Main menu

header

636 24 2de Sorin Dumitrescu

A fost un adevărat înger printre oameni şi pentru oameni. Inginer de meserie, Valeriu Popa (medalion) şi-a găsit adevărata menire prin a se dedica pentru salvarea sufletelor şi trupurilor multor semeni, ajunşi, mulţi dintre ei, în situaţii-limită, în care medicina tradiţională nu mai dădea nicio şansă. Un adevărat trimis al lui Dumnezeu pe Pământ, pentru că, din contactul cu el, foarte mulţi dintre aceşti condamnaţi la moarte au redescoperit drumul vieţii, şi încă pentru mult timp. Valeriu Popa a venit cu foarte multe reţete vindecătoare pe baze de plante şi cereale în multe boli, dar tot el i-a învăţat pe oameni marele secret al faptului că bolile se nasc din sufletul şi din mentalul fiinţei umane, şi la fel de bine cum apar, pot fi şi îndepărtate pe aceeaşi cale. El a oferit în cărţile sale explicaţii scurte, dar limpezi, pentru cauza producerii fiecărei afecţiuni, dar şi formule de vindecare pe baza mentalului, care s-au dovedit în multiple situaţii foarte adevărate. Valeriu Popa spune că există anumite lucruri care trebuie luate în calcul de om dacă vrea ca viaţa să i se schimbe în bine sau să revină din situaţia grea în care se află. Este un adevărat abecedar de învăţături, de o profunzime extraordinară şi de o foarte adâncă legătură cu Divinitatea, conexiune obligatorie dacă omul își dorește cu adevărat marea sa schimbare.

Frica este cauza multor probleme

636 24 1Frica micşorează diametrul vaselor sangvine, ca urmare a vărsării excesive de adrenalină în sânge. Acest lucru duce la apariţia unor boli organice, a cardiopatiei ische- mice, hepatitei, impotenţei, frigidităţii, bolilor de piele, nevrozelor şi psihozelor. Orice jignire este un dar de la Dumnezeu. Dacă vă jigneşte cineva, nu vă răzbunați pe el, nu îl urâți şi nu vă supărați pe el, deoarece aceasta vine de la Dumnezeu. Dacă nu o acceptaţi şi vă revoltaţi sau încercați să răspundeți cu aceeaşi monedă, purificarea sufletului se va face prin boală sau prin pierderi şi, dacă nici aşa nu vă opriți, prin moarte. Această formă de purificare ne este dată în special prin intermediul celor apropiaţi, mai ales rude, părinţi, copii, soţ, soţie etc., iar dacă reuşim să îi iertăm, atunci ne putem aştepta la schimbări interioare profunde, în sens pozitiv. Însuşi Iisus avertizează în Evanghelii că, pentru fiecare om, cel mai mare duşman îl reprezintă casnicii, adică apropiaţii din familie.

Cum dăruiți, așa primiți

Dacă alegeți să răspundeți la rău cu rău, vă aflați pe aceeaşi treaptă cu adversarul. Prin iertare îi deveniți superior şi vă eliberați de povara stării negative. Îl eliberăm şi pe cel care a greşit. În cea mai importantă rugăciune, Tatăl Nostru, se spune clar: „Şi ne iartă nouă greşalele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”. Nu fiți dependenți de nimic. Dependenţa naşte frica, îndoiala, depresia şi supărarea. Nu căutaţi nicio plată sau răsplată pentru orice aţi face. Cei mai mulţi dintre noi avem tendinţa de a aștepta ca, săvârşind ceva bun, să primim imediat recompensa. Cu cât intensificaţi dorinţele dumneavoastră, cu atât va creşte gradul de agresivitate şi de autodistrugere.

