Main menu

header

de Ana Trifan

Fiecare zodie are florile ei care îi „vorbesc” şi aromele care o influenţează. Pentru Berbeci e important să aibă caprifoi în jur, Taurii trebuie să se înconjoare cu trandafiri, iar Racii îşi vor asigura vise frumoase cu iasomie. Tot în funcţie de zodie se pot alege şi esenţele care, picurate în apa de baie sau pe lenjeria de pat, vor aduce relaxare, vor da curaj sau vor descătuşa senzualitatea.

Berbec
- Lemn de cedru - recomandat tuturor stărilor de spirit
- Pin - pentru protecţie
- Muşeţel - pentru claritate, viziune şi relaxare
Caprifoiul, care simbolizează dragostea şi fericirea, este floarea benefică acestei zodii. Este aroma ideală pentru a scăpa de ataşamentul faţă de trecut şi pentru a „îndulci” rezistenţa la schimbare a acestor nativi, care, astfel, îşi vor urmări mai uşor impulsurile naturale şi vor accede la noi niveluri de dezvoltare. Caprifoiul este o alegere minunată pentru sufletul Berbecului, care încearcă să exploreze noi orizonturi, stimulându-l să se comporte fără teamă şi cu sete de cunoaştere, aşa cum a fost menit.
Alte plante care pot „vorbi” sufletului de Berbec sunt garoafele roşii, lalelele şi macii.
Pentru relaxare, la sfârşitul unei zile dificile, nativilor le este recomandat să-şi pună în apa de baie câteva picături de ulei de muşeţel.
Aroma care le dă senzaţia de protecţie este pinul, aşa că pot fi folosite câteva beţişoare parfumate cu această esenţă. Nativii acestei zodii e bine să se spele cu săpun sau cu geluri de duş pe bază de lemn de cedru, pentru a se revitaliza şi a fi inspiraţi pentru ziua care începe. De asemenea, câteva ramuri de caprifoi aşezate într-o vază, lângă pat, le va aminti ce persoane curajoase şi mereu în căutare de lucruri noi şi deosebite.

Taur
- Trandafir - pentru dragoste
- Crizantemă - pentru fidelitate
Violete - acestea sunt pentru semnul Taurului ca un prieten simpatic şi dulce, gata oricând să-l înveţe să fie curios, jucăuş şi blând. Un pic timide, dar atrăgătoare, violetele şi misterioasele lor calităţi pot ajuta la promovarea senzualităţii şi a dorinţelor sexuale. Sunt o alegere ideală pentru sufletul statornic, cu picioarele pe pământ, al Taurului.
Alte plante care îi pot „vorbi” pe limba sa sunt crinii, zambilele, trandafirii şi florile de piersic.
Nativii acestei zodii e bine să adauge în apa de baie câteva picături de ulei de trandafir şi câteva petale, pentru a invita dragostea în sufletul şi în viaţa lor. De asemenea, câteva picături de ulei esenţial de crizanteme răspândite prin cameră vor îndepărta gândurile care nu lasă somnul să vină. Pentru duş sau baie se recomandă un săpun sau un gel cu aromă de trandafir. Acestea vor asigura o zi plină de vitalitate şi inspiraţie.
Taurii e bine să ţină câteva violete într-o vază, lângă pat, pentru a-şi reaminti de sufletul senzual şi dulce care se ascunde în interiorul lor.

Gemeni
- Iarbă de lămâie - pentru magie
- Levănţică - pentru armonie
-ăcrămioare - acestea reprezintă simplitatea, inocenţa şi deschiderea. Îi ajută pe nativi să vadă cu „ochi de copil” lumea şi sunt o alegere minunată pentru sufletul Gemenilor, care încearcă să-şi lărgească orizonturile cu mintea lor curioasă şi exploratoare.
Alte plante potrivite firii Gemenilor sunt margaretele şi florile de nu-mă-uita. Se pot turna câteva picături de ulei de levănţică în apa de baie, pentru un plus de relaxare, iar câţiva stropi cu esenţă de iarbă de lămâie picuraţi prin cameră vor aduce un pic de magie. Ziua e bine să fie începută cu săpun sau cu gel de duş pe bază de levănţică. Lăcrămioarele, amplasate în diverse locuri din casă, vor aminti de firea deschisă şi curioasă a acestor nativi.

Rac
- Iasomie - pentru vise frumoase
- Lemn de santal - pentru senzualitate
Crini - pentru Raci, aceste flori au capacitatea de a echilibra mintea, sufletul şi emoţiile. Sunt alegerea ideală pentru sufletul sensibil şi darnic al nativilor, care se vor simţi împliniţi având acest miros în apropiere.
Alte plante care „vorbesc” sufletului Racilor sunt iasomia şi gardeniile.
În apa de baie, seara e bine să se pună câteva picături de ulei de lemn de santal, pentru a invita visele frumoase în noaptea ce urmează.
-enjeria şi pernele se stropesc cu esenţă de iasomie, pentru un plus de pasiune în pat, iar ziua se poate începe cu un săpun sau cu un gel de duş pe bază de lemn de santal, care va energiza corpul. Racii pot pune şi câţiva crini în camera de zi, pentru a-şi aminti de sufletul lor cald şi gata mereu să sară în ajutor.

