Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

560 24 1de Dana Purgaru

În popor circulă de multă vreme convingerea că nuanţa blănii unei pisici trădează comportamentul ei. Ei bine, acest lucru pare să fie acum atestat oficial de o concluzie a oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Davis din California, SUA.

Felinele domestice vărgate se numără printre cele mai calme

Cercetătorii au ajuns la concluzia că cele mai agresive cu oamenii sunt pisicile cu blana roşcată, cele cu alb şi negru şi cele cu gri şi alb. Oamenii de ştiinţă au adunat rezultatele unui chestionar on-line de la 1.274 de posesori de pisici. Aceştia au răspuns la întrebări cu privire la culoarea blănii pisicii lor, şi-au exprimat opiniile despre agresivitatea felinelor faţă de oameni, dar şi faţă de alte pisici, despre modul în care pisicile îşi afişează comportamentele combative atunci când au de-a face cu oamenii şi cu alte animale, precum şi despre felul în care pisicile lor s-au comportat la clinica veterinară.

În urma studiului, cele mai calme pisici s-au dovedit a fi cele cu blană gri, cele negre, albe sau cele vărgate.

Acest fenomen este numit de specialişti „spandrel”, termen care defineşte o caracteristică fizică ce apare ca un produs secundar al evoluţiei unei alte caracteristici. Aşadar, este posibil ca schimbările de culoare a blănii să fie o urmare secundară evolutivă, un efect indirect al unei dispoziţii genetice spre a face pisica mai agresivă.

Add comment


Security code
Refresh