Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

594 24 3de Dana Georgescu

Un leopard de Amur, o subspecie rară, a fost surprins recent de camerele de luat vederi în provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei, reprezentând un fapt ieșit din comun, deoarece este vorba despre una dintre speciile cel mai amenințate din lume.

Mai sunt doar 70 de leoparzi de Amur

Centrul de cercetare a felinelor din cadrul Administrației de Stat pentru Silvicultură a confirmat că un leopard de Amur mascul, de vârstă adultă, a fost reperat în Heilongjiang. În condițiile în care nu există înregistrări cu privire la această subspecie de leopard în China sau în Rusia, experții au concluzionat că este vorba despre un nou exemplar. Este, de asemenea, prima dată când un leopard de Amur a fost reperat la ferma Nantianmen. Leopardul de Amur a fost pus sub protecție națională începând din 1983. Potrivit Xinhua News, există mai puțin de 70 de leoparzi de Amur în întreaga lume, cei mai mulţi putând fi găsiţi în Orientul Îndepărtat al Rusiei, în provinciile Jilin și Heilongjiang din nord-estul Chinei și în partea de nord a peninsulei coreene.

Add comment


Security code
Refresh