Main menu

header

943 10 1de Simona Soare şi Flori Pintea

Acupunctura cu lumină este o formă de acupunctură noninvazivă, complet nedureroasă, ce se realizează cu ajutorul plasturilor fototerapeutici. Odată lipiţi pe anumite puncte și meridiane energetice de pe corp, aceștia determină organismul să se regleze și să se regenereze în mod natural. Cum funcționează, concret, această terapie, aflați de la terapeutul holistic Cătălina Păun (medalion; număr de telefon: 0773.387.965).

„Dispare automat orice blocaj energetic”

- Cum se aplică această terapie?

- Fără a utiliza substanțe de sinteză, medicamente sau injecții, plasturii fototerapeutici au fost creați cu scopul susținerii stării generale de bine a organismului și promovării capacității acestuia de restabilire a funcționalității optime a tuturor sistemelor sale. Plasturii fototerapeutici reprezintă un concept unic de medicină re- generativă, având la bază o biotehnologie inovatoare, ce îmbină terapia cu lumină cu principiile străvechi ale acupuncturii. Scopul constă în îmbunătățirea sănătății și a calității vieții, în redarea frumuseții și a longevității. Modul de funcționare are la bază principiul potrivit căruia, utilizând punctele-meridiane din Medicina Tradițională Chineză, odată cu mișcarea energiei pe toate aceste meridiane și repunerea acesteia în flux, dispare automat orice blocaj energetic, care a generat, la un moment dat, anumite disfuncții, durere sau disconfort în corp. Astfel, se restabilește sănătatea completă din interior.

„Conțin cristale organice”

943 10 2- Care sunt principiile după care funcționează acupunctura cu lumină?

- Prin aplicarea lor pe anumite puncte-meridiane specifice de pe corp, plasturii fototerapeutici captează lumina infraroșie emanată de corpul uman, prin intermediul căldurii corporale, o modulează pe anumite frecvențe specifice și o reflectă înapoi în corp, declanșând, în acest fel, modificări biochimice benefice, cu rol de regenerare la nivel celular. Cu alte cuvinte, plasturele fototerapeutic este un electrod fără fir, conectat la sursa de putere externă, care este corpul uman, stimulându-l astfel din punct de vedere energetic să funcționeze la parametri optimi.

- Ce conțin plasturii fototerapeutici?

- Pe lângă un mix patentat de cristale organice, plasturii fototerapeutici conțin apă și aminoacizi. Toate acestea sunt așezate împreună pe un suport de poliester și încapsulate într-un înveliș impermeabil, nontransdermic. În funcție de configurația în care sunt așezate cristalele organice în interiorul plasturilor, se determină un răspuns fiziologic diferit al corpului, întrucât se creează premisele necesare pentru restabilirea stării generale de sănătate corespunzătoare, prin stimularea naturală de: antioxidanți, aminoacizi, celule stem, precum și de substanțe intracelulare necesare proceselor biochimice. Plasturii fototerapeutici sunt impermeabili (ne putem spăla cu ei), nu provoacă alergii și dependențe. Aceștia nu se țin lângă surse de căldură, la soare, în frigider sau lângă aparate care emit unde electromagnetice (telefon mobil, televizor, laptop, cuptor cu microunde, lampă cu ultraviolete). În caz contrar, există riscul de descărcare a cristalelor organice pe care le conțin.

„Consumul corespunzător de apă potențează eficiența terapeutică”

943 10 3- Cum folosim plasturii fototerapeutici?

- Aceștia sunt foarte ușor de utilizat, chiar din confortul casei, oriunde și oricând. Totuși, se recomandă respectarea punctelor de aplicare indicate în broșurile de instrucțiuni cu care vin la pachet, dar și a punctelor de plasare din protocoalele specifice. O altă condiție de potențare a eficienței acestora este consumul corespunzător de apă, în funcție de greutatea corporală a fiecăruia (minim 30-35 ml apă pentru fiecare kilogram din corp), pe tot parcursul zilei. Practic, conductivitatea și răspunsul individual la acțiunea plasturilor sunt direct proporționale cu nivelul hidric din corp. Se recomandă consumul unui pahar mare cu apă, la momentul plasării plasturilor fototerapeutici pe corp.

- Cine poate utiliza acupunctura cu lumină?

- Acupunctura cu lumină este o formă de terapie relativ nouă în spectrul terapiilor complementare, care se adresează tuturor persoanelor.

„Ajută la restabilirea greutății corporale normale, reglând metabolismul”

- Care sunt principalele proprietăți ale plasturilor fototerapeutici?

- Plasturii fototerapeutici activează celulele stem proprii pentru recuperare din orice cauză și încetinesc procesul de îmbătrânire, prin combaterea stresului oxidativ. Aceștia îmbunătățesc funcțiile organelor, sinteza antioxidanților, combat oboseala și stresul. De asemenea, elimină durerea de orice fel și ajută la restabilirea greutății corporale normale, reglând metabolismul. În plus, optimizează funcțiile organelor interne și susțin capacitatea sistemului imunitar de rezistență împotriva afecțiunilor de orice fel. Prin acțiunea lor de detoxifiere a organismului, pot provoca unele reacții specifice ca: oboseală, greață, gură uscată, somnolență, dureri de cap, secreții nazale, amețeli, eczeme ușoare, acnee, diaree, senzație de gust metalic în gură.

- În ce tipuri de boli s-au înregistrat rezultate favorabile?

- Am avut clienți cu anxietate, depresie, insomnie, lombosciatică, spondiloză cervicală, gonartroză, supraponderabilitate, gastrită, autism, varice, edeme, migrene, cefalee, nevralgie de trigemen, chisturi ovariene, probleme menstruale, afecțiuni hormonale, oculare și legate de aparatul auditiv. În toate cazurile, cu ajutorul acupuncturii cu lumină, s-au obținut rezultate favorabile. Orice afecțiune acută sau cronică poate fi tratată prin intermediul acupuncturii cu lumină, rezultatele fiind însă individuale, în funcție de particularitățile fiecărui caz. Vârsta fiecăruia, starea de spirit predominantă, alimentația, timpul de odihnă și stresul pot influența modul și timpul de acțiune a acestei terapii, ca și în cazul altor terapii complementare. Astfel, întotdeauna va conta modul în care ne raportăm și reacționăm la factorii externi.

Plasturii fototerapeutici restabilesc sănătatea completă din interior, unde elimină orice blocaj energetic

„Plasturii fototerapeutici cresc nivelul de antioxidanți, hormoni, aminoacizi și de peptide din corp, reducând inflamația“

„Sunt eficienţi timp de 24 de ore“

- Cât timp este indicată, mai exact, acupunctura cu lumină?

- Plasturii sunt eficienți timp de 24 de ore. Aceștia au cea mai mare eficiență în primele 12 de ore de utilizare. Se recomandă aplicarea lor în cicluri de terapie a câte cinci-șase zile, cu două zile de pauză. Perioada de aplicare diferă de la caz la caz, în funcție de boală. Terapia se aplică atât cât este necesar, până la reechilibrarea completă a organismului.

- Ce spun studiile clinice cu privire la această terapie?

- Există peste 80 de studii clinice privind capacitățile, dar și modul de acțiune a acestor plasturi, care folosesc o tehnologie brevetată, unică și inovatoare, ce valorifică capacitatea luminii de a optimiza mecanismele de funcționare a organismului uman și de a restabili starea generală de bine și de sănătate. Stimularea corpului folosind propria energie se bazează pe acel principiu simplu despre care vorbea cu zeci de ani în urmă Albert Einstein. El afirma că „medicina viitorului va fi medicina frecvențelor”.