Main menu

header

Staţiunea Văliug, combinaţia perfectă între munte şi mare!

950 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Văliug este o localitate-stațiune din județul Caraș-Severin, la poalele masivului Semenic, pe cursul râului Bârzava, la 30 de kilometri de Reșița. Este una dintre cele mai frumoase zone naturale nu numai din Banat, ci și din întreaga țară. O destinație numai bună pentru următoarea dumneavoastră escapadă în care să vă odihniți, să vă distrați, să vă plimbați la munte, dar și să vă bronzați la malul apei, pe scurt să vă încărcați bateriile.

Read more: Staţiunea Văliug, combinaţia perfectă între munte şi mare!

Cum puteţi câştiga mai mulţi bani

950 18 1de Cătălina Tăgârță

Ați observat vreodată cât de ușor fac bani unii oameni și cât de greu îi obțin alții? Poate vă numărați chiar voi printre cei cărora, indiferent cât de mult muncesc pentru a obține prosperitatea financiară, banii le scapă printre degete. Fenomenul poate fi legat de convingerile limitative pe care le aveți. Aceastea pot funcționa ca un termostat interior, ce reglează modul în care atragem și gestionăm abundența financiară.

Read more: Cum puteţi câştiga mai mulţi bani

Paşi pentru atingerea unui ţel suprem Secretele fericirii pe termen lung

950 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Specialiștii care au analizat îndelung secretele identificării motivelor de fericire și mai ales ale păstrării acesteia pe termen lung au sintetizat cele mai importante repere ale atingerii acestui vis al tuturor și al perpetuării acestuia în viața de fiecare zi.

Read more: Paşi pentru atingerea unui ţel suprem Secretele fericirii pe termen lung

La spa, în situri arheologice şi naturale ale Turciei Băile sacre ale Cleopatrei

950 23 1de Simona Lazăr

Devenit destinație externă predilectă, teritoriul scăldat de patru mări, Neagră, Marmara, Egee și Mediterană - și am numit aici Turcia - nu contenește să ne uimească prin amestecul bine dozat de civilizație și prin standardul ridicat al ospitalității. Dar oare alegem întotdea- una în deplină cunoștință de cauză locurile în care ne petrecem vacanța?

Read more: La spa, în situri arheologice şi naturale ale Turciei Băile sacre ale Cleopatrei

A început ultima rundă de negocieri Legea pentru refacerea naturii, şansa la restaurare a ecosistemelor degradate

950 25 1de Gheorghe Zmaranda

Pe data de 22 iunie 2022, Comisia Europeană anunța o schimbare de paradigmă. Civilizația modernă se vedea în fața unei decizii care o forța să își analizeze acțiunile dăunătoare față de natură. După zeci de ani de exploatare irațională a resurselor naturale și de degradare a naturii, a fost elaborată o variantă incipientă a unei legi prin care se impune restaurarea habitatelor naturale degradate. Termenul-limită pentru atingerea primului obiectiv, respectiv restaurarea a unui procent de 20% a ecosis- temelor degradate, este anul 2030. Legea pentru refacerea naturii, cea mai completă inițiativă de acest fel dedicată protecției naturii, a fost supusă analizei timp de un an. În acest timp, a suferit mai multe modificări, iar forma finală nu a fost încă stabilită, dar legea se află în ultima etapă de elaborare. Până la finalul anului, cel mai probabil, vom știi ce stipulează concret această lege.

Read more: A început ultima rundă de negocieri Legea pentru refacerea naturii, şansa la restaurare a...

Prima femeie-paraşutist din România şi una dintre primele femei-pilot Smaranda Brăescu, sau „Regina Aerului“, a luptat în Al Doilea Război Mondial şi a doborât recorduri

950 29 1de Valentin Țigău

Supranumită „Regina Aerului”, Smaranda Brăescu a avut parte de un destin excepțional, care a purtat-o de la competițiile aeronautice (de o parte și de alta a Atlanticului) în inima celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru a-și încheia viața ascunsă într-o mănăstire, după ce fusese condamnată în contumacie.

Read more: Prima femeie-paraşutist din România şi una dintre primele femei-pilot Smaranda Brăescu, sau...

Coincidenţe care au uimit lumea

950 28 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Mulți oameni nu cred în coincidențe, mai ales cei care practică profesii pragmatice, dar există în istorie unele exemple care ar putea uimi pe oricine și care pot sădi în orice minte îndoiala cu privire la regulile cunoscute ale realității.

Read more: Coincidenţe care au uimit lumea

Evenimente grandioase cu protagonişti renumiţi, pregătite la început de stagiune

950 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Toamna aduce în fața publicului o serie de premiere, spectacole aniversare, invitați renumiți din spațiul artistic românesc și internațional și multe alte surprize. În continuare, vă recomandăm câteva evenimente remarcabile, programate în agenda culturală a lunii septembrie.

Read more: Evenimente grandioase cu protagonişti renumiţi, pregătite la început de stagiune

Casele viitorului, din… ciuperci!

950 32 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Criza climatică globală a generat în ultimii ani serii de cercetări care să contribuie la un viitor mai sustenabil și mai puțin poluant al industriei construcțiilor, unul dintre marii generatori de emisii ai lumii. După recenta prezentare a betonului din cânepă, a venit rândul materialelor din… ciuperci!

Read more: Casele viitorului, din… ciuperci!

Cântăreţ, instrumentist, actor, compozitor şi textier, avea convingerea că muzica este „vibraţia iubirii pe înţelesul fiecărei inimi“ Ioan Gyuri Pascu: „Cântecele mele mă cântă, rolurile mele mă joacă şi poeziile mele mă spun“

949 16 1de Traian Mihai

Ioan Gyuri Pascu - de la a cărui naştere se împlinesc, la 31 august, 62 de ani - a fost un artist plurivalent şi un om iubit. Talentul lui, atât în zona umoristică/teatrală, cât şi în zona muzicală, care s-au îmbinat perfect, i-au adus popularitatea şi dragostea publicului. Gyuri cucerea pe oricine, nu doar prin actul artistic, ci şi prin sinceritate şi spontaneitate. Probabil toate aceste calităţi l-au făcut să treacă de la statutul unui simplu profesor dintr-un sat uitat de lume la acela al unui artist apreciat. Gyuri a fost membru al grupului umoristic Divertis, a compus şi a cântat în numeroase concerte, a jucat în filme, a scris cărţi. Şi, mai presus de toate, el a fost Omul cald, sincer, glumeţ, dar foarte atent la detalii, sensibil, profund.

Read more: Cântăreţ, instrumentist, actor, compozitor şi textier, avea convingerea că muzica este „vibraţia...

Cheile Latoriţei, „cel mai înalt punct al raiului pământesc“!

949 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Situate în județul Vâlcea, între Munții Latoriței, la Nord, și Munții Căpățânii, la Sud, săpate de râul Latorița, afluent al Lotrului, Cheile Latoriței sunt unele dintre cele mai spectaculoase defilee din țară. Discrete, sălbatice, botezate inspirat de coltisorderomania.ro „cel mai înalt punct al raiului pământesc”!

Read more: Cheile Latoriţei, „cel mai înalt punct al raiului pământesc“!