Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Divele de la Hollywood şi obsesiile lor pentru pisici

608 26 1de Gabriela Militaru

Celebritățile de la Hollywood îndrăgesc animalele și se afișează frecvent cu companionii lor în public. Există însă un fel de modă printre vedetele de gen feminin de a fi de-a dreptul obsedate de pisici. Nume dintre cele mai bizare, haine scumpe, conturi pe rețelele de socializare, totul pentru micile necuvântătoare, care sunt centrul universului lor.

De la spectacol lugubru la afaceri de miliarde de dolari Genocidul rinocerilor

607 24 1de Andrei Dicu

Coarnele de rinocer sunt la mare modă pe tot Globul. Fie că vorbim despre folosirea lor ca obiecte decorative sau ca... leac împotriva mahmurelii (în Vietnam şi în China), ele au dezvoltat o industrie ilegală, de proporţii, în ciuda eforturilor Interpolului şi a unor arestări ocazionale.

Medic veterinar Constantin Daniel Lescai: „Uimirea faţă de puterea vieţii o am şi astăzi, chiar dacă au trecut atâţia ani de profesie“

607 25 1de Dana Georgescu

Își dedică mare parte a timpului vindecării și salvării animalelor aflate în nevoie, caută să înțeleagă mai bine relația dintre stăpân și companionul necuvântător, contribuie cu lucrări de specialitate la bagajul de cunoștințe al tinerilor aspiranți și practicieni veterinari, dar își găsește timp să scrie cărți și pentru publicul neinițiat în tainele medicinei. Doctor în medicină veterinară Constantin Daniel Lescai, colaborator vechi al revistei Taifasuri, care a editat recent cartea „Ghid practic veterinar” din care fiecare stăpân de animale are câte ceva de învățat, și-a deschis o părticică din sufletul mare pentru a ne povesti câteva experiențe personale.

Vreţi să vă luaţi un animal de companie? Oferta existentă pe piaţă este foarte bogată, iar preţurile diferă în funcţie de puritatea rasei

606 24 1de Dana Georgescu

V-ați hotărât că a venit timpul să achiziționați primul câine sau prima pisică sau să îi luați un companion celui pe care îl aveți deja? Vreți să amenajați un acvariu sau un terariu pentru reptile sau căutați anumite rozătoare ori papagali? Din fericire, aveți de unde alege, deoarece oferta este foarte bogată, pe toate gusturile și potrivită fiecărui buget. Vă oferim câteva repere financiare după care vă puteți ghida în aventura pe care o începeţi.

Pantera din sufragerie: abisiniana

605 23 3de Dana Georgescu

Abisiniana este una dintre cele mai vechi rase de pisici, iar genele sale se pare că nu dau semne de oboseală, deoarece această felină are un aspect și un temperament care îi duc de multe ori cu gândul pe iubitorii de animale la panterele din junglă. De altfel, ea obișnuiește ca și într-un apartament să se cațere și să supravegheze totul de la înălțime.

Puggy, câinele cu cea mai lungă limbă

605 23 2de Dana Georgescu

Cea mai lungă limbă a unui câine măsoară 11,43 cm și aparține unui mascul Pechinez pe nume Puggy. Recordul a fost înregistrat la 8 mai 2009, și de atunci niciun alt câine nu a depășit această performanță.

Un cimpanzeu de la Zoo din Coreea de Nord, încurajat să fumeze

605 23 1de Dana Georgescu

O grădină Zoologică din Coreea de Nord încurajează un cimpanzeu să fumeze cel puțin un pachet de țigări pe zi, în încercarea de a atrage cât mai mulți vizitatori. Recent, activiștii pentru protecția animalelor au criticat angajații grădinii pentru această practică, informează Associated Press.

Animalele au influenţat major cultura pop a lumii

603 23 1de Roxana Istudor

Numeroase filme, coloane sonore, personaje, chiar cariere remarcabile își datorează existența unor animale. Fie că au stat la baza unor întâmplări sau coincidențe, fie că au inspirat mari creatori, necuvântătoarele au fost de multe ori vectori ai unor mari simboluri ale culturii pop mondiale.

Mustangii au ajuns hrană pentru pisici

602 24 1de Andrei Dicu

Nu va fi nicio exagerare dacă, în curând, vom afirma că spiritul Vestului a apus. Mustangii, deveniţi celebri datorită avalanşei de poveşti despre cowboy şi indieni, sunt pe cale de dispariţie. Dacă, încă din anii ’30, milioane de kilograme de carne de cal sălbatic au fost procesate ca hrană pentru câini, pisici şi păsări, în zilele noastre, autorităţile SUA organizează capturi pentru a limita numărul mustangilor în libertate la doar 27.000.

Un pui preţios de pasăre kiwi, salvat printr-o tehnică inedită

601 24 2de Dana Georgescu

Un ou spart, în care se afla un pui de pasăre kiwi, specie aflată pe cale de dispariție, a fost salvat printr-o operațiune delicată și, totodată, inedită de „reparare”. Puiul de kiwi, botezat Fissure, a eclozat la 13 octombrie, la 11 zile după ce a fost adus la un centru pentru salvarea acestor păsări, conform stuff.co.nz.

Puiul de urangutan care a „topit“ inimile: Didik

601 24 1de Dana Georgescu

Când un pui orfan de urangutan, pe nume Didik, a fost găsit de personalul International Animal Rescue (IAR), acesta era emaciat și se afla la un pas de moarte. Micuțul, în vârstă de 18 luni, avea un glonț în umăr și aproape sigur își văzuse mama omorâtă, arată „The Guardian”.