Main menu

header

635 18 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

José Silva (medalion) a descoperit o cale de a aduce la suprafață abilitățile psihicului superior cu care este înzestrat fiecare om. De la autovindecare la succes profesional, metoda care îi poartă numele este redată în detaliu în zeci de cărți de dezvoltare personală și stă la baza unor cursuri extinse în toată lumea.

Parapsihologul care a generat o revoluție

Născut în 1914, orfan de mic, José Silva a fost nevoit să se întrețină în loc să meargă la școală. Poate acest lucru nu a fost deloc întâmplător. La vârsta de 14 ani intra în contact cu un domeniu complet nou în epocă: radioul. Silva a devenit atât de performant în ceea ce făcea, încât a ajuns să edifice o mare companie de reparat astfel de aparate în Texas. A început să studieze psihologia, și acesta a fost punctul de cotitură al vieții sale; psihologia l-a dus spre hipnoză, iar acestea două, combinate cu toate cunoștințele despre undele radio, au făcut din Silva un parapsiholog care avea să revoluționeze un domeniu complex și mai puțin cunoscut.

Și-a dăruit cunoștințele întregii omeniri

În 1944, Silva a observat că, dintre copiii săi, unii învăţau mai bine, alţii aveau rezultate mai slabe. S-a întrebat de ce. Încercând să găsească răspunsul la întrebare și implicit să remedieze situația, Silva a iniţiat cercetări ample în laborator, cu echipe de specialişti în explorarea minţii umane. După 22 de ani a finalizat Metoda Silva, accesibilă tuturor celor care vor să-şi folosească mai mult capacităţile mentale. Guvernul american i-a trimis doar o scrisoare de mulţumire, preferând metoda altui medic. Aşa că Silva şi-a dăruit cunoștințele întregii omeniri, astfel încât astăzi acest mijloc unic de direcționare spre succes și de vindecare cu ajutorul propriei minți este la îndemâna oricui vrea să reuşească în viaţă.

Soluție antistres

După cum este binecunoscut, stresul de fiecare zi generează boli, diminuarea performanțelor profesionale, per ansamblu, scăderea calității și duratei vieții. În căutările lor de a stăpâni fenomenul, mulți merg la psiholog, fac yoga, citesc mormane de cărți de dezvoltare personală. Există însă și o altă variantă, Metoda Silva. Totul se rezumă la utilizarea eficientă a forței propriei minți. Astfel, sunteți învățați cum să nu vă stresați ori ce să faceți, dacă stresul apare, pentru a-l învinge. În realitate, stresul este de două feluri: real şi închipuit. Cel mai nociv e cel imaginar, concretizat în frică, grijă, sentimentul de vinovăţie, nemulţumirile de la locul de muncă. Energia declanşată de acest stres închipuit nu se consumă, se transformă în disfuncţii ale inimii, tractului digestiv, migrene. 90% dintre afecţiuni au o componentă psihosomatică. Metoda Silva se aplică exact în momentul apariţiei stresului.

Controlul undelor alfa, drumul spre reușită

635 18 2Silva a constatat că omul funcţionează concomitent în două dimensiuni: în lumea fizică, la frecvenţa beta a undelor cerebrale, mai rapidă, şi în cea spirituală, la frecvenţa alfa a undelor cerebrale, mai lentă. Cea de-a doua este responsabilă şi de rezultate superioare în funcţionarea creierului. De aceea, cine învaţă să controleze undele cerebrale alfa, să obţină relaxarea perfectă, deţine cheia îmbunătăţirii funcţiilor psihice, arată Metoda Silva. În momentul acţiunii undelor alfa, sistemul imunitar este stimulat, circulaţia şi respiraţia sunt îmbunătăţite, stresul acumulat începe să se elimine, iar organismul devine rezistent la viitoarele situaţii stresante. Tot în acest răstimp, cele două emisfere cerebrale se sincronizează, ceea ce dă posibilitatea funcţionării corelate a celei drepte (a creativităţii) cu cea stângă (a gândirii raţionale). Numai 10% din populaţie controlează emisferele după dorinţă...

