Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

587 24 1de Dana Purgaru

O organizație nonguvernamentală din Marea Britanie folosește cu succes o metodă originală de ridicare a moralului persoanelor din reședințele pentru vârstnici, oferindu-le posibilitatea de a crește găini.

Au îmbunătățit atmosfera de la azil

În anul 2012, într-un azil din Newcastle, Marea Britanie, starea de sănătate a unui bătrân senil s-a îmbunătățit uimitor după ce i s-a dat ocazia de a fi din nou alături de găinile sale, cărora le simțea lipsa. Păsările au avut un efect pozitiv asupra atmosferei generale din azil, contribuind la ieșirea din izolare a unora dintre pacienți și la mai buna lor comunicare cu ceilalți. Ideea a fost preluată de o organizație nonguvernamentală caritabilă, care a conceput proiectul „HenPower” („Puterea găinilor”), pentru care a obținut o finanțare de 200.000 de lire de la Loteria Națională Britanică.

Socializare și... afaceri

587 24 2Proiectul a fost demarat în opt centre-pilot și este o reușită totală, conform constatărilor unui studiu elaborat de Universitatea din Northumbria. Practic, numărul cazurilor de depresie s-a micșorat vertiginos, conflictele dintre persoanele de la aziluri s-au redus la jumătate, iar mulți pacienți au renunțat la medicamentele pe care le luau contra anxietății. Beneficiile nu se opresc însă aici. Persoanele de vârsta a treia care cresc găini în aziluri merg în vizite de informare la școli, și astfel socializează, iar ouăle produse în micile ferme sunt puse la vânzare.

Datorită rezultatelor neașteptat de bune, Loteria Marii Britanii a acordat un supliment de 500.000 de lire proiectului pentru extinderea „HenPower“, care va fi implementat curând și la Londra și la Frankfurt

Add comment


Security code
Refresh