Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

589 24 2de Dana Georgescu

Vedetele Delfinariului din Constanţa, delfinii Ni Ni şi Chen Chen, au fost mutaţi în casă nouă după ce Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a fost renovat.

Se intenţionează achiziţia de pinguini şi de lei de mare

Ni Ni şi Chen Chen au ajuns în noua casă la sfârşitul lunii iulie, fiind lăsaţi să se acomodeze, iar la câteva zile distanţă Delfinariul de la Constanţa a fost redeschis publicului, fiind reluată seria reprezentaţiilor. „Este o investiţie realizată cu fonduri europene de Consiliul Judeţean Constanţa, un proiect pe termen mai lung. Pentru dezvoltarea în continuare a acestui complex muzeal este nevoie de mai multe mamifere. I-am cerut domnului Bâlbă (n.r. - Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal) ca până la sfârşitul anului să vină cu un proiect de achiziţie a minimum doi delfini, a unor lei de mare şi a unor pinguini”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu. Bâlbă a promis că atunci când vor exista facilităţile necesare va fi crescut şi numărul de animale. „Când avem un bazin corespunzător pentru pinguini, vom avea 10-20, la fel cu leii de mare. Suntem printre primele delfinarii din Europa ca dotare”, a declarat Adrian Bâlbă.

Reprezentaţiile au loc de luni până duminică

Clădirea complexului a fost acoperită cu panouri tristrat, cu porţiuni din învelitoare vitrată, s-au închis şi extins gradenele, spaţiile de expunere de sub gradene, s-au amenajat grupuri sanitare şi un spaţiu de acces pentru public - platformă de acces cu trepte şi două rampe. Totodată, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa a fost dotat cu instalaţie hidranţi de incendiu, instalaţie ventilaţie - climatizare, dezumidificatoare de aer, cu maşină frigorifică, fiind mărit şi numărul scaunelor pentru spectatori de la 600 la 1.348 de locuri. Reprezentaţiile la Delfinariu sunt de luni până duminică, la orele 13:00, 15:00, 17:00 şi 19:00, tariful unic pentru vizitarea complexului fiind de 40 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru elevi şi studenţi, intrarea fiind liberă pentru copiii sub 7 ani.