Main menu

header

543 23 1de Dana Purgaru

Ofemelă papagal din Brazilia, pe nume Tieta, a primit în dar șansa unei vieți normale după ce o echipă de medici veterinari au creat pentru ea, în premieră mondială, un cioc artificial folosind o tehnologie ultramodernă. Dispozitivul a fost realizat cu ajutorul unei imprimante 3D.

Ciocul artificial, rezultatul a trei luni de muncă

Tieta este o femelă papagal din specia Toucan, foarte frumos colorată, care a avut o viață foarte grea. Ea a fost capturată din natură de braconieri de păsări exotice și a suferit un traumatism iremediabil. Ciocul său a fost tăiat, iar păsării îi era imposibil să se mai hrănească corespunzător. Din fericire, a fost salvată la timp din mâinile traficanților şi i s-a dat o șansă la o viață normală.

Cu ajutorul unor specialiști din trei universităţi braziliene, care au muncit trei luni la acest proiect, Tieta a primit un cioc nou, realizat cu ajutorul unei imprimante 3D. Proteza cântăreşte doar patru grame şi este făcută dintr-un polimer special din ulei de ricin. Acum, femela papagal se poate hrăni din nou singură și este cât se poate de fericită.

Add comment


Security code
Refresh

bp iulie all 30010