Main menu

header

669 22 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Specialiștii spun că a curăța aura energetică este echivalent cu a face dușul de dimineață. O aură curată vă protejează împotriva atacurilor bolilor și influențează deciziile pe care le luați. Iată care sunt cele mai bune metode de curățare energetică.

Uleiul de trandafiri, campionul curățării energetice

Sunteți într-o perioadă în care parcă nimic nu mai funcționează la parametrii optimi? Vă simțiți lipsiți de motivație? Frustrați? Depresivi? V-ați întrebat de când nu ați mai făcut o curățare energetică? Pentru a debloca energia care nu curge corespunzător puneți câteva picături de ulei de trandafiri (despre care oamenii de știință spun că are cel mai mare nivel de vibrație) într-o sticlă cu pulverizator, împreună cu puțină apă. Pulverizați prin toată casa, în special în colțurile acesteia. Veți constata singuri cum toate lucrurile vor intra în normal mai repede decât ați fi sperat.

Tămâia și smirna, impresionante virtuți de apărare

Încă din Antichitate, smirna a fost considerată un antimicrobian extrem de puternic, parfumul său fiind cunoscut ca un scut împotriva gândurilor negre. Cât privește tămâia, aceasta a fost, ca și smirna, printre darurile aduse lui Iisus, iar tradiția populară o recomandă ca un leac extrem de prețios, cu impresionante virtuți de protecție. Tămâia și smirna se pun împreună într-un vas special, iar fumul se împrăștie în toate direcțiile. În acest fel, casa va fi curățată energetic și echilibrată. Tradiția spune că o bucățică de tămâie sfințită ținută la gât apără de deochi, de blestem, de boli și de alte rele.

Încarcă atmosfera cu ioni pozitivi

669 22 2Fumul de salvie albă este folosit de indienii din America de Nord din cele mai vechi timpuri ca fiind un purificator de excepție. Luați un mănunchi de salvie albă uscată și puneți-l să ardă deasupra unui cărbune. Folosiți ambele mâini pentru a direcționa fumul spre cap, spre față, spre picioare și spre zona pieptului. O altă modalitate de a folosi salvia este să puneți frunze uscate într-un vas, le aprindeți, le lăsați puțin să ardă, apoi le stingeți. Împingeți fumul cu mâna în toate colțurile casei. Acesta strânge energia negativă din locuință și ridică nivelul vibrațional, modificând polaritatea aerului și încărcându-l cu ioni pozitivi.

Sunetul, instrument de vindecare

Sunetul este recunoscut de multe culturi ca fiind un instrument veritabil de vindecare. Melodiosul sunet al cântecelor tibetane, de exemplu, sau cel rezultat din lovirea bolurilor de cristal este binecunoscut pentru capacitatea lor de a elimina energiile negative și de a curăța aura. Un puternic efect purificator al aurei, dar și al mediului înconjurător îl au și cantatele gregoriene. Specialiștii spun că, după ce ascultați timp de zece minute aceste piese, camera va fi curățată de orice energie negativă. Dacă vi se par greoaie, puteți folosi o piesă de muzică clasică, cum ar fi un fragment din „Muzica Apelor” sau „Simfonia pastorală” a lui Beethoven.

Reduceți expunerea la electricitate!

Cu cât veți folosi mai mult timp gadgeturi electrice, cu atât radiațiile și frecvențele emise de acestea vor interfera cu ritmul natural al corpului dumneavoastră și vor forma un câmp static în jurul aurei care provoacă tulburări energetice. Acesta este motivul pentru care specialiștii recomandă ca în dormitorul dumneavoastră să nu existe prea multe surse de curent electric. În cazul în care nu puteți renunța la gadgeturi, folosiți pe post de protecție cristalele, al căror rol este de a proteja câmpul energetic al organismului.

Cuarțul alungă oboseala

Dintre cristalele recomandate pentru curățarea și protejarea aurei se remarcă cuarțul sau cristalul de stâncă. Se recomandă cristalele de cuarț duble, adică cele ascuțite la ambele capete, care vor fi purtate în buzunar. Este o metodă foarte bună, mai ales atunci când treceți prin situații care vă istovesc. La sfârșitul zilei, pentru a vă reface nivelul energetic, faceți următorul exercițiu: așezați-vă în picioare, ținând un cristal dublu în fiecare mână. Relaxați-vă și încercați să vizualizați cum energia cristalelor vă încarcă tot corpul. În același timp, încercați să aveți și o respirație ritmică. Sunt de ajuns zece minute pentru a vă desprinde de grijile de peste zi și a vă purifica aura de toate reziduurile energetice.

Cristale împotriva tensiunilor

Este foarte important să fiți atenți la locurile, oamenii sau situațiile în care aveți senzația că rămâneți fără energie. Cel mai bine, spun specialiștii, ar fi să limitați contactul cu aceste situații și persoane, iar dacă nu puteți, purtați întotdeauna cu dumneavoastră un cristal de protecție. Ar fi indicat un labradorit sau cristalul de turmalină neagră, care poate fi transportat oriunde. De asemenea, cuarțul fumuriu pus pe birou sau în apropierea telefonului vă va proteja de tensiuni și de negativitatea altora.

Ieșiți afară când bate vântul mai puternic

Natura este de mare ajutor tuturor, dar tot aceasta poate fi și capricioasă. Nu trebuie însă să vă speriați atunci când bate vântul foarte puternic, ci să ieșiți afară, pentru că acesta vă va elibera de toate energiile negative. De asemenea, este recomandat să stați în ploaie sau pe faleza unei mări ori a unui ocean, pentru că briza conține sare și alte minerale, elemente extrem de benefice pentru curățarea aurei. Tot pentru a vă elibera de energiile negative obișnuiți-vă să mergeți pe iarbă în picioarele goale. Nu în ultimul rând, energizați-vă ieșind în soare și înotați în apă sărată pentru eliminarea blocajelor.

Protecție cu sare și oțet

Pentru a înlătura energiile negative din casă aveți nevoie de următoarele ingrediente: un pahar transparent, oțet alb, sare de mare și apă. Turnați sare în pahar astfel încât să acopere o treime. Umpleți restul cu oțet alb și cu apă și amplasați-l în camera în care simțiți că sunt cele mai multe vibrații negative. Puneți paharul într-un loc ferit de ochii celorlalți și lăsați-l o zi. După 24 de ore verificați paharul. Dacă lichidul nu este tulbure, nu are o culoare verzuie sau bule înseamnă că nu aveți nicio problemă. Dacă însă paharul are depuneri ciudate, locul respectiv este plin de energii negative. Repetați procedeul și a doua zi.

În fiecare zi stropiţi-vă cu apă sfinţită şi rostiţi „Rugăciunea inimii“

Alternaţi duşurile calde cu cele reci

O excelentă modalitate pentru a purifica aura este alternarea dușurilor calde cu cele reci. În același timp, vor fi alungate energiile negative și va fi îmbunătățită circulația și, totodată, echilibrează tensiunea corpului. De altfel, specialiștii afirmă că alternarea de apă caldă cu apă rece este la fel de relaxantă ca o oră de masaj. De asemenea, puteți umple cada cu apă în care să puneți câteva linguri cu bicarbonat de sodiu, câteva linguri cu sare de mare și zece picături de uleiuri esențiale de lavandă, de arbore de ceai și de tămâie. Stați în cadă timp de 20 de minute, și corpul va elimina toate toxinele prin piele. Este foarte important ca ulterior să vă spălați bine pielea și părul. Indiferent că ați absorbit energii negative sau nu, e bine ca această baie să devină un obicei.