristina Ciobănaşu (Criss, 16 ani) şi Vlad Gherman (20 de ani) formează un cuplu simpatic atât în serialul...

Steliana Sima: „O altă profesie ţi-o faci, însă darul acesta ţi-l dă Dumnezeu“

Steliana Sima: „O altă profesie ţi-o faci, însă darul acesta ţi-l dă Dumnezeu“

de Cătălina Tăgârţă - Conducătoarea Ansamblului Artistic Ciocârlia al MAI se destăinuie La vârsta de 20 de ani, când a păşit timidă...

Dan Bordeianu: „Sunt genul care are relaţii stabile, lungi, care investeşte şi-şi doreşte“

Dan Bordeianu: „Sunt genul care are relaţii stabile, lungi, care investeşte şi-şi doreşte“

de Gabriela Niculescu Dan Bordeianu a devenit cunoscut publicului larg o dată cu apariţia sa în primele telenovele autohtone şi a...

Andreea Marin: „Nu accept să fac orice numai de dragul ideii de a fi pe micul ecran“

Andreea Marin: „Nu accept să fac orice numai de dragul ideii de a fi pe micul ecran“

de Cătălina Tăgârţă Andreea Marin se numără printre puţinele vedete autohtone care dau dovadă de profesionalism şi nu fac compromisuri. Criticată...

Roxana Vaşniuc: „Îmi place să iubesc şi să fiu iubită“

Roxana Vaşniuc: „Îmi place să iubesc şi să fiu iubită“

de Gabriela Niculescu Roxana Vaşniuc este gazda emisiunii „Seara bună, dragi români!”, difuzată de luni până vineri, de la ora 20:00,...

Ion Paladi: „E foarte greu să ajungi să cânţi sau să fii invitat la emisiuni în România“

Ion Paladi: „E foarte greu să ajungi să cânţi sau să fii invitat la emisiuni în România“

de Cătălina Tăgârţă Dacă cineva ne-ar pune să enumerăm câţiva cântăreţi din străinătate care s-au făcut cunoscuţi în România, lista ar...

Sanda Nicola şi Cosmin Prelipceanu fac Raport de ţară

Sanda Nicola şi Cosmin Prelipceanu fac Raport de ţară

de Gabriela Niculescu - Digi24, postul unde cei doi jurnalişti s-au reîntors să-şi facă meseria într-un peisaj media în care nu...

Nineta Popa: „E o mare bucurie pentru un artist să se ştie iubit“

Nineta Popa: „E o mare bucurie pentru un artist să se ştie iubit“

de Cătălina Tăgârţă Nineta Popa n-a avut o copilărie tocmai uşoară, dar Dumnezeu a înzestrat-o cu o voce nemaipomenită, pentru care...

Roxana Ciuhulescu: „Mi-ar plăcea să fiu şi pilot de avioane“

Roxana Ciuhulescu: „Mi-ar plăcea să fiu şi pilot de avioane“

de Gabriela Niculescu Roxana Ciuhulescu se identifică de ani buni cu emisiunea de succes „Pro Motor” de la Pro TV şi...

„Câştigătorul de la «Românii au umor» va avea emisiuni săptămânale la Etno TV“

„Câştigătorul de la «Românii au umor» va avea emisiuni săptămânale la Etno TV“

de Cătălina Tăgârţă - Radu Pietreanu, despre noul concurs ce se va desfăşura la nivel naţional Sub orice nume s-ar prezenta: Radu,...

Marius Florea Vizante: „Statul român nu are bani pentru doctori, darămite pentru noi, actorii“

Marius Florea Vizante: „Statul român nu are bani pentru doctori, darămite pentru noi, actorii“

de Gabriela Niculescu Marius Florea Vizante este unul dintre cei mai buni actori din generaţia sa, iar talentul şi-l demonstrează în...

Saveta Bogdan: „Ştiu cântece în 12 limbi străine“

Saveta Bogdan: „Ştiu cântece în 12 limbi străine“

de Cătălina Tăgârţă Contrar părerii multora, vieţile vedetelor nu sunt roz. La fel ca noi, şi acestea au propriile trăiri, pentru...

Specialistii Taifasuri

Liliana Simidon - Fitoterapie

Anca Simionescu - Ginecologie

Răzvan Doseanu - Juridic
www.doseanu.ro

Constantin Daniel Lescai - Medicină veterinară

www.doctor-vet.ro

Gheorghe Ianoş - Astrologie


porno porn porno porno rokettube porna sikiş free porn porno izle