Main menu

header

15-06-1de Carmen Ciripoiu

- Misterul aurelor energetice

O femeie frumoasă, care a uimit întreaga lume cu capacităţile sale ieşite din comun, ne dă zi de zi o lecţie de omenie şi de profesionalism. Deşi are necontenit rezultate terapeutice remarcabile, psihologul terapeut Beatrice Niculiţă (foto) se consideră doar o umilă persoană, născută cu harul de a vedea ceea ce nu se vede: aura tuturor. În rest, e voinţa lui Dumnezeu…

„Aura umană poate dezvălui date despre sănătate, caracter, abilităţi native, predispoziţii, compatibilitate”
- Vedeţi aura energetică în toată complexitatea şi splendoarea ei coloristică de când vă ştiţi. Cât e de greu sau de uşor să vezi şi să ştii totul?
- Să vezi aura are şi părţi bune, şi părţi rele. E bine să vezi aura atunci când îi poţi ajuta pe ceilalţi prin interpretarea a ceea ce vezi, dar uneori este incomod când atenţia îţi este atrasă de energiile din jur, cum ar fi aurele copacilor, maşinilor, liniilor de înaltă tensiune, diverse forme energetice din jur sau tipuri de valuri energetice. De asemenea, este neplăcut când eu mă gândesc la ceva şi cei din jur îşi imaginează că îi studiez intens şi îi citesc. E ca şi când tu ai dialoga cu cineva şi interlocutorul ar crede că îl înregistrezi pentru a publica ceva despre el fără să ai acordul său.

- Ce culori conţine aura şi cum sunt distribuite? Ce indicaţii furnizează acestea asupra energiei persoanei respective la nivel fizic, emoţional, mental şi spiritual?
- Aura are foarte multe culori, nuanţe şi luminozităţi. Aura înseamnă corpuri şi chakre, adică centri, energetice. Pe scurt, omul are mai multe straturi energetice invizibile: primul şi cel mai apropiat de corpul fizic este etericul, care are culoarea albastră, de la bleumarin până la bleu deschis. Acest corp energetic dă detalii despre starea generală de sănătate şi dorinţa de a trăi în prezent. Emoţionalul are o structură mai fină şi este format din nori energetici de culori diferite. Aici, nuanţele, luminozitatea şi densitatea culorilor dau informaţii despre starea emoţională a persoanei. Mentalul, cel care dă culoarea generală a aurei, este schimbător, în funcţie de gândurile, voinţa şi acţiunile persoanei. Acesta este însă schimbător, în funcţie de noi. Aura are multe culori cu semnificaţii mai mult sau mai puţin importante pentru starea de bine a individului. Astralul face aprovizionarea energetică a organismului pe timp de noapte, în caz de comă sau la persoanele care primesc informaţii din mediul înconjurător, informaţii neselectate. Astralul este o ţesătură formată din mici pete aurii de dimensiuni diferite. Ultimul corp, care face legătura dintre noi şi Univers şi ne leagă pe toţi cu fire energetice, are rol protector în nuanţe de albăstrui cu alb… Aici ar fi necesară o întreagă discuţie filosofică pentru a putea măcar să ne închipuim cât de important este acest corp. În ceea ce priveşte chakrele, acestea dau informaţii despre starea de sănătate, dar şi despre caracterul individului şi anumite talente native. Culorile sunt din nou multiple: roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, violet, argintiu, cu diverse nuanţe şi luminozităţi. Pentru starea de bine a persoanei, cel mai important este să aibă corpurile subtile şi centrii energetici dezvoltaţi armonios. Restul, de cele mai multe ori, se poate corecta. Din păcate, tehnica modernă nu poate să arate decât o mulţime de culori care încântă ochiul, dar care nu dau informaţii despre structurile câmpurilor. Este însă un început pe care îl apreciez. Ca şi concluzie, aura umană ne poate dezvălui date despre starea de sănătate a individului, caracterul, abilităţile native, predispoziţiile spre diverse boli, compatibilitatea dintre persoane sau dintre persoane şi obiecte, animale, flori, alimente, medicamente, remedii homeopate, soluţii etc. De asemenea, aura ne poate spune dacă anumite aparaturi energetice sau exerciţii energetice (de tip Qi Gong, Yoga etc.) ne ajută sau nu.

„Vindecarea depinde de mulţi factori şi, mai presus de tot, de Şefu’ cel Mare”
- Stabiliţi starea de sănătate şi diagnosticaţi boala cu precizie de 100% privind doar spectrul de culori al aurei. A existat vreodată vreo maladie pe care să nu o puteţi trata?
- Bolile nu le diagnostichez numai în funcţie de culori, ci şi în funcţie de excese energetice, blocaje - şi aici intervin mai mult culorile -, pierderi sau minusuri energetice în chakre sau corpuri energetice subtile. Există nu boli incurabile, ci bolnavi incurabili. Vindecarea depinde de mulţi factori şi, mai presus de tot, de Şefu’ cel Mare. Sunt maladii pe care nu le cunosc, deşi lucrez ca terapeut de 23 de ani, boli rare, tropicale sau altele de care nici eu nu am auzit. Multe cancere nu sunt tratabile, schizofrenia sau alte boli psihice foarte grave, peritonita, hemoragii interne unde sunt necesare intervenţii chirurgicale. Eu recomand pacienţilor tratament din plante, produse apicole, diverse categorii de argile, pe care le cumpără de la Plafar, le spun ce au de făcut acasă cu remediile respective - cum, cât timp să le ia - sau le recomand, pentru diverse dezechilibre emoţionale, să facă esenţe Bach sau osteopatie pentru coloana vertebrală la noi la cabinet. De asemenea, ţin cont de regimul de viaţă, factorii poluanţi, factorii stresanţi, personalitatea pacientului şi altele pentru a face un tratament holistic. Nu fac toate singură, ci în echipă. De exemplu, la esenţele Bach eu doar testez compatibilitatea dintre produse şi pacient, restul îl face partenerul meu, Pap Alexandru. Tot el se ocupă de verificarea locului de odihnă şi a celui de muncă din punct de vedere al radiaţiilor Hartman. Aceste blocuri energetice împiedică însănătoşirea şi cauzează diverse afecţiuni.

„Poate părea desuet sau superficial, dar iubirea necondiţionată ne ajută”
- În ce moment putem produce perturbări aurei noastre şi când suntem pe direcţia corectă?
- Perturbările din aură se pot produce din multiple cauze. Cele mai grave pot avea loc din cauza defectelor noastre, şi aici nu avem un buton prin care să ne conectăm la o sursă de energie care să ne vindece, nu deţinem butonul de închidere, conectare sau deschidere a chakrelor! Butonul stă în restructurarea fiinţei noastre, în a învăţa să gândim fără exagerări în raport cu realitatea, în a învăţa să ne corectăm greşelile privind eşecurile, fricile sau unele trăsături păguboase de comportament. Pentru asta ne sunt necesare ajutorul din afară şi mult curaj pentru a ne schimba. Poate părea desuet sau superficial, dar iubirea necondiţionată ne vindecă. Şi iubirea aceasta vine din a învăţa întâi să te iubeşti şi să te stimezi pe tine însuţi, pentru că altfel nu ai cum să ştii să le aplici şi altora acelaşi tratament. De asemenea, vine din toleranţă, din a te feri să-i judeci pe cei din jur şi din multe altele. Suntem pe calea cea bună când avem cât mai puţine... hai să le zicem păcate. Dacă nu eşti lacom nu faci anumite boli, dacă nu te frustrezi nu te îmbolnăveşti de ficat, dacă nu eşti orgolios nu te îmbolnăveşti de stomac.

- Poate fi testat locul de muncă, dar şi de odihnă prin biodetecţie?
- Locul de muncă şi de odihnă, inclusiv amplasarea patului în cameră sunt importante pentru starea de sănătate. La cabinetul nostru se verifică şi acest aspect foarte important în tratamentul oricărei afecţiuni. Dacă dormim în acelaşi loc sau stăm la birou în acelaşi loc mult timp, ne putem îmbolnăvi sau putem să nu răspundem la niciun fel de tratament. Atât locul de odihnă, cât şi cel de la muncă pot fi testate prin biodetecţie pe baza imprimării energetice de pe corpul pacientului. La acest aspect al tratamentului vă pot spune că tot munca de echipă ne ajută.

„Succesul terapeutic depinde de ceea ce face acasă pacientul cu recomandările primite de la noi”
- Aţi avut cazuri deosebite de-a lungul timpului? Care vă urmăresc şi acum?
- Am învăţat că pentru a fi un terapeut bun este necesar să fii detaşat şi totodată implicat. De aceea toate cazurile sunt foarte importante pentru mine, fiecare având, bineînţeles, povestea lui. De exemplu, sunt cazuri în care pacientul crede că este mult mai bolnav decât este sau dimpotrivă, ignoră unele probleme serioase de sănătate sau crede că are probleme mai grave decât este cazul. De-a lungul timpului au fost cazuri spectaculoase pentru mine, în care am putut ajuta, dar, din păcate, şi câteva în care nu am putut face mai nimic. Este foarte important ca pacientul să asculte şi să se ţină de tratament. Am obţinut succese în diverse boli, cum ar fi cele gastrointestinale, ale sistemului nervos, tulburări hormonale şi multe altele. Nu există o reţetă universală de bine şi de sănătate. Reţeta de sănătate constă în îndreptarea problemelor fizice, emoţionale, de gândire, credinţe, sport sau diete. Succesul terapeutic depinde de ceea ce face acasă pacientul cu recomandările primite de la noi şi de modul în care le aplică. Pacienţii „conştiincioşi” au rezultatele cele mai bune. De aceea eu spun că noi tratăm oamenii şi nu bolile. Mulţumirea mea este că pacienţii mei au încredere în noi şi revin la cabinet periodic, pentru verificarea stării de sănătate sau dacă apar noi probleme.

