Main menu

header

20-05-1de Cătălina Tăgârţă

Se zice că poţi să ajuţi chiar şi o sută de oameni, dar abia dacă primeşti o singură mulţumire. Inginerul Victor Bogdan (foto) a primit mai multe scrisori de mulţumire în decursul anilor şi nu se satură niciodată să le privească şi să le arate. După o viaţă de om dedicată pasiunii pentru terapiile alternative, aceste dovezi oglindesc eforturile depuse şi performanţele obţinute, de care este tare mândru.

„Se ia o linguriţă cu boabe de trei ori pe zi”
Atât cu ajutorul muştarului, cât şi al produselor realizate din produse apicole, pentru care este foarte cunoscut, inginerul a reuşit să vindece foarte mulţi bolnavi. În plus, fiind prieten cu celebrul terapeut Valeriu Popa, acesta a învăţat şi o parte din terapiile sale. Terapia cu muştar, pe care inginerul a verificat-o chiar pe soţia sa, este uşor de urmat şi eficientă în doar câteva luni. „Procedeul e foarte simplu, iar terapia e verificată de soţia mea, care a avut colesterolul mărit. Pacienţii trebuie să ia o linguriţă cu boabe de muştar de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Atenţie însă! Boabele nu se zdrobesc şi nu se foloseşte nici apă pentru înghiţirea lor. Trebuie să aşteptaţi să obţineţi suficientă salivă pentru a le putea înghiţi”, ne-a declarat specialistul. Potrivit acestuia, dacă se respectă modul de administrare, după trei-şase luni rezultatele analizelor trebuie să fie deja normale.

Folosiţi condimentul românesc
Inginerul are câteva indicaţii şi în ceea ce priveşte modul de procurare a boabelor miraculoase. „Cura se face numai cu muştar boabe românesc. Cele din magazine sunt, de obicei, din import, aşa că eu recomand tuturor să ia produsul ori de la plafar, ori direct din piaţă, de la ţărani”. În plus, terapia cu muştar poate fi ţinută, cu rezultate bune, şi de persoanele care au gastrită, ulcer sau aciditate la stomac. De preferat ar fi însă să o ţină doar adulţii. „Terapia poate fi ţinută atât de copii, cât şi de adulţi, însă la cei mici procedeul e mai dificil şi trebuie ţinuţi atent sub observaţie, aşa că lor nu le recomand decât sub stricta supraveghere a mea, în rest nu”, mai spune inginerul Victor Bogdan, care deţine şi secretele terapiei cu apă distilată sau ale vindecării prin automasaj şi care practică şi bioenergia.

„Mierea «vie» poate trata foarte multe afecţiuni“

Inginer de meserie, înainte de 1975 Victor Bogdan a fost foarte bolnav. Atât de bolnav de inimă, încât a lustruit scaunele din sălile de aşteptare ale cabinetelor de cardiologie. „Totul a început când am dat peste un medic greţos, atât de greţos, încât mi-am zis că nu mai e de trăit pe lumea asta decât dacă găsesc o altă soluţie. La câteva zile după această întâmplare am găsit un articol în ziar în care se anunţa că se fac cursuri pentru apicultori. Ştiam că mierea de salcâm e bună pentru bolile de inimă, aşa că m-am înscris, cu gândul să-mi fac apoi mierea mea, naturală”, îşi aminteşte inginerul, potrivit căruia este o diferenţă foarte mare între mierea din comerţ şi cea „vie”, pe care o face el. „Diferenţa e că, la un pavilion de 60 de stupi, cum am eu, de exemplu, într-un an bun aş putea lua în jur de cinci tone de miere, însă eu las mierea până când rama e complet ceruită şi maturată în faguri, între două şi patru săptămâni, iar stimularea albinelor o fac, primăvara şi toamna, cu miere din stupina proprie. În acest fel abia reuşesc să scot între 600 şi 900 kg miere pe an. Dar e miere «vie», care poate trata foarte multe afecţiuni şi m-a vindecat inclusiv pe mine, astfel încât am ajuns la vârsta de 60 de ani cu o inimă de cosmonaut”, glumeşte inginerul Victor Bogdan.

Pont! Muştarul creşte apetitul alimentar şi digestia, ajută la decongestionarea sinusurilor, stimulează circulaţia sangvină şi acţionează ca un pansament în zonele inflamate ale corpului.