Main menu

header

937 10 1de Georgiana Mihalcea

Arta de a vindeca prin aplicarea palmelor terapeutului la nivelul zonelor afectate, reglarea fluxului energetic al unei persoane, stabilirea cauzelor emoționale a afecțiunilor fizice sunt practicate de sute de ani și au fost îndelung studiate de specialiști. Bioterapeutul Paula Neacșu (medalion, paulaneacsu.ro) ne dezvăluie tainele vindecării durerii cu ajutorul acestei terapii și ne ajută să înțelegem ce putem face singuri pentru a avea o aură strălucitoare.

„Fiecare durere fizică are o cauză spirituală”

- Cum decurge consultația inițială cu pacienții dumneavoastră?

- Fiecare ședință este diferită, în funcție de pacient. De obicei, încep prin a identifica problema pentru care a apelat la ajutorul meu. Se face o scurtă anamneză, purtând o discuție relaxată, într-un cadru prietenos, pentru a determina cauza emoțională ce a generat problema respectivă de sănătate și ce rezultate vrea pacientul să obțină. Mă interesează, de asemenea, ce alte cursuri, terapii, tehnici, meditații, lecturi a mai parcurs pacientul înainte de întâlnirea noastră. Este foarte important să rezonez cu persoana din fața mea, să creăm de la început o conexiune energetică.

- Cum depistează specialistul sursa durerii?

- Fiecare durere fizică are o cauză spirituală, iar vindecarea începe cu descoperirea acesteia. Poate fi o traumă, o rană emoțională mai veche, o convingere sau un program limitativ, un blocaj emoțional. Prin anumite metode psihoterapeutice, prin alte terapii și tehnici complementare îmi propun să ajung mai întâi la sursa durerii, să mă conectez la câmpul energetic al celui din fața mea, pentru a-i convinge mintea subconștientă că este necesar să schimbe ceva și că acest pas nu reprezintă o amenințare.

„Prin intermediul aurei noastre se produce un schimb neîntrerupt între noi şi forţele naturii”

- Ce reprezintă acest câmp energetic despre care ați amintit?

- Energia este elementul fundamental al multor terapii, cunoscută sub denumirea de „Chi” sau „Prana”. Totul în jurul nostru este Energie. Ea este fluidă, curgătoare, mișcătoare de la o secundă la alta. Tot ce există formează Câmpul de Energie Universală. Toată materia (stele, pământ, plante, oameni etc.) este pur şi simplu intensificarea acestui câmp. Ca entităţi aparent separate, noi, oamenii, suntem, de fapt, ființe vibratoare de energie, conectate în mod profund cu toate lucrurile din Univers. Între bioenergoterapeut și pacientul său se creează o legătură la acest nivel în timpul ședințelor, care facilitează procesul de vindecare.

- Definiți-ne, pe scurt, semnificația termenului „aură”!

- Este în strânsă legătură cu ce vorbeam mai devreme. Tot ceea ce există, oamenii, animalele, plantele şi chiar pietrele, emit particule, produc emanaţii, şi această atmosferă fluidică, subtilă, care înconjoară orice lucru, o numim aură. Evident, ea nu este vizibilă pentru oricine, cu excepţia clarvăzătorilor, multă lume nici nu ştie că există. Aura este deci acest halou care înconjoară fiecare fiinţă umană, cu diferenţa că la unii este vastă, luminoasă, puternică, posedă vibraţii intense, în timp ce la alţii, din contră, e mică, ştearsă, urâtă. Prin intermediul aurei noastre se produce un schimb neîntrerupt între noi şi forţele naturii.

„Problemele din zona umerilor ascund, de fapt, o povară, o mare responsabilitate”

937 10 2- Cum decurge o ședință în care încercați să le ameliorați?

- De exemplu, durerile articulare indică o rezistență, o reținere, o anumită încremenire în gânduri, în acțiuni sau în exprimarea emoțiilor, de obicei refulate. Boala care afectează articulația mâinii denotă o inflexibilitate față de tine însuți sau față de altă persoană sau situație. Plecând de la această rigiditate, verific semnificația părții afectate a corpului și astfel pot activa procesul de acceptare a faptului că pacientul trebuie să schimbe ceva în viața lui, dacă vrea să se simtă mai bine. Încheieturile mâinii, coatele, umerii sau mâinile dureroase indică faptul că trebuie să înceteze o acțiune sau o muncă oarecare. Cei cu dureri în zona coatelor au obosit să mai facă munca prestată în ultima vreme și au nevoie de o perioadă de intimitate, de retragere în sine. Problemele din zona umerilor ascund, de fapt, o povară, o mare responsabilitate pe care nu o pot duce mai departe. Ei bine, cu toți acești oameni lucrez mai întâi pe convingeri, apoi le reglez fluxul energetic pentru a se simți mai bine.

- În ce constă exact procesul de vindecare?

- În primul rând, în procesul de bioterapie, aura este curățată, după care starea psihico-emoțională și sănătatea fizică a pacientului sunt normalizare. Terapeutul va simți furnicături, frig sau, dimpotrivă, căldură în timpul terapiei. Acesta își direcționează propria energie prin plasarea palmelor pe pacient, reechilibrând câmpul energetic al acestuia, ajutându-l astfel să se simtă mai bine. Eu mereu îi sfătuiesc pe cei pe care îi tratez să citească rugăciuni, să participle la Sfânta Liturghie, să spună afirmații pozitive pentru schimbarea vechilor tipare și convingeri limitative. Toate acestea ajută la restabilirea unui echilibru spiritual.

„Recomand cel puțin opt şedinţe”

937 10 3- De câte ședinte avem nevoie pentru a scăpa de această problemă la nivelul mâinilor?

- Timpul de vindecare diferă de la o persoană la alta, în funcţie de capacitatea de concentrare a fiecăreia. Se lucrează pe programe de ședinte, cu pauze de o săptămână, două între ele. Un program cuprinde între patru și zece ședințe. Eu, personal, recomand cel puțin opt întâlniri, cu o frecvență de două ori pe săptămână.

- Prin ce se diferențiază intervenția bioenergetică de abordarea clasică a durerii?

- Un terapeut holistic folosește medicina integrativă, abordând persoana ca întreg. În plus, față de corp, un specialist încorporează mintea, spiritul și emoțiile în procesul de recuperare. Abordarea combină conexiunea corp-minte pentru a determina cauza principală a afecțiunilor și simptomelor fizice. Medicina alopată, tratează doar efectul, nu și cauza care a dus la apariția patologiei respective.

„Starea de sănătate nu înseamnă doar absența bolii, ci realizarea stării de armonie pe toate nivelurile ființei umane“

„Ridicarea nivelului de vibraţie este sanşa autovindecării“

- Ce putem face pentru a ne regăsi echilibrul interior?

- Toate bolile, nu doar durerile de mână, au la bază reţele neuronale create cândva, de care ne ţinem legaţi și pe care le întreţinem prin gânduri, credinţe și tipare cognitive. Recent, s-a demonstrat știinţific că există o anumită dependenţă de suferinţă. Adică omul simte că trăiește dacă suferă. Prin rostirea afirmațiilor pozitive, se trezește conștiinţa interioară care ajută la crearea de noi rețele neuronale, la purificarea câmpului energetic, împiedicând creierul să mai secrete acele stări emoționale cauzatoare de suferință. Ridicarea nivelului de vibraţie este sanșa autovindecării.