Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

578 25 1de Dana Purgaru

Un caz emoţionant, în care protagonist a fost un căţel, a mişcat o lume întreagă după devastatorul cutremur din Ecuador. Acesta şi-a dat ultima suflare după ce a participat, fără pauză, la salvarea câtorva persoane prinse sub dărâmături.

A salvat şapte persoane prinse sub dărâmături

Dayko făcea parte din Corpul de Pompieri al orașului Ibarra, din nordul Ecuadorului. El a murit după o săptămână de epuizare, în care a căutat și a salvat victime de sub dărâmături în urma cutremurului devastator din această țară. Unitatea la care era repartizat patrupedul a anunțat că, datorită eforturilor lui Dayko, a reușit să salveze şapte persoane din provincia de coastă Pedernales, blocate sub dărâmături în urma cutremurului de magnitudine 7,8 care a afectat Ecuadorul.

A făcut infarct din cauza epuizării

Corpul de Pompieri din Ibarra a specificat pe pagina sa de Facebook că Dayko a murit din cauza oboselii, a deshidratării și a diferitelor leziuni suferite în operațiunile de căutare printre dărâmături a supraviețuitorilor. În pofida atenției pompierilor și îngrijirii veterinarilor, Dayko a murit după un infarct. „Dayko era un câine din rasa Labrador, în vârstă de 4 ani, care a intrat la școala canină în urmă cu aproape trei ani și jumătate și care a primit de-a lungul activității sale numeroase certificate naționale și internaționale”, a scris șeful unității din Ibarra, comandantul Jorge Ortega.

Dayko a fost îngropat în curtea unității de pompieri, într-o ceremonie la care au participat colegi pompieri și alți câini ai echipei de salvare, se arată în comunicat

Add comment


Security code
Refresh