Main menu

header

601 18 1de Monica Beleneş

Medicina holistică arată că starea unui organ sau compoziția fluidelor corporale influențează mult starea generală. Şi atunci când pH-ul extra și intracelular sunt în echilibru, se declanșează fenomene de detoxifiere și de echilibrare care pot vindeca afecțiuni cronice sau chiar considerate incurabile. În practica medicală observăm adeseori excepții datorate capacității pacientului de a schimba complet mediul intern și extern, de a schimba și de a abandona toate condițiile ce anterior au dus la apariția bolii. Iar afecţiunile grave au ajuns să poată fi tratate cât mai eficient cu soluții alcaline perfuzabile. Despre aceste remedii pe cale intravenoasă ne-a povestit doctorul Ovidiu Chiș (medalion).

„Se combină dozele intravenoase cu cele orale”

- Domnule doctor Ovidiu Chiș, la ce vă referiți când spuneți tratamente cu soluții perfuzabile? Ce sunt acestea?

- Soluțiile alcaline perfuzabile sunt unele dintre cele mai cunoscute metode de promovare a sănătăţii, deoarece suntem conștienți că tot mai multe boli sunt amplificate de creșterea acidităţii metabolice și că tot mai multe alimente sunt nesănătoase sau hiperacide și, în plus, stresul și modul de viaţă modern cresc și ele tendința de aciditate metabolică. Pentru tratamentul bolilor grave, se impune un remediu cu acțiune intensă, capabil să schimbe radical mediul intern al corpului, și până acum, cel mai eficient mod dovedit este să administrăm remedii pe cale intravenoasă. Experiența clinică ne-a dovedit că și administrarea orală este eficientă, dar concentrațiile soluțiilor alcalinizante în sânge ating nivelurile mult mai mari dacă sunt administrate intravenos.

- Care sunt substanțele care se folosesc în tratamentul intravenos?

- Tratamentele se fac cu vitamina C alcalină. Vitamina C și bicarbonatul de sodiu sunt mult mai eficiente intravenos decât oral pentru a atinge dozele mari, necesare mai ales în tratamentul bolilor grave. Cel mai bine este să combinăm dozele orale, administrate constant dimineața și seara, cu dozele intravenoase, conform prescripției particularizate fiecărui pacient. Este un tratament detoxifiant, alcalinizant, anticancerigen, imunostimulant, antiinflamator, antiinfecțios.

„Elimină tumorile și hepatita cronică”

601 18 2- Cum acționează asupra organismului?

- Vitamina C alcalină combină efectul benefic de antioxidant cu cel de alcalinizare a ţesuturilor. Apa alcalină se comportă în organism ca un solvent al toxinelor acide provenite din alimentaţie sau din procesele metabolice defectuoase. Acizii sunt neutralizaţi prin transformarea lor în săruri solubile care sunt uşor eliminate.

- În ce tipuri de afecţiuni sunt recomandate?

- Soluţiile perfuzabile cu vitamina C merg foarte bine pentru: tumori, febră, infecţii virale şi bacteriene, inclusiv poliomielită, encefalită, hepatită acută, hepatită cronică (tip B, C sau D), boală Lyme, infecţii cronice diverse, varice şi tromboflebită, boli cardiovasculare, boli endocrine, hiperaciditate metabolică cu leziuni greu vindecabile, boli canceroase în forme uşoare şi medii (de exemplu, tumori operate, fără metastaze).

„Tratamentul scade glicemia şi creşte imunitatea”

- În funcţie de boală putem vorbi despre anumite indicaţii terapeutice speciale?

