Main menu

header

660 11 1de Sorin Dumitrescu şi Adrian Barna

Corpul uman are şapte chakre, reprezentate de un grup de organe sau de alte părţi importante din trupul nostru. O atentă analiză a ceea ce a adus boala ne poate arăta locul de unde provine ea.

Sănătatea organelor, asociată cu tiparele mentale

Corpul nostru are şapte chakre fundamentale şi numeroase alte chakre secundare. Chakrele sunt centri de energie care interacţionează permanent fie cu un anumit grup de organe, fie cu glande sau cu alte părţi ale corpului nostru. Sănătatea organelor din fiecare chakră este asociată cu anumite tipare mentale şi comportamente specifice, pe care vom încerca, în cele ce urmează, să vi le prezentăm, pentru ca înainte de a pătrunde pe viitor în misterul fiecărei afecţiuni la nivel spiritual deja să intuim singuri de unde anume, din ce dezechilibru energetic ne provine suferinţa. De exemplu, zona asociată cu senzaţia de siguranţă şi de securitate în lumea exterioară, ceea ce noi numim lume înconjurătoare, cuprinde oasele, sângele, sistemul imunitar şi pielea. Ele alcătuiesc ceea ce poate fi denumit drept centru emoţional al chakrei respective. Dacă vă simţiţi în nesiguranţă în lumea exterioară, vă este frică, nu aveţi încredere în dumneavoastră şi în oameni, aveţi toate şansele să vă alegeţi cu o afecţiune din acest perimetru. Şi acum să începem să pătrundem prin fiecare din cei şapte centri energetici şi emoţionali ai corpului nostru şi să vedem ce suferinţe se pot naşte şi din ce cauză.

Chakra 1

A siguranţei şi stabilităţii

Probleme de sănătate: afecţiuni ale oaselor şi ale articulaţiilor (osteoporoză, coloană vertebrală, artrită, cu toate formele ei), boli de sânge, în special formele de anemie, cârcei, varice, spasme musculare, slăbiciune musculară, infecţii virale luate foarte uşor, psoriazis, eczeme, alergii, acnee, probleme la anus şi la colon. De unde provin aceste afecţiuni: frică, incapacitate de a crede în forţele dumneavoastră, dorinţa de a fi folosit de altcineva ca urmare a acestei stări de autodesconsiderare, tendinţa de a dărui mai mult decât primiţi, nevoia de a fi iubit, dorinţa de a sări în ajutorul tuturor, postura de oaie neagră în familie sau în societate.

Chakra 2

A sexualităţii

Afecţiuni: toate problemele aparatului genital feminin şi masculin, impotenţă, pierderea apetitului sexual, disfuncţie erectilă, frigiditate, infertilitate, probleme ale şoldurilor şi ale coloanei în zona lombară. De unde provin: în principal, din neacceptarea propriei sexualităţi şi a ideii de sexualitate, pe care o consideraţi drept ceva murdar, reprobabil, dintr-o anume nemulţumire a aspectului propriu, în special la femei, dar şi dintr-o concentrare excesivă asupra sexualităţii, percepută ca fiind cel mai important lucru din viaţa dumneavoastră. Infertilitatea este o altă problemă gravă care poate afecta serios viaţa şi echilibrul femeilor. De asemenea, incapacitatea de a menţine o viaţă de cuplu este o cauză serioasă.

Chakra 3

A plexului solar, a emoţiilor

660 11 2Afecţiuni: toate problemele sistemului digestiv legate de stomac, ficat, bilă, pancreas, intestin subţire, obezitate, dependenţe, rinichi, glande suprarenale. Toate stările noastre emoţionale au sediul în „cel de-al doilea creier” al organismului uman, numit plexul solar. De aceea, când brusc sunt înfricoşaţi de ceva, prima senzaţie a multora este că au nevoie la toaletă. O persoană labilă psihic, pentru care viaţa pare o povară, care are tot timpul convingerea că este victima celor din jur, se va îmbolnăvi uşor fie de gastrită sau de ulcer, fie de hepatită sau de alte probleme de ficat, acest organ, singurul regenerabil din corp întrucât e în conexiune directă cu Universul, fiind sediul mâniei, frustrărilor, depresiei. O accentuată senzaţie de neiubire aduce un diabet sau o pancreatită. Frica duce frecvent la falsa protecţie a corpului prin depunerea straturilor de grăsime. Rinichii sunt sediul fricii, dar şi al orgoliului nemăsurat, şi îmbolnăvirea lor provine din aceste două cauze.

