Main menu

header

749 10 1de Valeria Roman şi Adrian Barna

Blocajul din cadrul programului dumneavoastră de slăbit s-a instalat și nu se mai dă dus deloc? Parcă vă pare rău că au „plecat” relativ ușor atât de multe kilograme și iată că acum, când mai aveți atât de puține, nu mai reuşiţi să scăpaţi de ele? Nu greșiţi cu nimic în dietă, programul de exerciții fizice este, de asemenea, corect respectat, însă cu toate acestea cântarul vă arată același număr de kilograme. Revista „Taifasuri” a aflat soluțiile pentru ca dumneavoastră să nu abandonați, iar masajul cu bambus este o variantă. Am stat de vorbă pe această temă cu Dănuț Bujor (foto), tehnician maseur.

„Ajută la eliminarea rapidă a toxinelor”

749 10 2- Ce este masajul cu bambus și cui îi este indicat?

- Masajul cu beţe de bambus este un tip de masaj corporal, care implică manipularea ţesutului atât cu ajutorul beţelor speciale de bambus - rulare rapidă şi energică pe suprafaţa pielii -, cât şi prin mişcări manuale care ajută la eliberarea tensiunilor şi îmbunătăţesc circulaţia. Beţele de bambus folosite în masaj reprezintă practic porţiuni din tulpina plantei, tăiate şi şlefuite astfel încât să fie netede şi potrivite pentru efectuarea terapiei. Bambusul se utilizează de mii de ani în procedurile de relaxare şi în cele terapeutice, în structura acestuia regăsindu-se o substanţă - silica (aceeaşi cu cea din corpul uman) - bogată în minerale, calciu şi magneziu, care susţine frumuseţea şi aspectul suplu, ferm şi tonifiat al pielii. Rulate pe zonele care necesită remodelare - picioare, coapse, fese, abdomen, talie etc., beţele de bambus favorizează un drenaj limfatic instrumental superior tuturor celorlalte metode utilizate în centrele de înfrumuseţare sau spa-uri, eliminând atât toxinele din organism, cât şi surplusul de apă responsabil cu volumul mărit al membrelor şi cu aspectul denivelat al pielii.

- De ce bețe de bambus?

- Beţele de bambus reprezintă cele mai indicate instrumente pentru dizlocarea celulelor adipoase şi pentru reducerea stratului de grăsime. Cu ajutorul lor, pot pătrunde mai adânc în ţesutul adipos, dimi- nuându-i volumul şi reconturând astfel silueta în timp-record. Nicio altă metodă de remodelare corporală noninvazivă nu se poate mândri cu asemenea rezultate.

„Este de opt ori mai eficient decât un masaj anticelulitic clasic”

749 10 3- Care sunt pașii pregătitori pentru această procedură?

- Înainte de începerea masajului, pe întregul corp se aplică ulei natural de cocos, atât pentru a facilita mişcările de rulare/rotire a beţelor de bambus, cât şi pentru a favoriza procesul de detoxifiere. Uleiul de cocos este preferat oricărei creme anticelulitice, deoarece este cel mai eficient remediu natural de combatere a celulitei şi de hidratare intensă a pielii, având o extraordinară putere lipoactivă (topire a grăsimilor) şi regenerantă (susţine elasticitatea pielii şi îi întăreşte bariera protectoare). În plus, este 100% sigur pentru piele, nu produce reacţii alergice şi nu conţine aditivi sintetici.

- Ce beneficii aduce masajul cu bambus?

- Masajul cu bambus nu este doar de ajutor în modelarea exteriorului, ci putem vorbi despre o adevărată transformare a interiorului. În acest context, amintim și efectul profund pozitiv al masajului cu bambus asupra sistemului nervos vegetativ, cel care asigură echilibrul organismului și adaptabilitatea sa la condițiile schimbătoare de mediu. Sistemul nervos controlează funcțiile importante ale vieții organismului (funcțiile vitale), ca de exemplu: activitatea cardiacă, presiunea sangvină, procesul de digestie și procesul de schimburi între organism și mediu. Atenuează celulita, fiind de opt ori mai eficient decât un masaj clasic anticelulitic și neimplicând durere sau leziuni ale pielii. Stimulează microcirculația și pune organismul în mișcare, combate eficient și într-un mod 100% natural retenția de apă, îmbunătățește fermitatea, elasticitatea și tonusul pielii, ajută la dizlocarea depozitelor de grăsime, în special din zonele greu de lucrat la sală (flancuri, coapse, șolduri etc.) și previne recurența celulitei (desigur, în condițiile unui stil de viață echilibrat, fără excese culinare), reglează ciclul somn-trezire și este cel mai bun remediu pentru persoanele care se confruntă cu insomnia. De asemenea, alungă și previne stările de depresie sau anxioase, prin masajul cu bambus fiind stimulată producția de endorfine (hormonul fericirii), ajută organismul să se refacă mai repede după efort fizic şi accelerează metabolismul celular, susținând buna funcționare a sistemului limfatic.

„Masajul cu beţe de bambus, prin hidratarea musculară profundă și prin drenajul limfatic, trimite vibrații către sistemul nervos simpatic, apăsând butonul «reset». Rezultatele vin sub forma unei stări de relaxare, în timp ce sistemul digestiv este stimulat, lucru ce duce la o creștere a metabolismului. În același timp, sistemul limfatic este motivat să elimine toxinele și apa în exces din organism într-un timp mai scurt“

„Primele rezultate vizibile se pot remarca după cea de-a treia şedinţă“

749 10 4- Cât durează o ședință și cu ce frecvență este indicat să se facă acest tip de tratament?

- Durata unei ședințe variază în funcție de sexul pacientului. La doamne, vorbim despre o ședință de 50 de minute, iar la domni de 30 de minute. Dacă vorbim despre frecvență, aceasta depinde de obiectivele fiecărei persoane. Frecvența ședințelor poate fi zilnică sau poate varia între trei ședinţe pe săptămână (cu o zi pauză între ele) și una pe săptămână (recomandată pentru întreținere). Primele rezultate vizibile se pot remarca după cea de-a treia ședință, cu toate că încă de la prima sesiune se poate vedea o diferență. Și anume hainele se așază mai bine pe corp, pielea este mai netedă şi mai mătăsoasă.