- Cum fiecare boală are tratamentul ei, şi vitamina C acţionează diferit pentru fiecare afecţiune. Dacă ne raportăm la diabetul zaharat insulino și noninsulino-dependent: scade glicemia prin creșterea efici- enței receptorilor la insulină. Tratamentul poate fi folosit pentru scăderea dozelor de insulină dacă se monitorizează atent glicemia. În infecțiile cronice diverse: crește imunitatea și, în doze mari, are efect anti- viral, antibacterian și antimicotic. În disbioza intestinală, orală și vaginală: permite crearea unui mediu cu pH adecvat pentru menținerea sau restabilirea florei normale. În dezechilibrele endocrine: poate regla secrețiile glandelor endocrine prin acțiunea de detoxifiere. Pentru inflamațiile diverse (noduli, zone tensionate, dureroase): are efect antiinflamator și antialgic. Oxigenează țesuturile și activează circulația sangvină și limfatică, fluidizează circulația, elimină stazele, edemele, varicele. Are efect anticoagulant asemănător cu aspirina.

- În general, medicamentele au și efecte secundare sau contraindicații. Care ar fi acestea în cazul vitaminei C perfuzabile?

- În doze mari poate produce diaree, dar, la administrarea intravenoasă, acest efect este foarte rar întâlnit. De asemenea, poate produce iritație venoasă dacă nu se perfuzează lent sau dacă sunt vene sensibile sau iritate de tratamentele anterioare (dacă se adaugă în perfuzie două fiole cu gluconat de calciu se reduce riscul de iritație). Şi, nu în ultimul rând, pot apărea stări de greață în administrarea orală din cauza sensibilității stomacului și mai puțin în administrarea intravenoasă din pricina efectelor depurative.

„Are efect anticoagulant şi anticancerigen”

601 18 3- Care ar fi schema de tratament și ce efecte terapeutice are?

- În doze mici (1-20 g/zi) are efect antioxidant, anticoagulant, antihistaminic, antiinfecțios, antiviral, alcalinizant, anticancerigen, hipoglicemic, hipolipemiant. Solvent al toxinelor acide provenite din procesele metabolice defectuoase sau din alimentaţie hiperacidă. Acizii sunt neutralizaţi prin transformarea lor în săruri solubile care sunt uşor eliminate. Oferă hidratare alcalină optimă a țesuturilor. Normalizează și susține activitatea glandelor suprarenale în tratamentul stresului. În doze mari (20-100 g/zi) are efect de oxigenare intensă a ţesuturilor, prin stimularea reacţiei de producere a peroxidului de hidrogen (H2O2). Penetraţia intratumorală este mare (similar cu celulele normale), producând efect de oxidare a celulelor canceroase.

„Nu recomand vitamina C de sinteză“

- Care este diferența dintre vitamina C alcalină și vitamina C obișnuită?

- Vitamina C este acidul ascorbic, iar vitamina C alcalină este ascorbatul de sodiu. Diferența fundamentală între ele este tocmai pH-ul. Atunci când adăugăm într-un pahar cu apă o linguriță cu vitamina C alcalină, pH-ul apei se modifică astfel cu câteva unități (de exemplu, la pH6 la pH8, devenind alcalină). Acest lucru permite administrarea vitaminei C alcaline în doze mult mai mari decât cea obișnuită. Nu recomand vitamina C de sinteză (acidul ascorbic), deoarece este acidă, iar noi urmărim ca un remediu să fie în primul rând detoxifiant și alcalinizant. Acizii pot provoca perturbări gastrice, iar în doze mari, chiar afectarea florei gastrointestinale. Vitamina C alcalină administrată oral poate fi tolerată în doze mult mai mari (chiar 20 g pe zi), singura problemă fiind efectul laxativ (fiind o sare, chiar și sarea de bucătărie are acest efect). În practica medicală folosesc vitamina C alcalină de peste nouă ani şi am constatat multiple efecte benefice, în primul rând alcalinizând și eliminând reziduurile acide. Singura metodă de a lua doze mari de vitamina C (20-100 g pe zi) este sub formă de ascorbat de sodiu (sau vitamina C alcalină), deoarece acidul ascorbic (vitamina C obișnuită) nu este recomandat mai mult de 2-3 g pe zi, din cauza acidității.