Main menu

header

06-07-1de Cătălina Tăgârţă

Câţi dintre dumneavoastră au auzit în ultima vreme cel puţin de o persoană care să fi fost diagnosticată cu cancer, leucemie sau o altă boală grea? Cu siguranţă, mulţi, din păcate! Printre cauzele acestor afecţiuni se numără: poluarea, modificarea genetică a legumelor şi a fructelor, chimicalele folosite în industria alimentară şi stresul de zi cu zi. Vestea bună este că multe persoane susţin că s-au vindecat de cancer cu ajutorul terapiei Gerson.

Clismele cu cafea, ideale pentru detoxificare
Terapia Gerson e un tratament natural, care ajută sistemul imunitar să vindece cancerul, artritele, bolile cardiace, alergiile şi multe alte afecţiuni degenerative. Aceasta a fost pusă la punct de medicul german Max Gerson (foto; a trăit între anii 1881 şi 1959) şi e aplicată în prezent exclusiv de medici licenţiaţi la centrul Gerson din California, SUA. În Europa, spre exemplu, există o singură clinică Gerson, înfiinţată în Ungaria. Terapia e destul de costisitoare, putându-se ajunge şi la 100.000 de dolari pe an în cazul tratării unor afecţiuni grave, precum cancerul. Cu toate că foarte mulţi pacienţi s-au vindecat complet practicând terapia pe cont propriu după ce au citit cartea medicului, este bine să se apeleze la un centru de tratament specializat. Chiar şi clismele cu cafea, spre exemplu, ideale pentru detoxificarea ficatului, necesită o pregătire minuţioasă a pacientului (în cazul în care nu se respectă pas cu pas indicaţiile, riscul pentru sănătate poate fi destul de mare).

Regenerează organismul
Terapia Gerson caută să regenereze organismul şi să stimuleze metabolismul prin aportul de suplimente şi prin evitarea consumului de grăsimi animale, a proteinelor în exces, a sodiului şi a altor toxine. Cu ajutorul ei vă puteţi detoxifica organismul (eliminaţi reziduurile din corp), vă regeneraţi ficatul, vă reactivaţi sistemul imunitar şi vă restabiliţi sistemul de apărare natural (enzime, minerale, hormoni). În ceea ce priveşte dieta recomandată de medic, aceasta este foarte bogată în vitamine, minerale, diferite enzime şi micronutrienţi obţinuţi din alimente proaspete. Bolnavii nu au voie să consume decât foarte puţină sare, proteinele trebuie să fie ţinute atent sub control, iar lichidele constituie o parte importantă a dietei.

Pacienţii care fac chimioterapie nu au acces la această cură
Persoanele care fac chimioterapie, care sunt în metastaze cerebrale, care au probleme cu rinichii, diverse implanturi (de exemplu, silicon, plăci, şuruburi metalice) sau au suferit transplanturi de organe trebuie să ceară acordul medicului înainte de a începe terapia şi să fie supervizaţi pe toată perioada acesteia.

13 pahare cu suc proaspăt stors

Iată cum arată o zi din terapia Gerson: 13 pahare cu suc proaspăt stors din morcovi sau mere şi frunze de morcov (se beau din oră în oră, timp de 13 ore şi nu se recomandă folosirea storcătoarelor centrifugale, ci a celor în două faze, cu tocător şi presă separate), trei mese pe zi, toate vegetariene, proaspăt preparate din fructe, legume şi cereale integrale (exemplu: salate, legume gătite sub formă de supe ori cartofi copţi) şi, suplimentar, fructe.