Rezolvarea problemelor de sănătate

Aşadar, undele alfa sunt benefice dacă vin în mintea umană ori de câte ori se face apel la ele. Cu ajutorul lor se pot obţine performanţe deosebite: recunoaşterea şi neutralizarea stresului, înlăturarea tensiunii fizice şi psihice, rezolvarea problemelor de sănătate, îmbunătăţirea memoriei şi atenţiei, o viaţă armonioasă în familie şi în societate, luarea corectă a deciziilor, dezvoltarea comunicării, creativităţii, învăţarea rapidă şi eficientă, eliminarea obiceiurilor proaste. Însuşirea Metodei Silva nu este nicidecum un proces complicat. O puteţi obţine în cadrul cursurilor. În esenţă, prima lecţie este despre cum „se intră în alfa”, condusă de instructor, tehnică pe care, ulterior, o veţi aplica singuri. În 30 de minute veţi reuşi să vă relaxaţi profund, mai profund decât în starea de somn. Până şi începătorii pot simţi puterea propriilor minţi cu care vor începe să mediteze, vizualizând pe un ecran mental anumite obiecte, persoane, întâmplări. Starea de calm va fi propice antrenării creierului de a vedea toate detaliile. În pasul următor, se învaţă meditaţia activă, prin care evenimentele benefice, chiar improbabile la prima vedere, pot fi determinate să se întâmple.

Vindecarea altora prin meditație

635 18 3Metoda Silva asigură şi autovindecarea, îmbunătăţirea sănătăţii generale. Silva îi îndeamnă pe practicanţii metodei să urmeze tratamentele prescrise de medici, dar să folosească ceea ce au învățat pentru o recuperare uimitor de rapidă. Acest lucru se poate obţine urmând câțiva paşi: după relaxare şi intrarea în starea alfa, „să vă vorbiți mental, să vă exprimați dorinţa de a deveni o persoană iubitoare şi iertătoare, să vă retrăiți mental boala. Utilizați ecranul mental, concentrând energiile vindecătoare acolo unde este necesar”. Apoi „ştergeți repede această imagine a bolii şi simțiți-vă complet vindecat”. În final, Metoda Silva recomandă să vă repetați „în fiecare zi, în orice privinţă, eu sunt mai bun, mai bun şi mai bun”. Acest exerciţiu durează 15 minute şi poate fi repetat de fiecare dată când aveți timp, cel puţin o dată pe zi. Demn de menționat este faptul că prin Metoda Silva se poate contribui prin meditație la vindecarea altor persoane.

Scăderea în greutate, o chestiune mintală

Puteți scăpa şi de obiceiurile nedorite care v-au deteriorat imaginea și v-au zdruncinat încrederea în propria persoană. Este nevoie de o dorinţă puternică şi de convingerea fermă că veți reuşi dacă, de exemplu, vreți să slăbiți. Puteți face asta fără cure drastice și fără bani cheltuiți pe tot felul de terapii doar privind o fotografie în care erați slab(ă), aşa cum vreți să fiți acum. Apoi, imaginați-vă că atunci când veți redeveni suplu, vă veți simţi abdomenul neted, imaginați-vă gustul alimentelor care vor fi incluse în noua dietă, cum oamenii vă vor admira pentru succesul în reducerea greutăţii. Pe ecranul mintal se proiectează o imagine actuală, care apoi este făcută să dispară, aducând în loc imaginea din fotografie. După aceea, sunt imaginate momente ca urcatul ușor al scărilor, legatul la șireturi, mersul la plajă fără stres. Firește, țintele trebuie stabilite rezonabil.

„Fie ca restul vieţii dumneavoastră să fie partea cea mai frumoasă a acesteia!“ (José Silva)

UltraMind, sistemul următoarei faze de evoluţie

În 1997, José Silva realiza că etapa evoluției societății omenești prin metodele dezvoltării personale poate fi depășită, astfel încât a creat sistemul UltraMind, care introduce oamenii în cea de-a doua etapă a evoluției pe planetă. Acest sistem este metoda prin care o persoană utilizează intuiția pe care i-a dat-o Dumnezeu pentru a comunica direct cu inteligența superioară. Astfel, o lume mai bună va fi creată pentru mai mulți, nu doar pentru câțiva, întrucât UltraMind, sistemul-testament al lui Silva, este centrat pe paradigma dezvoltării gene- rale, nu doar a celei personale.