Iertarea vindecă

636 24 3Iertarea se face cu sufletul. Nu trebuie să iertăm doar cu vorba, cu gândul, ci în primul rând cu sufletul. Cel mai mare rău sunt supărările neiertate. Iisus spune: „Cele ţinute, ţinute vor fi şi în Cer, cele iertate, iertate vor fi şi în Cer”. Iertarea ne vindecă de boală. În momentul în care se reuşeşte acea iertare totală, cu sufletul, a unui om care ne-a rănit, ne-a jignit, ne-a adus o nefericire de orice fel, se începe în corpul nostru, dacă suferim de vreo boală, procesul vindecării. În loc să vrei răul celui care ţi-a făcut rău, roagă-te pentru sănătatea, pentru prosperitatea, pentru fericirea sa. Iisus spunea: „Poruncă vă dau să vă iubiţi ca fraţii unii pe alţii şi să îi iertaţi şi să îi iubiţi pe vrăjmaşi”. Făcând acest pas, aveți toate şansele să deschideți un imens „cont” la „banca” de iubire a Universului, care vă va întoarce înzecit.

Suferința are rol de purificare

Agresivitatea duce inerent la boală. Boala purifică sufletul doar atunci când îi înţelegeţi mesajul pozitiv şi nu vă revoltaţi pentru ce vi se întâmplă. Agresivitatea creată prin dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea stau la baza sentimentului de gelozie. Dacă dependenţa faţă de persoana iubită creşte, cresc proporţional şi pretenţiile faţă de ea. Cearta, mânia emit masiv energie negativă şi doar întorcându-ne la iubire începem să ne vindecăm. Orice dorinţă devine stăpânul celui de care s-a agăţat. Mânia devine stăpână când sunteți mânioși, tot aşa furia, nechibzuinţa, şi în acest fel sporeşte gradul de negativitate din fiinţa dumneavoastră.

Nu vorbiți despre ce vi se întâmplă rău

Nu discutaţi despre ce necazuri aveţi, pentru că astfel le prelungiţi durata. Când nu vorbim altora despre problemele noastre, le îndepărtăm mult mai uşor şi mai repede. Ca să le eliminăm definitiv, trebuie mai întâi să le depăşim. Dacă veți căuta milă sau compătimire, veți primi doar accentuarea stării negative pe care o trăiți, până la cote foarte periculoase. Dacă aveţi o mare supărare sau sunteţi foarte trist, lăsaţi toate acestea la uşa locuinţei. Nu intraţi cu ele în casă. Ieşiţi la o plimbare prin locuri cu multă verdeaţă, pentru a vă încărca de energie pozitivă. Altminteri, ducându-le acasă, veţi face din propria locuinţă o „groapă de gunoi” energetic. Dacă aceste stări negative se repetă şi casa s-a umplut de aceste regrete, supărări, temeri, amintiţi-vă momentul când v-aţi certat sau v-aţi întristat şi locul, şi aşezaţi-vă în acel loc, rugându-vă şi cerând iertare pentru a anula efectul negativ pe care l-aţi implementat.

Comunicați la telefonul mobil doar 30 de secunde

Orice discuţie la telefonul mobil dincolo de 30 de secunde duce la scăderea energiei organismului, care începe să cedeze lent. Zona cel mai afectată nu este, paradoxal, capul, ci sistemul genital-urinar. După depăşirea a trei minute începe deja deformarea câmpului în zona capului şi a sternului, şi a primei chakre, zona coccisului. Nu mâncați când sunteți supărați. Mâncatul e serviciu divin şi trebuie făcut permanent într-o stare pozitivă, nu cu supărare, depresie, ură, mânie. Mâncarea e binecuvântată de Dumnezeu şi este important ca persoana care o găteşte să nu aibă nimic negativ în suflet, altminteri starea sa se va răsfrânge asupra bucatelor şi devine dăunătoare chiar dacă produsele sunt sută la sută naturale. Concluzia este să mâncaţi în stare de bine şi bucătarul să aibă aceeaşi stare pozitivă.

