Main menu

header

477 18 1de Cătălina Tăgârță

Pietre la rinichi, dureri de spate sau boli gastrointestinale... Toate aceste afecțiuni vă sună cunoscut? Dacă nu suferiți chiar dumneavoastră de ele, cu siguranță ați auzit diagnosticul de la o rudă sau de la un prieten drag. Pentru aceste boli există foarte multe tratamente, care mai de care mai moderne și eficiente, însă multe dintre ele au și efecte secundare. Medicul Grigore Șeremet, un maestru terapeut cu o carte de vizită impresionantă, ne-a povestit despre plăcuțele cu matrice informațională care pot rezolva această problemă.

„Una din două persoane are probleme cu spatele”

- Domnule doctor, rândul trecut ne-ați vorbit despre hirudoterapie (terapia cu lipitori). Ce noutăți mai sunt în domeniul dumneavoastră de activitate?

- O problemă gravă, pe care eu m-am specializat și chiar o pot rezolva, e cea legată de coloana vertebrală. Ba chiar pot spune că la fiecare două persoane se găsește un pacient. Pentru a rezolva situația, de obicei, combin mai multe proceduri, iar pe lângă hirudoterapie, chiropractică, vacuum etc., de aproape 13 ani folosim și „centura salvatoare”, despre care foarte multă lume încă nu a auzit, și e păcat.

- Ne puteți spune mai multe despre ea? Arată ca un brâu...

- Într-adevăr, arată ca un brâu, dar tot secretul stă în plăcuțele care sunt introduse în interiorul acestuia și care se așază pe regiunea lombară sau unde doare. Ele sunt formate din mai multe componente, printre care ceară, propolis și alte substanțe apicole în diferite proporții, prelucrate după o tehnologie specială (curent asimetric). În plus, mai conțin și o matrice informațională, parafină medicală, ozocherită și țesătură de bumbac. Datorită matriței informaționale se pot măcina și pietrele la rinichi, de orice mărime și structură.

Folosită și pentru anexite sau hemoroizi

- Mai sunt și alte afecțiuni care pot fi tratate cu ajutorul centurii?

- Indicațiile principale sunt: dureri ale coloanei vertebrale, litiază renală (pietre la rinichi), spondiloză intervertebrală (cervicală, toracală, lombară), hernii ale discurilor intervertebrale, radiculopatii, ischialgii, artroze (articulații mari și mici), reumatism, spondiloză anchilopoetică, hipertensiune arterială, ischemie cardiacă, duodenită, colecistită, pancreatită, pielonefrită, accidente vasculare cerebrale, colită, anexite, prostatită, adenom de prostată, hemoroizi, dureri de cap sau de picioare, și multe altele.

- Dintre toate afecțiunile amintite, în cazul căreia este eficiența cea mai mare?

- La toate. La Moscova, de exemplu, căci sunt originare de acolo, sunt recomandate mai mult pentru pietrele la rinichi, dar noi am observat rezultate foarte bune și pentru spate. Iar dacă e folosită pentru o problemă, dar rezolvă și alta, vă imaginați că este cu mult peste așteptările pacientului. Apoi, trebuie amintit faptul că în cazul pietrelor nu mai e nevoie de bombardare, care de multe ori oricum nu dă rezultate, ca să nu mai vorbim despre faptul că e și foarte dureroasă.

„Plăcuțele trebuie așezate pe zona afectată”

- Dar există garanții că se topesc pietrele?

477 18 2- Sigur că da. Totul este transparent, se solicită analize medicale și ecografie înainte și după purtarea centurii. Și vă mărturisesc faptul că, deblocând coloana și rinichii, nu se mai adună acidul uric, pacientul scapă de problemele articulare, se îmbunătățește și funcția tranzitului intestinal și a organelor genitale. Apoi, centura nu are efecte adverse, nu dă dependență. Altceva asemănător nu cred că există în România.

- Cum se utilizează centura?

- Se fixează lejer la nivelul coloanei vertebrale și al articulațiilor, cu plăcuțele situate pe zona afectată. Pentru obținerea efectului maxim, centura trebuie purtată permanent, atât ziua, cât și noaptea.

„Rezultatele se pot vedea încă din prima lună”

- Deci trebuie ținută nonstop?

- Se poate scoate în următoarele cazuri: când faceți duș, baie, când o spălați, în timpul somnului (dacă ea creează un disconfort esențial). Însă, după terminarea acestor operațiuni, nu uitați să o folosiți din nou.

- Care este durata tratamentului?

- Aplicarea centurii are un efect de reducere considerabilă a durerilor la coloana vertebrală, rinichi și articulații, de regulă, după cinci-șapte zile, însă dispariția completă a disconfortului se poate observa abia după circa o lună de tratament. De aceea, durata acestuia este de la trei la 12 luni.

„Oscilațiile tensiunii nu necesită întreruperea tratamentului”

- Tratamentul pentru litiaza renală, de exemplu, diferă de cel pentru afecțiunile spatelui?

- Metoda tratamentului litiazei renale și biliare constă în aplicarea brâului pe zona lombară sau toracală, pe o durată minimă de trei luni. Durerile se micșorează sau dispar peste două-trei săptămâni, eliminarea nisipului făcându-se prin urină, săruri de oxalați, urați, fosfați și alte microcristale. La unii pacienți se pot agrava temporar durerile în regiunea lombo-sacrală. Acest fenomen nu necesită stoparea tratamentului. În acest caz se recomandă reducerea considerabilă a cantității produselor alimentare, preferându-se consumarea de apă, sucuri naturale sau ceaiuri în cantitate totală de la un litru la trei litri pe zi.

Metoda tratamentului spondilozelor, herniilor, radiculopatiilor, ischialgiilor, artrozelor cu sindrom algic, radiant constă în aplicarea brâului în regiunea cervicală, toracală, lombară, lombo-dorsală. În aceste situații, durerile se micșorează după cinci-șapte zile de la aplicarea centurii. Apoi, metoda tratamentului hipertensiunii și a ischemiei cardiace constă în aplicarea brâului pe regiunea toracală sau cervicală.

- E posibil ca tensiunea să oscileze în timpul tratamentului?

- Da, sunt astfel de situații, dar oscilațiile în primele 5-7 zile nu necesită stoparea tratamentului. După 2-3 săptămâni, tensiunea arterială se va stabiliza.

Nu are contraindicaţii

- Există și atenționări speciale? Ce simte pacientul în momentul acestei cure de câteva luni?

- În primele săptămâni de aplicare pot apărea usturimi, dureri, schimbarea culorii urinei, hematurie (sânge în urină, în urma trecerii microcristalelor prin căile urinare). Însă, nici acest fenomen nu necesită întreruperea tratamentului. E recomandat să se folosească o cantitate mai mare de lichide și să se reducă puțin cantitatea alimentelor consumate. După trecerea intervalului de timp amintit, aceste simptome vor dispărea fără urmări. Contraindicații nu există. În plus, tratamentul respectiv se poate combina cu altele, și chiar cu remedii fizioterapeutice. Centura poate fi aplicată la vârstnici și la copii, fără restricții.

Atenție! Spre deosebire de brâurile obișnuite, plăcuțele din această centură terapeutică au termen de valabilitate trei ani