Main menu

header

19-08-1de Cătălina Tăgârţă

V-aţi gândit vreodată că exact cauza bolii vă poate vindeca? Ei bine, acesta este principiul homeopatiei, care reprezintă o metodă de tratare a bolilor prin folosirea în doze mici a unor medicamente care în doze mari ar provoca la omul sănătos simptomele bolii respective. Florica Munteanu (foto), specialist în homeopatie/biorezonanţă Bicom şi directorul Centrului medical DermaVital, ne-a spus în ce constă această terapie, care sunt avantajele ei şi ce afecţiuni poate vindeca.

„Nu se îmbolnăveşte numai un organ, ci omul în totalitate”
Homeopatia este o metodă de tratament veche de 200 de ani, înfiinţată de doctorul german Samuel Hahnemann, denumit şi părintele homeopatiei. Hahnemann pornea de la principiul că bolile provoacă mari schimbări în sistemul organismului de autoapărare, deci nu se îmbolnăveşte numai un organ, ci omul în totalitate, iar tratamentul aplicat trebuie să corespundă personalităţii bolnavului. „Hahnemann spunea că «din punct de vedere al homeopatiei nu există boli, ci oameni bolnavi». Fiecare dintre noi am fost o dată bolnavi şi fiecare dintre noi a trăit aceeaşi boală în felul său, la fiecare dintre noi aceeaşi boală se manifestă altfel. Aşadar, homeopatia tratează bolile ca semnale ale corpului şi sufletului, cauza bolii stă adânc ancorată în personalitatea noastră. Recent am avut o pacientă care avea arsuri stomacale foarte mari, însoţite de dureri, iar după o anamneză amănunţită şi o diagnosticare cu biorezonanţă am constatat că durerea şi arsurile proveneau de la o problemă personală în familie, care a dezechilibrat-o emoţional. După ce am stabilit diagnosticul, am trecut la tratament, în care am inclus şi personalitatea clientei. După câteva zile de tratament se simţea mult mai bine şi arsurile, cât şi durerea dispăruseră”, ne-a declarat Florica Munteanu, care este şi membră a Asociaţiei Naturiştilor Homeopaţi din Germania DHB-München.

„Accentuarea semnelor înseamnă că remediul ales este potrivit”
Pacientul trebuie să aibă comportament normal înainte de a se prezenta la consultaţie, respectiv poate mânca şi bea tot ce doreşte, mai puţin alcool, al cărui consum este interzis. Şedinţa începe cu anamneza, care este foarte amănunţită. „Este extrem de importantă «istoria» pacientului, pentru a putea înţelege bine personalitatea sa. Homeopatul nu priveşte doar corpul, ci şi sufletul omului, ambele trebuie tratate pentru a avea succes. În timpul terapiei, pacientul îşi descarcă sufletul, începe să intre în echilibru la nivel emoţional, iar problemele cu care se confruntă zilnic le vede dintr-un alt aspect. Homeopatia nu are efecte secundare, iar dacă medicul găseşte remediul potrivit există cele mai bune şanse de vindecare. Posibila accentuare a simptomelor în primele două-trei zile înseamnă că remediul ales este cel potrivit de cele mai multe ori”, a mai spus specialistul. Pe tot parcursul anamnezei, bolnavul poate sta relaxat pe scaun sau culcat pe pat. În ceea ce priveşte terapia propriu-zisă, aceasta este nedureroasă şi fără efecte secundare, fiind adaptată pentru fiecare vârstă în parte. Homeopatia se poate aplica la copii foarte mici, dar şi femeilor gravide şi la orice altă persoană, indiferent de vârstă.

Este combinată cu alte terapii
În cele mai multe cazuri, tratamentul homeopatic poate acţiona în paralel cu cel din medicina clasică. De asemenea, el se poate combina cu alte terapii, pentru rezultate cât mai bune. „Astăzi, mai mult ca oricând, plantele s-au schimbat în felul lor de acţionare. Solul este acid, mediul înconjurător este foarte poluat. Pentru terapeutul homeopat este tot mai greu să lucreze cu homeopatia clasică, astfel încât aceasta este combinată cu alte terapii, ca de exemplu biorezonanţa, terapia florilor, terapia sărurilor minerale sau reflexoterapia, pentru a da cele mai bune rezultate”, a specificat Florica Munteanu. Dacă s-a găsit remediul homeopatic, practic o singură şedinţă poate fi suficientă. În bolile mai grave însă se poate ajunge şi la şase şedinţe. „De exemplu, cineva care suferă de astm bronşic sau de o alergie, indiferent că e copil sau adult, după aplicarea schemei de tratament combinat cu terapia cu aparatul Bicom-Optima va renunţa la medicaţia clasică după doar trei şedinţe. Am avut astfel de cazuri, iar astăzi clienţii sunt complet vindecaţi. În plus, în unele depresii cu stări de panică am combinat homeopatia cu terapia câmpului magnetic, iar rezultatele s-au văzut după patru şedinţe - stările de anxietate şi lipsa somnului au dispărut complet, iar pacienţii şi-au reluat activitatea normală de zi cu zi”, a adăugat specialistul.

Medicamentele trebuie luate cu 30 de minute înainte de masă
Remediile homeopatice este bine să fie luate cu 30 de minute înainte de masă, direct pe limbă. Ca reguli generale, e bine să ştiţi că: înainte cu o oră de a lua pastila nu-i indicat să mestecaţi gumă, iar după administrarea acesteia să nu vă spălaţi imediat pe dinţi. „Pentru prepararea produselor homeopatice se folosesc plante, minerale sau produse de origine animală care, amestecate cu alcool diluat, apă ori lactoză, formează substanţa de bază. Din aceasta, urmând «legea potenţării», se obţine produsul homeopatic final, care e folosit în tratament”, a explicat reprezentanta Clinicii DermaVital, care sfătuieşte ca, la nevoie şi la cererea medicului, să se schimbe şi comportamentul alimentar. Detalii despre terapie puteţi găsi pe site-ul www.dermavital-med.ro.

Poate vindeca aproape toate afecţiunile

Homeopatia poate trata aproape toate afecţiunile, fără exagerare. „Fiecare pacient apelează la homeopatie pentru problema pe care o are fie că e vorba despre acnee, alergie, frică, depresie, astm, conjuctivită, cistite, tensiune arterială, colon iritabil, diaree, constipaţie, eczeme, boli de piele, oboseală, probleme ale ficatului-bilă, hemoroizi, bufeuri, lombosciatică, sinuzită, neurodermită, aciditate, vomă, tuse, dureri de cap (migrene), dureri reumatice, pancreas, tiroidă şi lista poate continua”, ne-a spus Florica Munteanu.

De reţinut! O şedinţă de homeopatie poate dura între 45 şi 60 de minute şi costă circa 200 de lei.