Chakra 4

A dragostei, punctul din care izvorăşte iubirea

Afecţiuni: toată gama bolilor cardiace, probleme la sâni pentru femei, colesterol, ateroscleroză, cele două tipuri de tensiune, hipo şi hiper, astm şi toate tipurile de boli de plămâni. De unde provin: inima şi tot centrul energetic al acestei chakre sunt conectate la cel mai minunat sentiment, cel care ne leagă şi de Univers, sentimentul de iubire. Incapacitatea de a iubi, lipsa iubirii, trădările, orice lucru care afectează sufleteşte atât din propria parte, cât şi din exterior, duc la îmbolnăvirea inimii, la producerea aterosclerozei, sângele fiind simbolul bucuriei vieţii şi, în lipsa iubirii, nu e nicio surpriză că pereţii arterelor se îngroaşă. Colesterolul provine din aceleaşi motive. Astmul este sufocarea în faţa vieţii, simţiţi că vi se ia aerul, nu puteţi respira ceea ce trăiţi; sânii femeilor reacţionează şi ei serios, întrucât sunt centrii feminităţii, punctul prin care se realizează hrănirea copilului, iar dacă iubirea mamei pentru tată, pentru viaţa ei, pentru prunc nu este corespunzătoare, pot apărea probleme de sănătate sau de lactaţie - foarte slabă sau deloc.

Chakra 5

Zona comunicării

Afecţiuni: glandă tiroidă, maxilare, tot ce ţine de gât şi de ceafă, esofag, coarde vocale. De unde provin: în primul rând, din incapacitatea individului de a găsi căile optime de comunicare. Există oameni cărora le este frică să spună ceea ce gândesc sau să dea un răspuns, pe care însă îl păstrează în ei ca pe un lucru ruşinos şi care afectează în timp centrul comunicării. Persoanele care încearcă să impună ceva într-un mod agresiv, cele care nu se pot exprima în public, bâlbâiala, tendinţa de a nu vorbi deschis cu partenerul sau cu colegii sau şeful, cu membrii familiei fie pentru că vă simţiţi o persoană inferioară, fie că nu ştiţi cum să vă spuneţi punctul de vedere, toate acestea, în timp, produc afecţiuni ale tiroidei, considerată drept glanda comunicării, dar şi ale gâtului (răguşeala este una dintre cele mai frecvente probleme în momentul în care comunicarea este deficitară).

Chakra 6

Se ocupă de cunoaştere

I se mai spune şi chakra „celui de-al treilea ochi”. Afecţiuni: insomnie, migrene, ameţeli, toate bolile de ochi, Alzheimer, probleme ale sinusurilor, afecţiuni ale nasului, coşmaruri, halucinaţii, boli de urechi, afecţiuni ale creierului. De unde provin: chakra se regăseşte în centrul frunţii şi corespunde glandei pineale, care secretă un hormon vital pentru reglarea stărilor de somn - melatonina. Fiind un centru al cunoaşterii, vizuale, intuitive, olfactive, individul trebuie să încerce să aibă o percepţie corectă a vieţii. Problemele majore apar atunci când omul nu înţelege sau refuză să facă legătura cu aspectele metafizice.

Chakra 7

A conştiinţei pure, a înţelepciunii

Afecţiuni: toate bolile grave, în special cancer, anxietate severă, depresie, dureri de cap. De unde provin: ura, duşmănia, invidia, orice sentiment negativ asupra propriei persoane sau faţă de ceilalţi oameni, imposibilitatea înţelegerii legăturii cu Divinitatea sau respingerea lui Dumnezeu din viaţa persoanei, munca desfăşurată până la epuizare, viaţa trăită în ceaţă, fără un scop anume, senzaţia că sunteţi abandonat de familie sau de prieteni, atitudinea dură, dispreţuitoare în raport cu ceilalţi oameni.

De acum înainte, pentru că ştiţi fiecare problemele pe care le aveţi, le puteţi înţelege mai uşor de unde au provenit şi, prin urmare, să le remediaţi pentru ca vindecarea să poată începe. În următoarele numere vom detalia pe fiecare chakră principalele afecţiuni şi ce se poate face în sensul revenirii la sănătatea dorită