Main menu

header

715 10 1de Luana Mare şi Florica Pintea

O terapie apărută în ultimii ani în centrele de vindecare din ţara noastră este tehnica Raindrop, a picăturilor de ploaie, o procedură care promite să readucă starea de bine, vindecarea sau alinierea coloanei vertebrale, după cum ne-a spus terapeuta Raluca Hădărag (medalion).

„Se pun picături de uleiuri esenţiale pe coloană şi pe tălpi”

- Ce este şi cum se face terapia Raindrop?

- Terapia Raindrop este o tehnică mai puţin cunoscută în România, dar cu succese remarcabile pentru capacităţile sale de vindecare a corpului cu propriile resurse. Constă în aplicarea de uleiuri esenţiale sub formă de picături de-a lungul coloanei vertebrale, de fapt, de-a stânga şi de-a dreapta acesteia, în imediata apropiere, dar şi pe tălpi, după care se execută mişcări blânde de masaj pe aceste locuri. Este o terapie fără efecte adverse sau nocive pentru organism şi utilizează uleiuri esenţiale cu proprietăţi antivirale şi antiinflamatoare.

- De ce se aplică de-a lungul coloanei şi pe tălpi?

- Uleiurile se pun de-a lungul coloanei sau de-a stânga şi de-a dreapta ei pentru a ajuta muşchii, pentru a-i relaxa. De asemenea, se pun şi pe tălpi fiindcă acolo există puncte corespondente fiecărui organ din corp. Leagă punctele reflexogene. Există nişte studii, iar medicii au demonstrat că unele tipuri de anomalii în aliniamentul coloanei sunt cauzate de virusuri şi bacterii care se află încapsulaţi, în stare latentă, de-a lungul şi sub muşchii paravertebrali. Aceşti germeni patogeni determină inflamarea şi deformarea coloanei vertebrale. Aceste uleiuri esenţiale folosite au efecte antiinflamatoare şi antibacteriene. Ele penetrează pielea, iar substanţele ajung în ţesuturi şi produc efecte terapeutice.

„Stimulează detoxifierea organismului”

715 10 2- Care este istoricul acestei terapii?

- Este o tehnică dezvoltată de doctor Gary Young în anii ’80 pe baza cercetărilor efectuate şi a informaţiilor fascinante pe care le-a învăţat de la înţelepţi indieni. Gary Young şi-a fundamentat cercetările pe unele informații pe care le-a aflat de la un bătrân șaman indian al națiunii Lakota din Dakota de Sud, despre secrete păstrate din bătrâni despre puterea interioară, despre vindecare. Bătrânul şaman i-a dat imboldul și l-a stimulat să înceapă inventarea și dezvoltarea tehnicii Raindrop care să utilizeze puterea uleiurilor esenţiale pentru a reface curgerea energiei pe coloană. Este o tehnică puternică, neinvazivă, ce se bazează pe capacitatea antivirală, antibacteriană şi antiinflamatoare a unui pachet de uleiuri esenţiale alese special pentru a determina organismul să-şi menţină curbura spinală normală.

- Se face această terapie doar în probleme de curbură defectuoasă a coloanei vertebrale?

- După cum spuneam, în primul rând este o tehnică de echilibrare fizică, emoţională, mentală. După o astfel de şedinţă are loc o eliberare de emoţii negative sau o energizare. Depinde foarte mult şi pentru ce facem terapia. În funcţie de ceea ce dorim, alegem uleiurile esenţiale speciale. Raindrop foloseşte masajul si aplicaţiile de uleiuri esenţiale pentru a atenua simptome de scolioză, cifoză şi alte boli ale spatelui, întărind în acelaşi timp sistemul imunitar, stimulează detoxifierea organismului. Se pot elimina emoţii negative, dar şi ameliora suferinţe fizice.

„Efectele unei şedinţe pot dura mai multe luni”

715 10 3- Ce suferinţe pot fi ameliorate cu această tehnică?

