Main menu

header

17-06-1de Cătălina Tăgârţă

Scleroterapia este o procedură nechirurgicală, minim invazivă, prin care se tratează dilataţiile vasculare, adică venele foarte subţiri de culoare roşie, albastră sau purpurie aflate imediat sub pielea coapselor, gambelor, gleznelor sau chiar la nivelul feţei. Scleroterapia prin tratament E-Light este o metodă nouă de vindecare a vaselor superficiale de sânge. Potrivit specialistului în estetică Sorina Bratu (foto), aceste capilare se sclerozează, adică se închid definitiv cu ajutorul acestei terapii, zona lucrată devenind 100% sănătoasă.

Efectele devin vizibile după câteva ore
Tratamentul E-Light este o combinaţie de lumină intens pulsată (IPL) şi radiofrecvenţă, ce foloseşte diverse filtre de safir cu lungimi de undă diferite pentru tratare. Practic, radiofrecvenţa bipolară lucrează în sinergie cu energia optică, ajungând chiar şi până la 15 mm subdermal - de unde şi eficacitatea nemaiîntâlnită până acum. „Acest echipament beauty trimite flash-uri luminoase la nivelul zonei afectate de cuperoză (vasele superficiale de sânge de la nivelul feţei - n.r.) şi telangiectazii (afecţiunea manifestată în zona gambelor, coapselor - n.r.). Atrasă de pigmentul sângelui, hemoglobina, această energie se transformă în energie termică, care va distruge micile vase de sânge problematice, respectiv capilarele. Efectele devin vizibile după câteva ore şi constau în micşorarea zonei afectate”, ne-a declarat Sorina Bratu, specialist în estetică la Keiko SlimSpa.

Numărul de şedinţe variază între 4 şi 12
Timpul necesar de lucru pentru o şedinţă este de aproximativ zece minute. Pacienta stă pe pat, pe burtă sau cu faţa în sus, în funcţie de zona tratată, se aplică un gel neutru pe aceasta, iar în momentul fiecărui flash luminos se simte o uşoară pişcătură fierbinte. Ea poate fi percepută cel mult ca un mic disconfort, nu ca o durere. „Numărul de şedinţe necesare pentru tratarea afecţiunii variază între patru şi 12, diferă de la o persoană la alta, în funcţie de gravitatea şi de întinderea zonei afectate”, ne-a mai spus specialista.
Rezultatele obţinute sunt mai rapide, mai eficiente şi cu grad maximum de siguranţă, comparativ cu metodele clasice. Acest tratament este noninvaziv şi nu necesită o perioadă de recuperare.

Trei săptămâni de repaus
În timpul unei şedinţe nu se poate lucra o zonă mai mare de dimensiunea unei palme, iar terapia se repetă la minimum trei-patru săptămâni. În acest timp, pacientul nu are voie să se expună la soare şi trebuie să îşi protejeze tenul cu creme de protecţie cu factor 50. Nu este voie să se folosească produse exfoliante, aparatele UV sau cremele autobronzante. „Dacă nu se fac minimum trei săptămâni de pauză între două şedinţe consecutive există riscul de apariţie a unor noi vase de sânge dilatate în zone alăturate, întrucât cantitatea de sânge care ar fi trebuit să circule prin vasele sclerozate nu are timp să fie preluată de capilarele sănătoase, ceea ce determină dilatarea altor vase superficiale. Însă, dacă timpul de repaus recomandat este respectat, acest risc dispare”, a completat reprezentanta Keiko.

Sfat! Această terapie este contraindicată persoanelor aflate sub tratament cu medicamente fotosensibilizante, cu boli de piele, dar şi femeilor însărcinate sau celor care sunt în timpul ciclului menstrual. Este ideal să fie urmat în lunile de toamnă şi iarnă, când pielea nu este bronzată.

- Preţul unei şedinţe de scleroterapie este de 300 de lei. Se mai poate opta pentru un pachet promoţional, oferit spre exemplu de la Keiko SlimSpa, de patru şedinţe la preţul de 1.100 de lei.