Main menu

header

720 10 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Una dintre terapiile apărute de câţiva ani în peisajul românesc de profil este Access Bars, o tehnică ce se adresează tuturor celor care vor să-şi îmbunătăţească starea de sănătate, dar şi de spirit. Despre această metodă care are din ce în ce mai mulţi practicanţi, ne-a vorbit Dumitriţa Roşca (medalion), facilitator Access Bars la Celeste, Centrul de Regresii şi Terapii.

„Una dintre cele mai uşoare metode de transformare”

- Cum putem defini Access Bars?

- Access Bars este, în primul rând, o terapie de care m-am îndrăgostit! Şi asta pentru că este una dintre cele mai uşoare şi eficiente metode de transformare, care te ajută să îţi schimbi în bine viaţa. Este practicată în peste 170 de ţări din întreaga lume, iar sute de mii de oameni au învăţat să îşi schimbe perspectiva asupra vieţii cu ajutorul ei.

- În ce constă această terapie?

- Constă în atingerea a 32 de puncte situate pe cap, care sunt numite „bars”, adică „bare”, pentru că sunt dispuse în linii, şi care stochează componenta electromagnetică a tuturor gândurilor, credinţelor, deciziilor şi a obiceiurilor pe care persoana respectivă le-a avut vreodată. Prin atingerea acestor bare începe să se cureţe energia stocată în acea zonă sau în acel aspect al vieţii sale. Există bare pentru vindecare, bucurie, bani, recunoştinţă, tristeţe, implanturi, corp, creativitate, sex. După cum am spus, sunt 32 în total.

„Atingând punctele de pe cap se eliberează condiţionările şi limitările”

- Cum se face?

- În timp ce pacientul stă întins confortabil pe pat (în cazul în care nu se poate întinde, se poate aşeza pe un scaun) sunt atinse pe rând cele 32 de bare, într-o ordine anume, şi astfel încep să se elibereze condiţionările şi limitările corespunzătoare. Pe măsură ce aceste bare sunt rulate, se dizolvă din energia stocată şi persoana începe să se simtă din ce în ce mai bine. Imaginaţi-vă că cineva atinge anumite puncte de pe capul dumneavoastră, într-un mod foarte delicat, iar acest lucru determină vocea aceea interioară, care până atunci v-a spus că nu sunteţi bun de nimic sau că nu vă puteţi îndeplini visurile, să tacă. Se poate întâmpla ca pacientul să experimenteze un somn foarte bun şi profund, deşi de ceva vreme se confruntă cu insomnia. Se poate ca să aibă dintr-o dată foarte multă energie şi poftă de viaţă.

- Cât timp durează o şedinţă?

- O şedinţă durează între 40 şi 90 de minute şi de fiecare dată poţi experimenta stări şi senzaţii diferite chiar dacă mergi la acelaşi facilitator. Timpul dedicat sesiunii este diferit, în funcţie de nevoile fiecăruia, copiii având nevoie de un timp mai scurt pentru rularea barelor pentru că sunt mult mai deschişi şi receptivi.

„Aduce claritate, linişte şi echilibru”

720 10 2- Ce suferinţe fizice poate trata această terapie?

- Access Bars aduce o reală îmbunătăţire în viaţa fiecăruia, tratând sau ameliorând dureri în corp, depresia, insomnia, artrita, oboseala cronică. Sunt cazuri docu- mentate de îmbunătăţire în unele dintre problemele fizice după o singură şedinţă de Access Bars, au fost în ceea ce priveşte scolioza, de exemplu, unde s-au înregistrat câştiguri în înălţime. De asemenea, există cazuri în care s-a schimbat orientarea degetelor de la picioare în poziţia corectă, deşi medicul recomandase intervenţie chirurgicală.

- Este adevărat că se pot vindeca emoţiile, relaţiile? În ce fel?

