Main menu

header

22-06-1de Cătălina Tăgârţă

O nouă terapie pare să pună capăt tuturor problemelor cu care se confruntă bolnavii de artroză. E vorba, mai exact, de terapia Orthokine, un tratament personalizat al artrozei. Potrivit reprezentanţilor MedLife, metoda are la bază proteine obţinute din sângele pacientului, fără niciun adaos de substanţe străine organismului.

Tratamentul constă în şase injecţii cu ser autolog
Procedeul de obţinere a serului autolog, care are puternice proprietăţi antiinflamatoare, este unul simplu. „Cu ajutorul unei seringi Orthokine, prevăzută cu microsfere speciale de sticlă, se recoltează sânge din braţul pacientului, iar sângele astfel recoltat va fi supus unui proces de incubare şi centrifugare. După acest proces, serul obţinut se injectează la nivelul articulaţiei afectate, iar pacienţii care anterior sufereau de dureri puternice pot avea până la doi ani de confort în urma tratamentului cu Orthokine, pentru că prezenţa microsferelor determină celulele sângelui să sintetizeze cantităţi mari de proteine cu rol antiinflamator şi de regenerare, care sunt eficiente în reducerea durerii, combaterea inflamaţiei şi îmbunătăţirea mobilităţii articulare”, au declarat reprezentanţii Clinicii MedLife, potrivit cărora o sesiune de tratament presupune şase injecţii Orthokine, timp de şase săptămâni, câte una pe săptămână.

Rezolvă problemele genunchiului, şoldului şi gleznei
Terapia Orthokine a fost creată şi utilizată încă din 1997 în Germania. „Cu peste 280.000 de injectări până în prezent, metoda Orthokine şi-a demonstrat siguranţa şi eficacitatea prin numeroase studii clinice. Pe parcursul a celor 14 ani care au trecut de la descoperirea metodei, au beneficiat de această terapie pacienţi din ţări precum Germania, Austria, Spania, Olanda, Cehia, Slovacia, Elveţia, Marea Britanie, Polonia, Slovacia şi Rusia, iar începând din 2009, Orthokine a tratat cu succes şi în România câteva sute de cazuri de artroză la genunchi şi şold, iar de anul acesta, terapia este disponibilă şi pentru tratarea gleznei”, au mai spus reprezentanţii MedLife, potrivit cărora terapia a fost introdusă de curând în clinica lor din Timişoara. Avantajul major al acestei terapii este, aşadar, faptul că permite amânarea protezei în cazul articulaţiei afectate.

Obezii au şanse mai mari de îmbolnăvire

Artroza este o afecţiune în care cartilajul ce protejează şi înveleşte suprafeţele articulare se deteriorează. Predispoziţia genetică, obezitatea, munca fizică intensă, vârsta sau practicarea unor sporturi solicitante precum fotbalul, schiul sau tenisul sunt factori importanţi ce determină apariţia şi dezvoltarea acestei afecţiuni. Simptomele includ dureri articulare, rigiditate şi umflături, iar principalele consecinţe sunt slăbiciunea musculară şi reducerea mobilităţii.

- Conform unor studii elaborate de cercetătorii americani, la nivel mondial, opt din zece oameni cu vârsta peste 50 de ani cu manifestări radiologice de artroză.