- Se poate lucra cu diferite uleiuri pentru fiecare afecţiune a unei persoane; infecţii pulmonare, probleme digestive, hormonale, insuficienţe hepatice, probleme mentale, dar şi multe altele se pot trata, substituind uleiurile esenţiale strandard folosite în tehnica Raindrop. Mai are ca efecte: relaxarea ţesuturilor musculare, stoparea gripei sau a răcelii, readucerea stării de bucurie, de energizare, îndepărtarea stresului şi a stării de anxietate, curăţare a ţesuturilor, reducerea disconfortului din articulaţii, susţinerea sistemului imunitar, îmbunătăţirea capacităţii de concentrare, echilibrarea balanţei energetice.

- Cât durează o şedinţă şi la cât timp se efectuează?

- O şedinţă durează între o oră şi o oră şi jumătate, depinde cât îi ia persoanei să se relaxeze. Pentru o persoană sănătoasă care vrea doar să aibă o stare de bine, o şedinţă pe lună poate fi suficientă, poate chiar la două luni. Cei care au dureri pot veni până încetează acestea. Nu suntem toţi la fel. După un astfel de tratament organismul trece printr-o etapă de purificare-detoxifiere-realiniere a coloanei ce se prelungeşte până la şapte zile. Efectele unei aplicări pot dura câteva luni pentru o persoană, în timp ce alta poate avea nevoie de mai multe şedinţe, de aplicări repetate săptămânal, până ce organismul începe să răspundă la tratament (depinde cât de încărcat de toxine este organismul).

„Precauţie pentru persoanele alergice la aspirină”

- Aveţi recomandări pe care cei care apelează la această terapie ar trebui să le respecte în perioada tratamentului?

- Singura recomandare este consumul de apă, deoarece ajută la eliminarea toxinelor dislocate în timpul acestei tehnici. Este recomandat a se ţine o dietă uşoară şi înainte şi după terapie pentru a beneficia la maxim de efectele ei.

- Există contraindicaţii?

- Singurele contraindicaţii sunt pentru persoanele cu alergii la plantele ale căror uleiuri esenţiale se folosesc, precum şi alergia la aspirină. Pentru acestea din urmă se evită folosirea unuia dintre uleiurile tehnicii.

- Ce simte persoana după şedinţă?

- Nu există nişte simptome standard ale detoxifierii. Se poate simţi mai uşoară sau să îi fie somn, dar poate că experimentează direct o stare de energizare. În timpul terapiei se instalează relaxarea, iar la final se aplică ulei esenţial de mentă care potenţează toate celelalte uleiuri. După terapie se instalează o stare de bine, de eliberare emoţională, de relaxare.

„Unele tipuri de anomalii în aliniamentul coloanei sunt cauzate de virusuri şi bacterii care se află încapsulaţi, în stare latentă, de-a lungul şi sub muşchii paravertebrali“

„Elimină stările de frică, angoasă, neîmplinire“

- Ce emoţii negative pot fi vindecate?

- Se pot elimina emoţii negative ca: manipularea (ulei esenţial de busuioc); lipsa respectului de sine (chiparos); incoerenţa (aroma siez); deconectarea, neîmplinirea (maghiran); frica de a finaliza lucrurile, vulnerabilitatea, toxicitatea (oregano); eşecul, frica de dependenţă, restricţia, rigiditatea (menta); lipsa de potecţie (cimbru); agresiunea, frica de conflict, inabilitatea de a face faţă, înfrângerea (uleiul valor = curaj).

„Acţionează asupra sistemului limbic“

- Cum acţionează uleiul esenţial aplicat pe tălpi asupra întregului organism?

- Uleiul esenţial declanşează procesul de regenerare şi acţionează asupra sistemului limbic, influenţând centrul emoţional al creierului. Aplicat pe talpă şi împins în dermă cu ajutorul masajului, moleculele uleiului esenţial vor ajunge în câteva minute prin întregul organism, până la organul aflat în suferinţă. Acolo, vor penetra celula şi vor schimba informaţia dezechilibrată la nivel de ADN. Uleiurile se pun pe piele într-o anumită ordine, folosindu-se o tehnică de masaj specială. Muşchii se detensionează, iar persoana va experimenta efectul purificator pe măsură ce corpul elimină toxinele.