- Atunci când devenim conştienţi că cei din jurul nostru nu pot fi schimbaţi dacă noi nu ne schimbăm, începem să trăim o viaţă autentică. Cu ajutorul terapiei Access Bars, accesând barele care stochează anumite emoţii ca: tristeţe, bucurie, recunoştinţă, pace, calm, curăţăm mai mult din programele, convingerile şi tiparele create şi automat aducem mai multă claritate, linişte şi echilibru. Ne îmbunătăţim atât viaţa noastră, cât şi a întregii familii, raportându-ne într-un mod benefic la noi, la par- tenerii şi la copiii noştri. Devenim conştienţi că noi suntem singurii care trebuie să se schimbe, pentru ca şi cei din jurul nostru să îşi modifice atitudinea faţă de noi. Se spune că fericirea este molipsitoare şi ne putem da seama de acest lucru atunci când observăm că, dacă noi suntem fericiţi, automat şi cei de lângă noi îşi modifică starea în bine.

„Tehnica a apărut în anii ’90”

720 10 3- Când a apărut această metodă de tratament şi cine a dezvoltat-o?

- A fost descoperită de Gary Douglas, în 1990, în California, în urma unei şedinţe de channeling, în care acesta a conştientizat că aceste bare sunt un nou instrument de vindecare şi de schimbare a conştiinţei. Gary a început să ţină cursuri şi să predea această nouă terapie, iar acum Access Bars face parte dintr-un proces mult mai mare, denumit Access Consciousness. Gary Douglas ţine foarte multe conferinţe, este un autor de succes, iar ceea ce el ne povăţuieşte este să creăm un viitor în care să fim conştienţi şi, mai ales, fericiţi.

- Are efecte secundare?

- Această terapie este foarte sigură şi nu prezintă niciun risc. Din acest motiv Access Bars se adresează bebeluşilor, copiilor mici, adolescenţilor, femeilor însărcinate, chiar şi pacienţilor cu peacemaker, aducând beneficii în vieţile tuturor. S-a demonstrat chiar că femeile însărcinate care beneficiază de şedinţe Bars au naşteri naturale mai uşoare. În timpul unei şedinţe se poate experimenta o stare profundă de relaxare, un somn adânc, pot apărea vise/viziuni sau, uneori, pacientul poate avea doar o stare de pace şi de linişte. Există un studiu amplu făcut de faimosul neurolog american Jeffrey L. Fannin pe creier, înainte şi după o şedinţă de Access Bars. Acesta a descoperit că înainte de şedinţă creierul era suprasolicitat, iar după o şedinţă de Access Bars creierul era echilibrat, în stare normală de funcţionare.

„Pentru rezultate imediate sunt necesare una, două şedinţe săptămânale”

- Un pacient trebuie să fie şi practicant sau poate primi tratamentul fără a învăţa tehnica?

- Nu există limitări de genul că pot fi doar practician sau doar pacient şi aceasta este cu adevărat beneficitatea acestei terapii. Se poate experimenta Access Bars din ambele poziţii şi este minunat că se poate învăţa şi practica de oricine, aducând atât de multe schimbări în bine, în conştiinţa tuturor.

- La cât timp se pot face şedinţele Access Bars una după alta?

- Este recomandat ca pentru rezultate imediate şi vizibile să se facă una-două şedinţe pe săptămână, timp de trei, patru săptămâni, iar apoi una, două şedinţe lunar sau la nevoie. Depinde foarte mult şi de necesitatea fiecăruia, de tipul de boli fizice pe care pacientul le are, de vârsta, starea emoţională etc.

- Este necesară o pregătire prealabilă pentru o şedinţă de terapie?

- Încă un lucru bun este că nu ai nevoie de niciun tip de pregătire, dar eu le recomand totuşi pacienţilor să nu mănânce chiar înainte de terapie. Este mult mai uşor să lucrezi Access Bars pe un corp care nu este implicat într-un proces de digestie.

„Conform unui studiu, un creier suprasolicitat înainte de şedinţa de Access Bars este apoi echilibrat şi în stare normală de funcţionare“

„Îmbunătăţeşte somnul, face să dispară atacurile de panică, depresia“

- Care sunt efectele imediate? Care sunt transformările pe care această metodă le aduce în noi?

- Starea de după şedinţă, indiferent de ce s-a experimentat în timpul terapiei, este una de armonie între minte, trup şi suflet şi de relaxare. Transformările de care beneficiază cel care primeşte acest fel de tratament sunt multiple: claritate mentală şi uşurinţă în luarea deciziilor, îmbunătăţirea somnului, echilibru emoţional, bucurie, dorinţa de viaţă; dispar atacurile de panică, anxietatea, depresia.