Leu
- Floare de portocal - pentru fericire, în special în căsătorie
- Ienupăr - pentru protecţie
Floarea-soarelui - Leii o pot chema oricând în ajutor, atunci când simt că sufletul lor se clatină. Floarea-soarelui e cea care îi ajută să se exteriorizeze şi îi face mai dinamici, mai sănătoşi şi mai fericiţi. Este deci alegerea ideală pentru aceste suflete pline de inspiraţie şi de strălucire.
Alte plante care vorbesc pe „limba” Leilor sunt mimozele, gălbenelele, daliile şi crinii galbeni. Seara, ei pot adăuga câteva picături de ulei de flori de portocal în apa de baie, pentru a invita soarele să le intre în viaţă în ziua următoare. De asemenea, pot profita de senzaţia de protecţie pe care o dă aroma de ienupăr şi să stropească lenjeria de pat cu ulei esenţial din această plantă. Vor avea un somn liniştit, iar insectele se vor ţine departe de pat. Dimineaţa e bine să folosească săpun sau gel de duş pe bază de flori de portocal, pentru a le inspira relaţia şi a-şi aminti de iubirea din prima zi. Casa se poate împodobi cu floarea-soarelui, pentru că aceasta rimează cu spiritul cald, vesel şi strălucitor care sălăşluieşte în Lei.

Fecioară
- Patchouli - pentru succes material
- Crin - pentru încredere în sine
Verbină - această floare are un efect deosebit de relaxant asupra sufletului Fecioarelor. Când mintea şi sufletul lor dau semne de oboseală, verbina e cea care poate ajuta la refacerea stării emoţionale şi a sănătăţii spirituale. De asemenea, poate fi un factor de relaxare atunci când mintea e agitată. Ea e o alegere excelentă pentru firea de multe ori prea analitică a acestor nativi.
Alte plante care le „vorbesc” Fecioarelor sunt: panseluţele, hiacinta, crizantemele, iedera şi ferigile. Pentru a invita abundenţa în viaţă se adaugă câteva picături de ulei de patchouli în apa de baie. De asemenea, lenjeria de pat se stropeşte cu un parfum de crini, pentru a invita încrederea în sine să inunde corpul înainte de primele raze ale soarelui. Pe parcursul zilei se foloseşte un săpun, tot pe bază de crini, pentru revitalizare şi încredere în propriile forţe.
Câteva flori de verbină aşezate în camera de zi stimulează spiritul întreprinzător pe care îl au Fecioarele.

Balanţă
- Magnolie - pentru a obţine o conştientizare intuitivă
- Maghiran - reprezintă interiorul
Trandafiri - frumuseţea acestor flori rezistă doar puţin timp, ceea ce aminteşte de calitatea efemeră a vieţii şi de faptul că doar câteva lucruri contează cu adevărat. Cu spinii lor arată că uneori durerea poate merge mână în mână cu frumuseţea - o altă metaforă a vieţii. Trandafirii sunt cei care pot ajuta Balanţele să se binedispună şi să-şi întărească... inima, aşa că nativii acestei zodii vor dovedi sufletelor lor pereche cât de mult le iubesc şi cât de multe emoţii şi sentimente au de împărţit.
Alte plante care „vorbesc” Balanţelor sunt narcisele, crinii şi margaretele. În timp ce fac baie, aceşti nativi e bine să pună câteva picături de ulei de magnolie într-un aromatizator sau în apa din cadă. Îi vor impulsiona să fie mai deschişi faţă de propriile intuiţii. De asemenea, pernele şi lenjeria de pat pot fi stropite cu câteva picături de esenţă de maghiran, pentru ca sentimentele să iasă la suprafaţă o dată cu zorii unei noi zile. Săpunurile şi gelurile de duş cu magnolie îi ajută să devină mai conştienţi de propriile nevoi şi de ale celor din jur. Trandafirii e bine să nu lipsească de la fereastră sau din casă. Ei le vor aminti Balanţelor de sufletul armonios, încântător şi plin de pace pe care-l au.

Scorpion
- Smirnă - pentru explorarea de sine
- Roiniţă - pentru vindecare
Crizantemele - sunt florile care îi vor ajuta pe Scorpioni să se conecteze cu partea spirituală a vieţii. De asemenea, aceste plante sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le au în combaterea crizelor determinate de înaintarea în vârstă şi a tendinţelor de identificare doar cu aspectele materiale. Aceste flori calmează şi reprezintă o alegere ideală pentru sufletul intens, cercetător şi deseori misterios al acestor nativi.
Alte plante care „vorbesc” pe limba lor sunt orhideele, gardeniile, rododendronul şi daliile.
În timpul băii de seară e bine să pună într-un aromatizator ulei de smirnă, pentru a deveni mai conştienţi de partea spirituală şi de emoţiile frumoase ale vieţii. Lenjeria şi pernele pot fi stropite cu ulei de roiniţă, care vindecă şi întinereşte sufletul.
Scorpionii e bine să folosească produse de baie pe bază de roiniţă, pentru a „spăla” nemulţumirile pe care le au şi pentru a aduce soarele în viaţă. De asemenea, crizantemele trebuie să le umple camera de zi şi grădina, pentru a le aminti cât de puternici sunt.