Nu emiteți pretenții de la omul iubit

În dragoste, trebuie să ne detaşăm mereu de omul iubit. Cu cât avem mai multe pretenţii, stări de nervozitate, nemulţumiri faţă de cel apropiat, cu atât creşte dependenţa faţă de el. Şi acest lucru duce la moartea sufletului. Când o căsătorie se bazează numai pe valori sexuale, ea nu poate dura. Când sentimentele slăbesc, poate apărea înşelarea partenerului, iar pericolul de destrămare a căsniciei este mare. Familiile întemeiate pe respect durează mult. Un soţ nu trebuie să facă din soţie copia sa, pentru că fiecare are personalitatea sa şi, dacă nu beneficiază de ea, se ajunge la final, pentru că niciodată celălalt nu e obiect de care să vă serviţi, ci, la fel ca dumneavoastră, o fiinţă divină, cu cerinţe proprii.

Gelozia provoacă boli grave

Gelozia este un sentiment devastator pentru organism, putând duce la scăderea auzului, traumatisme la cap, diabet, inflamaţii articulare. Când aceasta este însoţită şi de trufie, boala devine şi mai gravă. Femeia geloasă şi supărăcioasă atacă în plan subtil partenerul. Soţul fie se va îmbolnăvi, fie va deveni alcoolic, fie va divorţa. Gelozia va amplifica sentimente agresive puternice şi, pe lângă boli, puteţi ajunge să fiţi atacaţi de animale, chiar şi de cele proprii, sau să faceţi alergie la ele. Plânsul este, pe de altă parte, pozitiv. Decât să urâţi, mai bine plângeţi. Prin plâns, agresiunea acumulată în dumneavoastră se va elimina sau se va diminua considerabil.

Dragostea este medicament

Dragostea are mare putere de vindecare fizică, mentală, emoţională şi spirituală. Bârfa, minciuna, rănirea sufletească provoacă efecte karmice grave pentru cel care face acest lucru şi fie devine o persoană care nu poate trăi alături de nimeni, fie se îmbolnăveşte. Alcoolismul şi consumul de droguri sunt cauzate de un nivel foarte scăzut al iubirii de sine şi de oameni. Omul trebuie să înceteze să mai fie supărat pe el sau pe cei din jur, să intre în armonie cu Universul şi cu semenii. Legea bumerangului spune că tot ceea ce emitem în atmosferă prin gânduri şi cuvinte are caracter vibratoriu, adică se întoarce la noi, producând, în cazuri negative, perturbări serioase ale câmpului energetic al emitentului. De aceea, nimeni nu poate face un rău fără a plăti. Așadar, este bine ca, în loc de gânduri negative, mai bine să vă rugaţi de sănătatea oricărei persoane.

Când ne gândim la cineva, practic îl aducem lângă noi printr-o punte energetică, chiar dacă el nu se află fizic în apropiere. De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic, aducător de prejudiciu acelui om. În acest fel ne atacăm între noi frecvent, fără a ne da seama de consecinţe.

Nu încălcați legile Universului!

Supărarea este una dintre cele mai răspândite forme de încălcare a legilor Universului. Resentimentele copiilor pe părinţi şi ale părinţilor pe copii duc la deformarea celor mai fine structuri energetice. De aceea, atunci când femeia este gravidă sau lăuză, orice formă de supărare, de ură sau de tristeţe pe partenerul său se transmite inevitabil copilului, cu consecinţele de rigoare pentru viitorul acestuia în plan emoţional. Orice formă de egoism sau de cruzime închide legătura cu Dumnezeu, şi omul respectiv nu mai are energie de la Univers, începând procesul de autodistrugere a organismului. Pentru a se salva, omul trebuie să ia energia altor oameni, devenind vampir energetic. Egoismul îi face pe oameni insensibili la nevoile semenilor. O persoană egoistă manifestă ataşament excesiv pentru ea însăşi şi are puţini prieteni sau deloc. Dacă emiteţi spre ea numai gânduri de generozitate şi bunăvoinţă, puteţi contribui la schimbarea sa.

