Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Retete naturiste

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Ceaiul de sunătoare calmează sistemul ne…

de Daniela Anton Sunătoarea este una dintre plantele cel mai cunoscute folosite în fitoterapia din întreaga lume. În compoziţia ei au fost identificaţi peste 15 compuşi activi, printre care acidul valerianic,...

Read more

Durerea de ureche trece cu muşetel

de Daniela Anton Durerile de urechi şi otita sunt necazuri cu care se confruntă atât copiii, cât şi adulţii, mai ales în sezonul rece. Cum trataţi aceste simptome? Iată câteva remedii...

Read more

Anghinarea tratează colesterolul mărit

de Gabriela Niculescu Anghinarea e una dintre plantele din regiunea mediteraneană cel mai cunoscute, fiind utilizată nu doar în gastronomie, ci şi în scopuri medicinale, datorită proprietăţilor curative extrem de variate....

Read more

Animale

TOP 10 cele mai urâte animale din lume

  Fiecare lucru din lumea în care trăim are un rol bine stabilit şi totul decurge într-o armonie perfectă. Însă, când te uiţi la aceste animale, nu poţi să nu te întrebi: oare ce o fi fost în mintea Creatorului atunci când le-a zămislit? Iată un top realizat recent, în care sunt incluse cele mai respingătoare creaturi de pe Terra:
1. Gigantul „peşte pescar”
Pe primul loc în topul celor mai urâte animale se află un peşte, care impresionează atât prin urâţenie, cât şi prin dimensiuni. El poate ajunge până la lungimea de un metru şi la o greutate de 50 kg şi mai este denumit şi „peştele pescar”, deoarece are un filament luminiscent cu care atrage prada. Trăieşte în apele Americii de Nord.
2. Aye-Aye, un lemurian hidos
Locul doi este ocupat de lemurianul Aye-Aye, un mamifer din Madagascar, ce are o coadă mai lungă decât restul corpului, ochi mari, degete subţiri şi un auz foarte dezvoltat.
3. Cârtiţa cu nasul în formă de stea
Cârtiţa cu nasul în formă de stea trăieşte în nord-estul Statelor Unite ale Americii şi în estul Canadei. Se hrăneşte cu insecte, moluşte, mici nevertebrate şi viermi. Înfăţişarea hidoasă o dau cele 22 de tentacule roz, cărnoase, ataşate la capătul botului.
4. Vulpea Fennec, cu urechi uriaşe
Vulpea Fennec este cea mai mică vulpe din lume, dar urechile sale sunt aproape cât corpul, acestea putând depăşi 15 cm, în comparaţie cu restul corpului, care este de 24 cm-41 cm. Rolul urechilor imense este de a radia căldura dogoritoare a Saharei, mediul natural în care trăieşte această vulpe.
5. Axolotl, salamandra carnivoră
Axolotlul este pe locul 5. Acesta este o salamandră carnivoră de 30 cm şi de aproximativ 250 g, ce se întâlneşte doar în complexul Xochimilco, de lângă Mexico City. Ea îşi păstrează şi în stare adultă apariţia din starea larvară, mediul său de viaţă fiind exclusiv acvatic.
6. Uakaris, maimuţa cu coadă scurtă
Uakaris este o primată ce cântăreşte trei kilograme şi trăieşte în America de Sud. Are un ten extrem de roşiatic şi o coadă foarte scurtă, caracteristică neobişnuită în rândul maimuţelor. Ea trăieşte în grupuri de până la 100 de indivizi, în timpul căutării hranei împărţindu-se în grupuri de maximum zece indivizi.
7. Tapirul, porcul cu trompă
Tapirul este şi el un animal destul de neatrăgător, care trăieşte în America Centrală şi de Sud şi care arată precum un porc. Pigmentul său este mai neobişnuit, având dungi albe şi negre, iar capul se termină cu o trompă.
8. Crabul Yeti, crustaceul decapod
Kiwa hirsuta sau Crabul Yeti este un crustaceu descoperit în 2005 în apele Oceanului Pacific. Acest decapod, care are aproximativ 15 cm, este remarcabil pentru blana sa moale şi blondă, ce îi acoperă aşa-zisele picioare şi gheare.
9. Tarsierul, ciudatul insectivor
Tarsierii sunt o specie de primate insectivore ce au oasele picioarelor extrem de lungi în comparaţie cu restul corpului, de aici venind şi numele lor. Datorită acestora se mişcă foarte bine prin copaci, reuşind să prindă chiar şi păsări în zbor. Fiind animale nocturne, ochii lor mari le fac să se adapteze uşor acestui tip de viaţă.
10. Proboscis, primata cu nas atârnător
Maimuţa Proboscis este una dintre cele mai neobişnuite primate. Trăieşte în pădurile de mangrove, în mlaştinile şi în desişurile din Borneo. Are un nas mare şi lung, ce atârnă în mijlocul feţei, al masculului fiind mult mai mare decât al femelei. Când se enervează, acest organ olfactiv se colorează în roşu puternic.
Daniela Purgaru

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează