Main menu

header

16-05-1de Cătălina Tăgârţă

- Dimitria Puchia, despre revelaţiile avute la centrele energetice din ţară

Deşi unora le poate părea greu de crezut, locurile încărcate energetic există cu adevărat. După ce a simţit acest lucru personal, Dimitria Puchia, reprezentanta Interad, s-a hotărât să organizeze periodic tabere la diverse centre energetice din ţară. E vorba atât despre locaţii cunoscute, precum: Sarmizegetusa Regia, Peştera Ialomiţei, Peştera Polovragi, cât şi despre locuri mai greu accesibile, cum ar fi: Grota Părintelui Arsenie Boca, Vârful Omu, zona Munţilor Buzău sau Polovragi. Deplasările sunt organizate în format turistic, dar informaţiile transmise în acest timp sunt axate pe autocunoaştere, evoluţie şi dezvoltare spirituală, Dimitria având multe de povestit chiar din experienţa sa.

„În locurile pe care le vizităm apar sfere luminoase în fotografii”
- Cum a început totul? Cum aţi aflat de existenţa acestor locuri încărcate energetic?
- Aţi observat vreodată că, atunci când sunteţi într-un anumit loc, vi se încarcă telefonul dintr-o dată sau că în alt loc se descarcă? Sau să luăm un alt exemplu: starea de oboseală, care dispare instantaneu într-un anumit loc. Ei bine, e vorba despre diverse anomalii care apar atunci când planurile/dimensiunile interferează. Prima oară am fost la Sarmizegetusa Regia cu un grup de prieteni care simţeau energia locurilor respective, iar eu mă uitam cu jind la ei pe-atunci, dar azi pot spune că mi s-a deschis şi mie această poartă a cunoaşterii, a comunicării... În locurile pe care le vizităm ne apar sfere luminoase în fotografii.

- Cum puteţi explica aceste sfere de lumină? Ce sunt ele?
- Atât eu, cât şi mai mulţi autori ai unor cărţi de specialitate - a se vedea terapiile cu îngeri - am primit diverse mesaje din Planurile Superioare, precum: „sferele albe sunt îngeri, iar cele colorate sunt Arhangheli”... Astfel, în momentul în care eşti într-o stare de relaxare sau când te rogi, entităţile apar frecvent în poze. În schimb, când te cerţi şi nu mai este armonie ele dispar.

Polovragi, peştera vindecărilor şi a vindecătorilor
- Încercaţi să ne spuneţi că dacă pe o poză făcută într-o peşteră apar nişte cerculeţe albe sau colorate nu înseamnă că n-a fost făcută corect, ci că acolo erau prezente Spirite Înalte?
- Exact. Se spune, de exemplu, că cine se aşază în Peştera Polovragi se simte bine. Din cele mai vechi timpuri, în această peşteră se făceau anumite ritualuri de vindecare şi s-au găsit şi dovezi în acest sens. O legendă spune că Zalmoxis a stat trei ani în această peşteră, după care a ieşit de acolo „Îndumnezeit”. Într-adevăr, în Peştera Polovragi se simte prezenţa unei entităţi cu vibraţie înaltă, fapt care m-a determinat să o numesc „o peşteră a vindecărilor şi a vindecătorilor”. Deci totul ţine de trăire. Noi facem în acest sens excursii/tabere de autocunoaştere şi evoluţie spirituală, care sunt mai mult decât turistice. Adică însoţim grupurile, oferim informaţii despre obiective, dar omul, ajungând acolo, vine în contact direct cu vibraţia locului, simte, iar uneori are anumite revelaţii. Nu mergem pe o sugestionare a participantului.

- Dumneavoastră aţi avut revelaţii?
- Da. Mulţi cred că pentru a avea o revelaţie, în sensul de a conştientiza anumite aspecte, trebuie să fie cineva în spatele lor, să le sufle uşor în ceafă diverse lucruri sau că trebuie să stai într-un anumit fel şi să faci eforturi deosebite de concentrare. Nu, nu-i deloc aşa. Aceste lucruri pot veni sub diverse forme, iar eu am simţit-o personal. Nu sunt maestru sau guru şi nici nu urmăresc să fac o şcoală iniţiatică, pur şi simplu respect liberul arbitru al participanţilor. Sunt persoane care au revenit şi, chiar dacă au mers de mai multe ori în aceleaşi locuri, trăirile lor sunt mereu altele. Oamenii trebuie să fie conştienţi de potenţialul interior, căci toţi avem capacităţi paranormale, toţi suntem înzestraţi cu aceste „daruri/haruri”, dar e important să ştim cum să le „trezim” şi mai ales să vrem să facem asta... Deci trebuie să simţim şi să vrem cu toţii să trăim într-o lume mai bună.