Unul dintre cei mai mari tămăduitori ai României îşi învăţa pacienţii ce trebuie să facă pentru a-şi schimba viaţa în bine şi a evita recidive sau alte îmbolnăviri

Munciţi cu plăcere

Munca nu trebuie desfăşurată aiurea, fără oprire, să vă omoare. Şi este foarte important să fie făcută cu plăcere, ca să iasă bine, să vă bucure şi să nu vă obosească. Altminteri devine corvoadă, suprasolicitare şi poate dăuna serios sănătăţii. Atașamentul de orice este dăunător. Este alipirea sufletului de ceva sau de cineva. Ataşamentul de orice e pământesc - fiinţe, lucruri - produce rău atât obiectului atașamentului, cât şi dumneavoastră, cei care vă ataşați. Atașamentul de mâncare, băutură, plăceri sexuale, averi, case, duce uşor la lăcomie, ură şi frustrare când vedem că noi nu avem la fel ca altul. Pentru a-şi purifica sufletul, omul trebuie să suporte pierderi, parţiale sau totale. El ştie că nu va lua nimic cu el nici în mormânt. Ataşamentul de dorinţe duce deseori la boli şi la destrămări de familii.

Omul trebuie să înceteze să mai fie supărat pe el sau pe cei din jur, să intre în armonie cu Universul şi cu semenii

Forme de agresiune faţă de Divinitate

Dispreţul faţă de noi înșine sau faţă de semeni şi nemulţumirea de propria persoană sunt tot forme de agresiune faţă de Divinitate. Dispreţul şi blamarea omoară iubirea de sine sau de oameni. Bărbatul care dispreţuieşte femeia şi se consideră superior îmbătrâ- neşte prematur şi îşi pierde mai repede puterea masculină. Trufia şi dispreţul duc la distrugerea rinichilor. Prin ură, ne legăm foarte tare de persoana pe care o detestăm.

Reţete-minune

Regim de dezintoxicare pentru cancer şi stările precanceroase

Cel mai cunoscut remediu şi cel cu rezultatele cel mai spectaculoase este regimul lui Valeriu Popa pentru cei grav bolnavi. În ce constă acest regim? Imediat după trezire trebuie scuipată saliva adunată peste noapte. Apoi, se ia o lingură cu ulei de floarea-soarelui și se mestecă 20 de minute, după care lichidul lăptos format în gură se scuipă în totalitate. Se rade apoi stratul albicios depus pe limbă cu o lingură de lemn. Se clătește foarte bine gura cu apă sărată (o lingură cu sare grunjoasă la o cană cu apă). După cura cu ulei, de la ora 8:00 dimineaţa, începeţi terapia cu mălai. Se ia în gură o lingură cu mălai și se mestecă 10-15 minute, până când începe să se scurgă saliva. Se clăteşte gura cu apă sărată. După o jumătate de oră se face o clismă cu infuzie de rostopască. Se dau în clocot doi litri de apă distilată cu două linguri cu rostopască (mai ales pentru cancere) și se infuzează timp de zece minute. Pentru alte afecţiuni grave, în funcţie de boală și de localizare, infuzia se poate prepara şi din alte amestecuri de plante. Trebuie folosită în clismă toată cantitatea de doi litri de infuzie. Femeilor li se recomandă după clismă spălături vaginale pentru cancerele cu orice localizare. Infuzia trebuie să fie din două linguri cu flori sau rădăcini de nalbă mare.

