Main menu

header

30-07-1de Gabriela Niculescu

Subiectul terapiei cu magneţi a fost dezbătut în nenumărate rânduri, mai ales în ultimii ani, iar concluzia la care au ajuns cercetătorii este că au un efect benefic asupra organismului nostru. Domeniul magneto-terapiei a fost exploatat şi dezvoltat, astfel încât să ne fie cât mai uşor să beneficiem de efectele sale pozitive. Cea mai simplă cale de a profita de acest lucru este purtarea bijuteriilor de acest fel. Mircea Jujuţ este persoana care a adus în România acest concept din Europa. Podoabele nu sunt cumpărate doar pentru calităţile lor curative, ci şi pentru frumuseţea şi pentru eleganţa lor. Tot el ne-a prezentat modul de acţiune al acestor obiecte şi motivele pentru care este indicat să le purtăm.

Modul de acţionare
- Cum se aplică magneto-terapia?
- Neiniţiaţii nu pot concepe că un magnet fix, cât un punct, poate produce o acţiune puternică prin câmpul său energetic. Magneţii se aplică pe anumite puncte şi zone în care câmpul lor acţionează în mod optim. Locurile strategice sunt următoarele: încheietura mâinii, gâtul şi abdomenul. Acestea sunt pline de câmpuri cu vase sangvine majore. Acţionând asupra lor, intervenim asupra întregului sistem circulator. Aplicarea pe aceste regiuni nu presupune cunoştinţe medicale. Prin purtarea de brăţări, coliere şi cercei se acţionează extrem de eficient asupra circulaţiei. În plus, acestea sunt sub forma unor bijuterii cu design frumos. Prin purtarea lor se creează un mic curent electromagnetic în organism. Fiecare dintre cele 70 de miliarde de celule din corpul nostru conţine particule electropolarizate (ioni) ce reacţionează la aceşti curenţi. În cazul îmbolnăvirilor sau al rănirilor, curenţii nu mai circulă corect şi ionii încărcaţi pozitiv se deplasează în zona afectată, cauzând durere şi sângerare. Pentru a se însănătoşi zona afectată trebuie să se refacă încărcătura negativă naturală. Pentru a fi eliminate durerea şi inflamarea, trebuie să se elimine ionii pozitivi şi să se transfere oxigenul şi nutrienţii spre acea zonă. Câmpurile magnetice vin să corecteze acest neajuns. Alimentarea ţesuturilor se îmbunătăţeşte, iar, prin acţiunea lor, se pot chiar regenera. Aplicarea unui astfel de câmp într-o zonă afectată o va ajuta să îşi refacă echilibrul electromagnetic normal. Acesta relaxează atât vasele capilare, cât şi muşchii şi ţesuturile din jurul lor, permiţând un flux mărit de sânge în zonă. Mai mult, oxigenul şi nutrienţii sunt transferaţi spre zona afectată, în timp ce durerea şi inflamaţiile sunt mult mai eficient eliminate. Acest proces reface echilibrul normal electromagnetic, îndepărtând durerea şi inflamarea şi accelerând vindecarea.

Principalele calităţi ale terapiei

Milioane de oameni din toată lumea folosesc efectele pozitive ale magneto-terapiei ce duc la:
- îmbunătăţirea stării generale a organismului;
- reducerea şi îndepărtarea durerilor;
- calmarea nervozităţii, stresului şi depresiilor;
- ridicarea nivelului energetic al întregului organism;
- irigarea mai bună a sistemului circulator periferic.

Domeniile de aplicare

30-07-2Terapia cu magneţi se poate aplica în nenumărate domenii şi îi vom explica efectele în fiecare dintre ele.

Îmbunătăţeşte metabolismul
Câmpul magnetic măreşte capacitatea organismului de a îmbunătăţi circulaţia sangvină. Viteza mai mare permite sângelui să ajungă mai repede la celule, aducând oxigen şi elemente nutritive, accelerând activitatea lor, metabolismul îmbunătăţindu-se astfel. Este de reţinut faptul că magnetul nu măreşte tensiunea.

Atenuează durerile
Este cunoscut faptul că toate durerile reacţionează la câmpuri magnetice, indiferent de modul în care acestea sunt generate. Bijuteriile fac ca durerile să fie ameliorate, deoarece formează o energie constantă, ce acţionează asupra muşchilor în profunzime, restabilind procesele organice. În acelaşi mod se petrec lucrurile şi în cazul migrenelor, durerilor de cap şi durerilor menstruale.

Stimulează vindecarea oaselor
În oase există anumiţi curenţi electrici, iar în cazul fracturilor partea ruptă se află în stare de repaus şi, fără curenţi, se îngreunează procesul de vindecare. Câmpurile pulsatorii ce acţionează din exterior creează aceşti curenţi, stimulând astfel vindecarea.

Opreşte reumatismul
La reumaticii care suferă de inflamaţii puternice ale încheieturilor, terapia poate stimula secreţia de cortizon ce împiedică procesele inflamatorii.

Ameliorează artrita
Cercetătorii au arătat că artrita poate fi ameliorată şi tratată eficient cu ajutorul cuprului şi al zincului. Combinaţia dintre o brăţară de cupru şi magnet produce un dublu efect: elementul chimic este dizolvat prin transpiraţie, rămâne pe piele şi este absorbit în fluxul sangvin, în timp ce magnetul îmbunătăţeşte circulaţia, rezultând o mai bună distribuire a cuprului în organism.

Acţionează asupra bacteriilor
Câmpul magnetic negativ ajută organismul în lupta împotriva bolilor cauzate de virusuri, bacterii şi bacili, deoarece acestora nu le place oxigenul şi preferă mediile acide.

Apa elimină toxinele
O terapie la îndemâna oricui este magnetizarea apei acasă la domiciliu. Se recomandă bagheta cu magneţi bipolari la capăt. Aceasta poate fi ţinută în apa ce poate fi folosită de întreaga familie, de animale şi de plante. Pentru a trata 200 ml de apă se ţine bagheta timp de 15 minute, în repaus, sau, dacă se agită, timp de două-trei minute. Apa magnetizată trebuie acoperită şi se poate folosi timp de trei-patru zile. Consumul de apă tratată cu magneţi are efecte terapeutice, energizează organismul, elimină toxinele, reduce nevoia de a fuma, reglează circulaţia şi tensiunea, elimină toxinele etc.

Pentru achiziţionarea bijuteriilor magnetice puteţi accesa situl www.bijuterii-magnetice.energetix.ro sau îl puteţi contacta pe Mircea Jujuţ la numărul de telefon 0749.810.286 sau la e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.