„În univers, nimic nu e întâmplător”
- Sub ce formă aţi primit sau putem primi revelaţiile?
- Poţi fi atent la primul gând, la o trăire... Eu, spre exemplu, în prima fază, când mă preocupa ceva anume primeam răspunsul sub forma unui mesaj la nivel mental: ca un gând, ca o părere sau ca un vis. Apoi, în câteva ore sau zile venea şi confirmarea. Cum? Păi să zicem că luam seara o carte, să citesc ceva, şi o deschideam exact la o pagină care făcea legătura cu ideea mea, deci practic îmi primeam confirmările. În univers, nimic nu e întâmplător, nu există coincidenţe. E o sincronizare Divină perfectă şi e bine să laşi intuiţia liberă, căci ea e „poarta” omului. Prin ea luăm deciziile cele mai bune. De câte ori intervin raţionamentele, intervine şi egoul şi ne pierdem. Un alt mesaj asupra căruia aş vrea să atrag atenţia e că oamenii au uitat să trăiască prezentul. Pierdem şirul lucrurilor şi timpul căutând explicaţii. În loc să trăim în prezent, fie ne proiectăm în viitor, fie ne pierdem în nostalgiile trecutului. La un moment dat eram în apropierea Vârfului Omu când am întrebat dacă e bine ceea ce fac şi mi s-a răspuns: „Da, dar nu toată lumea e pregătită să înţeleagă şi să accepte. Pe unii adevărul îi poate ucide”.

- Cum vine asta?
- Continuarea răspunsului pe care l-am primit a fost: „Credinţa e motorul vieţuirii”. Explicaţia este simplă: dacă i-ai zdruncinat credinţa unui om, legătura cu Divinitatea şi sistemul lui de valori, când el nu înţelege şi nu vrea să accepte un alt punct de vedere, i-ai distrus speranţa, dorinţa de a trăi... Venind cu o informaţie pentru care el nu e pregătit, se poate pierde. Aşadar, e important mai întâi să ne cunoaştem, căci doar atunci te poţi controla şi devii stăpân pe tine... Deci taberele sunt de autocunoaştere şi pentru persoane care doresc să evolueze spiritual. În acest fel, automat poţi acţiona benefic pentru tine şi pentru cei din jur.

Autocunoaşterea trebuie să o faci în mijlocul societăţii

- Înţeleg că aceste locuri produc o schimbare în interiorul fiinţei, poţi simţi Entităţile de Lumină din planurile superioare şi poţi primi răspunsuri la întrebări şi la probleme mai noi ori mai vechi?!
- Într-adevăr. Niciodată entităţile de lumină nu fac un „boom”. Fiecare percepe locurile acestea pe cât e el de pregătit şi pe câtă informaţie poate să ducă. Eu, spre exemplu, de fiecare dată când mă întorc într-un loc încărcat energetic am alte trăiri, alte revelaţii. De fapt, dacă vrei să devii mai bun ai ocazia să descoperi mai multe despre propria persoană călătorind alături de semenii tăi. Autocunoaşterea trebuie să o faci în mijlocul societăţii, unde cel de lângă tine e ca o oglindă, iar când acesta greşeşte gândeşte-te: „Ai fost şi tu la un moment dat ca el?”

- Ne daţi, vă rog, exemplu de câteva locuri încărcate energetic?
- Zona Dobrogei e foarte încărcată energetic. Alte câteva destinaţii ar fi: zona Munţilor Bucegi, Polovragi, zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, locurile prin care a trecut părintele Arsenie Boca - multe dintre acestea nu sunt cunoscute. Sunt foarte multe locaţii, iar unele dintre ele pot fi găsite pe site-ul nostru: www.interad.ro.

„Aţi observat vreodată că, atunci când sunteţi într-un anumit loc, vi se încarcă telefonul dintr-o dată sau că în alt loc se descarcă? Ei bine, e vorba despre diverse anomalii care apar atunci când planurile interferează“