Main menu

header

852 10 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Tehnica Radiantă este definită ca o ştiinţă ce îşi găseşte apartenenţa în metodele energetice folosite în scop terapeutic pentru tratarea trupului prin vindecarea spiritului. Acest lucru se întâmplă pentru că s-a demonstrat, de-a lungul timpului, faptul că majoritatea bolilor sunt generate de propriile probleme interioare, anxietăţi, frici şi dezechilibre emoţionale. Alin Ghinea (foto), terapeut la Clinica Eliade, ne-a explicat în ce constă această Tehnică Radiantă şi cum reuşeşte să aducă pacientul într-o perfectă armonie cu propriul organism.

„Se bazează pe accesarea energiei universale”

- Ce este Tehnica Radiantă și de unde provine?

- Tehnica Radiantă este o tehnică energetică ce se bazează pe accesarea energiei universale în scop terapeutic pentru vindecarea trupului, a mentalului, a psihicului și a energeticului uman. Este o metodă străveche de natură tibetană ce a fost redescoperită în anul 1880 de un călugăr din zonă.

- Cum și când a descoperit-o Clinica Eliade?

- Fiind pasionat de vindecare, am considerat și consider în continuare că atunci când vorbim despre sănătate, trebuie să privim ființa umană în ansamblul său, boala fiind o consecință a unor dezechilibre ce se manifestă mai întâi în plan energetic, mental şi psihic, şi apoi, fizic. Am descoperit Terapia Radiantă acum cinci ani, când am urmat cursurile de specialitate.

„Elimină cu mare succes migrenele”

- În ce constă, practic, procedura? Cum se realizează?

- Tehnica Radiantă constă în folosirea palmelor radiante în anumite poziții pentru a debloca și echilibra organismul. Mâinile se aşază în funcție de ceea ce are nevoie pacientul, pe zona care trebuie tratată. Este o metodă care permite amplasarea directă a palmelor exact acolo unde doare, acolo unde este nevoie de tratament.

- Ce afecţiuni tratează?

- Vorbim despre o tehnică ce elimină cu mare succes migrenele, indiferent de cauze, fie ele biliare, fie vasculare, fie moștenite. Metoda acționează blând, dar cu efecte pozitive, mai ales în zona cerebrală. Atât timp cât afecțiunile sunt un rezultat al dezechilibrelor pe toate palierele, tehnica radiantă vine în ajutorul pacienților, abordând o gamă largă de patologii, cronice sau acute.

„Dezvoltă compasiunea și respectul de sine”

852 10 2- Mai exact, care sunt beneficiile pe care le aduce organismului?

- Cel mai important este că ajută corpul să se autovindece, elimină durerea, reduce stresul, anxietatea, frustrarea, insomnia, echilibrează organele și glandele, oferă echilibru emoțional, mental, energetic și fizic, echilibrează sistemul nervos şi energiile organismului deblocând și activând toate chakrele, accelerează procesele de vindecare și de recuperare. De asemenea, curață și elimină blocajele energetice, crește conștiința spirituală, dezvoltă compasiunea și respectul de sine, crește intuiția, creativitatea şi gândirea clară.

- Ajută şi în cazul insomniilor?

- Insomnia este o tulburare de somn care se manifestă prin dificultatea de a adormi, trezire pe timpul nopții sau somn de slabă calitate. Vorbim despre o afecţiune care poate fi un efect al diverselor medicamente, precum cele de tensiune sau antidepresivele, dar, pe de altă parte, insomnia poate fi şi o stare dată de alte simptome, precum durerile cronice. Astfel, prin utilizarea palmelor radiante, se lucrează energetic atât zonele corpului care pot crea insomnie (durerile de coloană, de șold, dureri ale membrelor inferioare), cât și zona cerebrală, detensionându-se zona dureroasă, dar și zona cerebrală, acţiune în urma căreia, pacientul îşi poate recăpăta ciclul natural de veghe - somn.

„Pacienții simt o stare mai bună încă de la prima ședință”

- Cât durează o ședință și de câte este nevoie pentru echilibrare completă?

- O ședință durează între 45 și 60 de minute. În cazul afecțiunilor cronicizate, poate fi nevoie de opt-zece ședințe, iar în cele acute, de cinci-opt vizite la cabinet.

- Se văd schimbări rapid, chiar după prima ședință?

- Pacienții simt încă de la prima ședință o stare mai bună, se văd eliberați de tot stresul cotidian, iar după prima oră de terapie, calitatea somnului se îmbunătățește.

„Nu are efecte adverse”

- Ce simte pacientul în timpul unei şedinte? Există vreun disconfort?

- Având în vedere faptul că terapeutul lucrează blând cu palmele, pacientul nu simte niciun simptom, precum durere, și nu există niciun alt disconfort.

- Cui i se adresează acest tip de terapie?

- Terapia Radiantă se adresează tuturor pacienţilor, indiferent de vârstă, fie că vorbim despre persoane cu diverse boli, fie că vorbim despre indivizi care se simt epuizaţi fizic, psihic, ori resimt un stres puternic.

- Prezintă contraindicații?

- Tehnica Radiantă nu prezintă nicio contraindicație sau efect advers, nu interacționează cu tratamentele alopate sau de altă natură.

- De ce o recomandați? Ce are în plus faţă de celelalte tehnici?

- Pot spune că Tehnica Radiantă a trecut proba timpului, fiind o metodă străveche ce și-a câștigat locul în terapiile energetice. Rezultatele în cazuistica medicală, pe care am abordat-o cu această tehnică, sunt deosebit de importante în ameliorarea și vindecarea pacienților. Recomand această metodă de vindecare, pentru că abordează ființa umană la nivel subtil, invizibil, dar cu rezultate importante pe partea fizică, îmbunătățind considerabil calitatea vieții.

„În timpul Tehnicii Radiante mâinile se aşază în funcție de ceea ce are nevoie pacientul, pe zona care trebuie tratată“

„Tehnica Radiantă abordează ființa umană la nivel subtil, invizibil, dar cu rezultate importante pe partea fizică, îmbunătățind considerabil calitatea vieții“

„Se poate folosi împreună cu masajul de relaxare“

- Cu ce o putem combina, astfel încât să avem grijă de întregul organism?

- Tehnica Radiantă acționează la nivel energetic asupra ființei umane. Clinica Eliade abordează pacientul în toate cele patru aspecte ale sale: energetic, mental, emoțional și fizic, fiind promotorul abordării holistice, integrate în România și nu numai. Această metodă poate face parte din protocolul terapeutic al pacientului alături de alte terapii precum ozonoterapia, medicina naturistă, nutriția, tehnicile de masaj terapeutic sau de relaxare, recuperarea medicală, osteopatia, terapia craniosacrală, terapia florală Bach.