Main menu

header

781 18 1de Ştefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Despre existența blestemului nu ar trebui să ne îndoim, atât timp cât există rugăciuni și tehnici specifice de îndepărtare sau de dizolvare a acestuia. Pot fi făcute de oameni simpli, de vrăjitoare sau de specialiști, care, cu ajutorul magiei albe sau negre, pot schimba complet viața celui împotriva căruia sunt îndreptate. Fie că vorbim despre vorbe aruncate de altcineva către tine, fie că vorbim de propriile gânduri sau cuvinte rele pe care ți le adresezi, efectul este același. Gena Rusu (medalion), terapeut holistic, ne-a explicat ce sunt blestemele, dar și autoblestemele, cum ne pot influența viața, și mai ales cum putem să le ținem departe de noi.

„Aceste gânduri au la bază teama că nu poți sau nu ești în stare”

- Există expresii sau cuvinte care pot atrage răul în viața noastră?

- Cuvintele și expresiile pe care le folosim în dialogul interior și cu ceilalți sunt o consecință a modului în care gândim, astfel că aș atrage atenția mai întâi asupra obișnuințelor de a avea gânduri negative sau pozitive, tocmai de aceea, ar fi mai bine să explic ce înseamnă fiecare în parte. Gândurile negative sunt cele care te limitează în acțiunile tale, sunt cele care te blochează să îți atingi potențialul maxim în plan profesional, în plan relațional, în plan amoros sau în orice alt plan al vieții. Aceste gânduri au la bază frica și ideea că nu poți sau nu ești în stare să îți atingi obiective care par cel puțin îndrăznețe. De partea cealaltă, gândirea pozitivă îți dă libertatea de a-ți seta obiective care unora li s-ar părea cel puțin nerealiste, dar mai ales îți dau puterea de a le atinge.

- Cum se întâmplă asta?

- Acest lucru este posibil datorită faptului că energia care îți dă putere sau care te limitează se află în subconştient. Atât gândurile pozitive, cât și cele negative devin programe de viață care se instalează în subconştient. Diferența dintre conștient și subconştient este că ultimul are putere de materializare a gândurilor în proporție de 95% minimum și 99% maximum, iar conștientul, între 1% și 5%.

„Omul este predispus spre negativism”

781 18 2- Și mintea conștientă?

- Mintea conștientă este cea care face alegeri, care își exprimă dorințe, care judecă, analizează, raţionează, care știe ce înseamnă trecut, prezent, viitor. Numai că aceasta are capacitate mică de memorare, aproximativ 20 de secunde, și putere mică de materializare a dorințelor, între 1% și 5%. Mintea subconștientă percepe doar timpul prezent, are capacitate mare de memorare (40 de milioane de bitzi pe secundă), este recurentă și odată înregistrată, informația rulează până este schimbată și materializează gândurile în propor- ție de 95%-99%.

- Pare mai greu să atragi binele decât răul. De ce?

- S-a demonstrat științific că omul este predispus spre negativism. S-au realizat studii care au demonstrat că efectul nocebo - îi spui omului o informație negativă, el o preia, o integrează și o materializează rapid - este mult mai puternic decât efectul placebo, atunci când îi dai omului o informație pozitivă. Mai precis: nocebo are efect de 90%, iar placebo, efect de 50%. Binele este invocat întotdeauna prin gândurile noastre.

„Repetarea cuvintelor și a expresiilor negative se materializează”

781 18 3- Revenind la expresiile care aduc răul în viața noastră...

- Prin repetarea cuvintelor și a expresiilor negative, ele ajung în subconștient și, în 95%-99% dintre cazuri, se materializează mai devreme sau mai târziu, însă cu siguranță se materializează. Ați fost vreodată atenți la efectul pe care îl are un gând în organism? Şi ce diferit ne simțim atunci când suntem pe un flux de bună dispoziţie, de gânduri pozitive, înălțătoare, față de cealaltă variantă, când avem griji, frici, judecăți, nemulțumiri etc.? Cu siguranță există o explicație pe care o găsim în neuroștiințe.

- Putem vorbi despre un autoblestem?

- Da, sigur, omul se blesteamă singur, destul de des. Toate expresiile care încep cu „Să fiu...” sunt autoblesteme. Blestemul este o formă de energie negativă foarte puternic manifestată prin cuvinte. Blestemul se poate transmite din generație în generație și îi afectează pe cei din neam asupra cărora a fost aruncat. Cel mai des folosim expresii precum: „nu cred că pot să fac asta”, „nu sunt în stare”, „mi-e frică”, „nu voi putea niciodată”. Aceste gânduri și expresii te limitează și te blochează.

„Jurământul este o formă de «legare» faţă de o persoană etc.”

- De exemplu, dacă spun: „să mor, dacă te mint”, înseamnă că pot muri?

- Înseamnă ca poți muri, însă nu fizic, ci energetic. Cu cât folosești mai des astfel de cuvinte, cu atât scade energia pe care ai putea să o folosești pentru a-ți crea viața pe care o dorești. Pe de altă parte, blestemele produc efecte doar asupra celora a căror credință în Dumnezeu este slabă și care sunt cu adevărat vinovați. În cazul în care persoana care blesteamă nu este convinsă de vinovăția persoanei blestemate, blestemul se va întoarce asupra ei.

- Blestemul este același lucru cu jurământul?

- Nu, blestemul și jurământul sunt diferite ca semnificație și energie. Jurământul este o formă de „legare” faţă de o persoană, de o situație, de o stare sau de un obiect. Și jurământul se poate transmite, însă nu de la o persoană la alta din neam, ci de la o viață la alta a aceleiași persoane. Jurămintele au scopul de a adeveri sau de a întări, de a da greutate cuvântului declarat sau promis, dar unele jurăminte implică şi atragerea unor blesteme sau pedepse pentru cei care calcă jurământul.

„În cazul în care persoana care blesteamă nu este convinsă de vinovăția persoanei blestemate, blestemul se va întoarce asupra ei“

„Ca să te protejezi, este important să ai o Vibraţie înaltă a gândurilor“

- Dacă gândim sau vorbim rău despre cineva, transmitem energie negativă?

- Da, gândul este o formă de energie care se atașează de cel despre care gândim rău și căruia îi dorim răul, iar el, dacă este slăbit din punct de vedere energetic, va resimți influența negativă a gândului tău. Și înjurăturile au același efect. O vorbă aruncată la supărare poate distruge destine. Cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla atunci când blestemi o persoană despre care nu ai certitudinea că este vinovată este să se întoarcă blestemul asupra ta cu o putere de șapte ori mai mare. În cazul în care persoana respectivă chiar este vinovată de lucrul pentru care o acuzi, singurul tău câștig este acela că va fi, într-adevăr, lovită de blestem.

- Cum ne putem ține departe de blesteme?

- Sunt tot felul de tehnici de extragere a blestemelor. Iar ca să te protejezi de blesteme este important să ai o Vibrație înaltă a gândurilor, emoțiilor și a corpului tău. Iar asta se întâmplă prin meditaţie și stare de bine permanentă. Cu siguranță, ne afectează și ne influențează viața, dar este important să nu le dai atenție, să nu intri în energia celui care le folosește și, bineînțeles, să nu le folosești chiar tu. Cum spuneam, sunt multe tehnici de dizolvare sau de extragere a blestemelor.