Săgetător
- Rozmarin - pentru a stimula memoria
- Tămâie - pentru a întoarce gândurile către partea spirituală a vieţii
Gălbenele - aceste flori, pe lângă calitatea lor vindecătoare, aduc lumină şi strălucire în jurul lor. Au capacitatea de a proteja şi stimula resursele fizice, dar pot ajuta şi puterile de clarvăzători şi telepaţi pe care le au mulţi dintre Săgetători. Sunt alegerea ideală pentru spiritualii aflaţi mereu în căutarea adevărului.
Alte flori potrivite acestei zodii sunt: bujorii, garoafele roşii, margaretele, irişii, daliile şi hortensiile.
Seara, în timp ce fac baie, pot să ardă câteva beţişoare de tămâie, pentru a fi mai deschişi faţă de propriile capacităţi intuitive. De asemenea, stropind prin casă cu ulei de rozmarin îşi vor aminti ce e cu adevărat important în viaţă. Săpunul şi gelul de duş sunt indicate să fie pe bază de gălbenele, pentru a-i proteja şi a-i stimula pe nativi să meargă dincolo de limite. Aşadar, Săgetătorii e bine să culeagă şi să aşeze prin casă bucheţele de gălbenele, pentru a-şi însori ziua.

Capricorn
- Chiparos - ajută la ruperea de trecut
- Vetivert - aducătoarele de bani
Violetele - aceste flori sunt un simbol al modestiei, simplităţii, serenităţii şi păcii. Florile lor, în formă de inimă, vor calma şi cele mai neplăcute stări, înlocuind neliniştea din sufletul Capricornilor cu o dulce stare de calm. De asemenea, îi pot ajuta să fie ceva mai... jucăuşi, mai curioşi, mai blânzi şi să-şi exprime senzualitatea. O alegere ideală pentru Capricorni, care sunt serioşi, muncitori şi înţelepţi.
Alte plante potrivite sunt: garoafele roşii, margaretele, gardeniile şi narcisele. Nativii acestei zodii e bine să pună câteva picături de ulei de vetivert în apa de baie, pentru a invita căldura şi confortul în spaţiul intim. De asemenea, pot stropi în jurul patului esenţă de chiparos, care îi va ajuta să scape de acele elemente nedorite care nu-şi mai au locul în vieţile lor. Produsele de baie pe bază de vetivert îi vor reconecta cu senzualitatea naturii, iar bucheţelele de violete din casă le vor îmbunătăţi starea de spirit.

Vărsător
- Coriandru - pentru împăcare
- Lămâiţă - pentru romantism
-evănţică - are o aromă care descătuşează spiritul şi purifică aerul, ajutând la relaxarea sistemului nervos. Mirosul său dulce şi proaspăt în acelaşi timp, precum şi frumuseţea florilor îi ajută pe Vărsători să-şi deschidă mai uşor sufletul. Levănţica este o alegere ideală pentru a aduce pacea şi liniştea în sufletul lor altruist şi idealist.
Alte plante care „vorbesc” pe sufletul nativilor acestei zodii sunt: orhideele, azaleele, hortensiile şi macii. Ei pot adăuga câteva picături de ulei de coriandru în apa de baie, pentru a face pace cu gândurile care îi frământă, iar romantismul poate fi „chemat” cu câţiva stropi cu esenţă de lămâiţă picuraţi în jurul patului. Vărsătorii e bine să folosească produse de baie pe bază de lămâiţă, care le vor provoca inima să se deschidă asupra frumuseţii dragostei, iar în camera de dormit se recomandă levănţica, plantă ce aduce linişte şi relaxare.

Peşti
- Muşeţel - pentru strălucire, pofta de viaţă
- Ylang-Ylang - pentru senzualitate
Nuferii - sunt ideali pentru romanticii şi spiritualii Peşti. Aceste flori nobile, care arată ca nişte adevărate bijuterii, îi vor ajuta să-şi stimuleze senzualitatea şi energiile sexuale.
Alte flori care le „vorbesc” sunt irişii, cameliile şi iasomia.
Peştii pot pune în apa de baie, seara, puţin ulei de muşeţel, pentru a se reconecta la cele mai adânci sentimente şi emoţii. Esenţa de Ylang-Ylang stropită în jurul patului şi pe lenjerie va asigura o noapte plină de pasiune. De asemenea, produsele de baie pe bază de muşeţel descătuşează trăirile şi relaxează corpul. Pentru a simţi curajul şi nevoia de a continua drumul spiritual, care e atât de unic la Peşti, ei trebuie să se înconjoare în casă de nuferi.