Mâncatul cu lingura de lemn

636 24 4Valeriu Popa ne recomanda ca la ora 9:30 să facem sărituri pe vârfuri, câte 100, mişcând braţele ritmic şi respirând în acelaşi ritm. La sfârşit se inspiră și se expiră adânc, şi rar în faţa ferestrei deschise. Prima masă a zilei este la ora 11:00 și constă din patru linguri cu orez nedecorticat, spălat şi lăsat timp de o oră la înmuiat. Se înghit boabe fie întregi, fie mestecate, apoi se consumă 1/2 litru de apă distilată. Se recomandă ca întreaga operaţiune să dureze una-două ore. La ora 13:00 se mănâncă de prânz. Se rad şi se amestecă într-un vas de porțelan, cu o lingură de lemn, cinci linguri cu grâu încolțit, două linguri cu ţelină mică, două linguri cu rădăcină de pătrunjel, o lingură cu gulie verde (nu roşie), două linguri cu sfeclă roşie, o lingură cu miere naturală polifloră, două linguri cu mere. Amestecul se serveşte cu o lingură de lemn. Ca desert, o linguriţă (de lemn) cu polen conservat în miere. Obligatoriu, masa durează o oră. Cea de-a treia masă se ia la ora 16:00, când se bea o cană cu infuzie de salvie, neîndulcită (250 ml apă distilată, dată în clocot, în care se pune o linguriţă cu salvie). Peste două ore se mănâncă din nou, gustarea constând din 100 de bucăţi de seminţe crude de bostan. Se bea o cană cu infuzie de cimbrişor (250 ml apă distilată, dată în clocot, peste care se adaugă o linguriţă cu plantă).

Pentru 42 de zile

636 24 5La ora 20:00 se mănâncă pentru ultima oară. Se curăţă patru mere ionatan, iar coaja se infuzează în 250 ml apă distilată cu captare de aburi (când apa clocoteşte, capacul se ridică și se adaugă repede cojile, apoi capacul se pune imediat la loc). Se opreşte focul, se pune vasul deoparte 15 minute, acoperit. Se adaugă o lingură cu miere polifloră. Apoi se consumă cojile de mere, iar zeama se soarbe încet, cu o lingură de lemn. Toată operaţiunea trebuie să dureze 45 de minute. Această masă are rol de somnifer naturist. La ora 21:00 se face o nouă clismă sau spălătură vaginală cu infuzii (de rostopască, respectiv nalbă-mare). Se face rugăciunea de seară cu fereastra deschisă şi, la 21:30, se intră în aşternuturi şi se caută somnul profund. Acest regim trebuie ţinut timp de 42 de zile. După 45 de zile se introduce în alimentaţie supa de legume, apoi cea de fasole boabe, orez înghiţit cu 1/2 litru de ceai de salvie, fulgi de ovăz în supă sau în ceai, orz, mei, porumb fiert. Decoctul se bea.

Indicii de sănătate

Valeriu Popa avea mai multe indicii după care se ghida atunci când punea un diagnostic. Putem şi noi să ne autoanalizăm şi să aflăm dacă suntem sănătoşi. Iar dacă unul dintre parametri nu corespunde grilei, atunci acela e domeniul pe care trebuie să acţionăm ca să alungăm boala:

  • urina trebuie sa fie deschisă la culoare (galben pai), fără miros;
  • trebuie să avem 1-3 scaune (dacă se poate, după fiecare masă) zilnic.
  • materiile fecale să fie fără miros, să nu se lipească de vasul de WC, să nu plutească deasupra apei;
  • transpiraţia să nu miroasă urât;
  • apetit normal (fără foame exagerată şi fără senzaţii de vomă);
  • nu trebuie ca gura să miroasă;
  • nu trebuie să existe expectoraţii multe sau alte eliminări;
  • nu e bine să ne obişnuim cu dureri difuze, care pot să mascheze boli;
  • omul sănătos are o stare de bună dispoziţie;
  • nu trebuie să avem stări de somnolenţă nejustificată;
  • când vă culcaţi, să adormiţi imediat, iar la sculare să vă treziţi imediat.

Valeriu Popa spunea că sunt nouă cauze principale care duc la îmbolnăvire. Pentru combaterea lor recomandă: destresarea, deparazitarea, dedrogarea (alcool, tutun), dezintoxicarea, detoxifierea, imaginaţia, voinţa, somnul, respiraţia şi mişcarea.