Main menu

header

de Elena Şerban

Mulţi bolnavi din întreaga lume recurg la o serie de remedii, care mai de care mai ciudate, pentru a se însănătoşi. Cunoscutelor leacuri băbeşti româneşti li se adaugă şi alte tratamente culese din toată lumea, despre care se crede că au efectele dorite. Şi chiar dacă nu le-ar avea, oricum cei care le încearcă nu au ce pierde, deoarece nu afectează sănătatea în mod negativ.

Caprifoi pentru pistrui
Deşi pistruii pot fi consideraţi un semn de frumuseţe, există şi persoane care îi urăsc de-a dreptul. Şi care depun toate eforturile pentru a-i face să dispară. Leacul următor vine din Irlanda (ţară recunoscută pentru numărul mare de pistruiaţi pe metru pătrat). Irlandezii afirmă că, din moşi-strămoşi, cei care voiau să scape de aceste semne de pe faţă se spălau cu un macerat de caprifoi (Lonicera caprifolium). Dacă aveţi aceleaşi probleme cu pistruii, adunaţi caprifoi (o mână) şi puneţi planta într-un ibric cu apă. Lăsaţi la macerat 12 ore şi apoi spălaţi-vă faţa cu această apă.

Miere antialergică
Ultrafolosită într-un număr mare de afecţiuni, se pare că mierea are şi efecte antialergice. Ce îi oferă această capacitate? Chiar probabilitatea ca ea să conţină polen de la anumite plante alergene. Dacă veţi consuma câte o linguriţă în fiecare zi nu faceţi altceva decât să vă creaţi imunitate la anumiţi alergeni.

Suc de roşii, dezodorizant
Una dintre cele mai mari probleme este transpiraţia în exces. Dacă vă luptaţi cu această neplăcere şi aţi încercat toate variantele cunoscute, mai apelaţi la una: baia cu suc de roşii. În acest sens, puneţi trei căni cu suc de roşii în cada cu apă şi staţi în ea 15 minute. Tratamenul se repetă de două-trei ori pe săptămână.

Reduceţi temperatura corporală cu şosete ude
Febra trebuie îndepărtată cu orice preţ, pentru că o temperatură crescută a organismului nu este semn de sănătate. O persoană care are febră mare poate fi ajutată dacă este învelită în cearşafuri ude, iar dacă temperatura se situează uşor peste cea normală încălziţi-i picioarele în apă fierbinte (atât cât suportă). Înmuiaţi o pereche de şosete subţiri de bumbac în apă rece şi apoi puneţi-i-le în picioare (după ce le-aţi stors foarte bine în prealabil). Trageţi peste ele o pereche de şosete de lână. Procedura trebuie să aibă loc seara, la culcare. Până dimineaţa, şosetele subţiri de bumbac se vor usca, iar bolnavul se va simţi mult mai bine.

Scăpaţi de sughiţ cu monede
Sughiţul este un sunet nearticulat, spontan, scurt şi repetat, produs de aerul ieşit pe glotă în timpul contractării bruşte şi convulsive a diafragmei. E neplăcut şi poate fi chiar dureros. De aceea, s-au încercat o grămadă de variante pentru a scăpa rapid de sughiţ. Metoda pe care v-o propunem este neobişnuită şi nu se poate pune în practică decât în cerc restrâns: ţineţi o monedă între două degete ale unui picior. Încercaţi apoi să o luaţi cu alte două degete ale celuilalt picior, fără să o scăpaţi.

Muştar împotriva durerilor de dinţi
O durere de dinţi este uneori mai neplăcută decât alte dureri. Până la vizita la medicul stomatolog puteţi folosi un leac băbesc: aplicaţi pe dintele dureros puţin muştar, care va acţiona ca un antiiritant.

Adormiţi uşor cu ceapă
Deşi nu s-a dovedit ştiinţific eficacitatea acestui remediu, au existat numeroase voci care au afirmat că l-au utilizat cu succes. Chiar dacă nu ar funcţiona, oricum nu ar strica. Tăiaţi o ceapă în mai multe bucăţi şi puneţi-o într-un borcan cu capac. Se spune că veţi scăpa de orice insomnie rebelă dacă desfaceţi borcanul şi inspiraţi de câteva ori. Somn uşor!