„Visez la o lume în care şi cei cu bani puţini să ia de la viaţă tot ce e mai bun”
- Viaţa dumneavoastră pare perfectă. Nu obosiţi niciodată?
- Nu mi-ar plăcea ca viaţa mea să fie perfectă! Eu iubesc imperfecţiunea, care ne ajută să fim normali în această lume. E adevărat că uneori obosesc şi eu, doar sunt om… Dacă eşti imperfect ai ocazia să greşeşti şi dacă eşti inteligent poţi învăţa din asta. Deci prin imperfecţiune poţi să progresezi. Perfecţionismul îţi poate aduce nefericire pentru faptul că nu poţi să îţi atingi ţelurile, fapt care te face nefericit. Oboseala este bună pentru organism deoarece îţi atrage atenţia asupra nivelului tău energetic - îţi spune că ar fi bine să dormi, să mănânci sau să te relaxezi. Este bine ca noi să fim imperfecţi, liberi şi fericiţi.

- La ce visaţi, doamnă Beatrice?
- Visez la momentul în care aş putea face nişte centre de socializare în care să vină oamenii şi să vorbească între ei pe diverse teme, fiindcă de asta au nevoie. Visez la o lume în care şi cei cu bani puţini, şi cei cu bani mulţi să uite de plictiseală, să aibă mai mult timp şi să ia de la viaţă tot ce e mai bun. De asemenea, visez la azile moderne, ieftine, respectabile, la oameni care pot da altora - chiar dacă ei au probleme! - măcar un sfat sau o vorbă bună. Visez la ziua în care în autobuzul mult prea aglomerat vom putea să ne protejăm vecinul de suferinţă şi vom pune respectul pentru el la acelaşi nivel cu cel al respectului pentru sine. Sunt visuri… dar, dacă eu voi crede cu tărie în ele, sigur se vor realiza.

• Aura energetică oferă informaţii exacte şi asupra trăsăturilor de caracter ale persoanei

Infertilitatea, tratată prin metode inedite

- Pentru că aura dezvăluie şi compatibilitatea sexuală, la dumneavoastră vin şi foarte multe cupluri care nu au reuşit să aibă copii. Se rezolvă repede această problemă?
- Cuplurile care doresc să aibă copii şi nu reuşesc au de obicei la nivel mental şi emoţional - pentru că ele nu se exclud - diverse probleme. De exemplu, la nivel subconştient unul dintre parteneri crede că nu face faţă noii situaţii, că acest lucru le-ar aduce prejudicii prea mari sau treburile sunt neclare în cuplu, există tensiuni în cuplu etc. Aşadar, dacă infertilitatea este creată din anumite cauze psihice, problema se poate rezolva. Timpul este dat de voinţa soţilor, de psihicul lor - care se poate trata, de asemenea, cu esenţe Bach -, de reacţia corpului la tratamente, de radiaţiile Hartman şi de mulţi alţi factori - mâncare, credinţă, hormoni, handicap fizic.

• Aurele sunt în permanentă schimbare. Mărimea, culoarea, textura şi densitatea se pot schimba în funcţie de starea spirituală şi de încercările la care ne supune viaţa

Fără investigaţii dureroase

Prin diagnosticarea bazată pe vizualizarea nemijlocită a aurei energetice se pot pune în evidenţă imediat, fără a fi necesare alte investigaţii: cancerele existente la nivelul corpului fizic, precum şi posibilitatea apariţiei acestora în viitor, peste luni, ani sau decenii, tumorile benigne, infestarea cu Lamblia, precum şi alţi agenţi patogeni, existenţa litiazei biliare şi urinare, chisturile cu diverse localizări, infecţiile de diverse etiologii, anemiile, problemele de sănătate suferite din cauza unor traume din perioada intrauterină, deplasările unor vertebre faţă de poziţia lor corectă, boli ale unor sisteme la nivelul corpului fizic - digestive, pulmonare, cardiovasculare, urinare, endocrine etc. -, predispoziţiile pentru diverse îmbolnăviri.

• Nu se poate trata astmul bronşic cu o vechime mai mare de doi ani, hemipareza mai veche de un an, afecţiunile neuronale, psihozele, schizofreniile, paranoia şi cancerele în fază de metastază

Privirea care stabileşte diagnosticul

Timpul în care se fac analiza şi interpretarea aurei este scurt, maximum 15 minute, iar pacienţii sunt scutiţi de traumele emoţionale pe care, oricât de amabili sunt medicii, le au de înfruntat. Diagnosticarea pe baza aurei nu necesită dezbrăcarea pacienţilor, atingerea corpului lor cu diverse obiecte sau expunerea la iradieri. Pacientul stă în picioare, în faţa unui perete alb imaculat, iar Beatrice Niculiţă îi priveşte aura de la distanţă, pentru început din faţă, apoi din profil şi semiprofil. Pentru o rezoluţie clară, este recomandat ca pacientul să fie îmbrăcat în haine închise la culoare.