Main menu

header

531 18 1de Carmen Ciripoiu

Într-un Bucureşti nebun, plin de răutate şi de ipocrizie, există un loc unde terapeutul Aurelian Gavrilescu reuşeşte prin masajele sale să aducă speranţă în trupurile măcinate de suferinţă. După atâția ani de când practică această meserie, cel pe care unii pacienți îl consideră un adevărat înger poate „simți” afecțiunile coloanei vertebrale a bolnavului dintr-o privire… Nimic nu pare greu pentru Aurelian, omul despre care se spune că vede… mai multe decât ar vrea vreodată să ne spună…

„În peștera unde am stat șapte ani mi-am descoperit adevărata menire”

531 18 2- Terapeut, prieten al pacienților sau înger? De unde vine harul acesta? Și de ce spuneți mereu că sunteți terapeut doar prin bunăvoința lui Dumnezeu?

- Am simțit întotdeauna că am o legătură directă cu Dumnezeu. Apoi am avut o perioadă de șapte ani, timp în care am stat într-o peșteră și sunt convins că acolo mi-am descoperit adevărata menire: aceea de a ajuta omul cât îmi stă în putere. Ulterior am început să studiez arta masajului, pentru că este o adevărată artă din punctul meu de vedere, și am făcut o mulțime de cursuri de specialitate.

- La începuturile carierei dumneavoastră, ați fost vreodată sceptic în ceea ce privește vindecarea?

- Niciodată, și am să vă spun și de ce. Pentru că întotdeauna când vine cineva bolnav la mine eu pun doar mâna. Dumnezeu pune mila. Iar Domnul nu lasă pe niciunul dintre noi în suferință. Iar ceea ce ni se întâmplă, bolile de care suferim sunt doar încercări. E adevărat că printre factorii apariției acestora se numără și viața dezordonată pe care o avem, alimentația dezechilibrată și, în mod special, stresul. Dar eu sunt convins că rugăciunea făcută din toată inima, ca și iertarea pot face adevărate minuni.

„Țelul terapiei Yumeiho este de a trata sau de a diminua cauzele tulburărilor funcționale”

531 18 3- Printre metodele terapeutice folosite de dumneavoastră se numără și Yumeiho, ce cuprinde peste 100 de manevre care se efectuează asupra întregului corp al pacientului.

- Yumeiho înseamnă aplicarea unui întreg ansamblu de procedee manuale în scopul restabilirii echilibrului funcțional al organismului, fiind eliminate sau ameliorate o gamă variată de tulburări care pot genera atât îmbolnăviri acute, cât și suferințe cronice. Deși este o metodă concepută pentru a fi aplicată preponderent în scop preventiv, țelul principal al terapiei este de a trata sau de a diminua cauzele tulburărilor funcționale, care, în timp, pot genera suferințe cronice.

- În ce constă această metodă mai puțin cunoscută la noi?

- Procedeele terapeutice manuale aplicate în cadrul terapiei Yumeiho constau în tehnici de manipulare osteoarticulare și gimnastică mioarticulară pasivă, procedee de punctoterapie (în principiu, similare celor utilizate în presopunctură și reflexoterapie), tehnici și procedee speciale de masaj, elemente de stretching (întinderi, elongații), metode de corectare, respectiv echilibrare a posturii, a mersului și staticii și, nu în ultimul rând, exerciții de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor. În cazul în care afecțiunile o cer, folosesc și tehnici de reflexoterapie și presupunctură.

„Pacientul meu cel mai drag a fost un copil de doar o săptămână”

531 18 4- Care a fost cea mai gravă afecțiune tratată? Dar cel mai mic pacient?

- E greu de spus. În atâția ani am avut cazuri foarte grave, însă pentru mine este importantă orice persoană care îmi cere ajutorul, indiferent că problema sa de sănătate este minoră sau nu. Dar nimic nu se poate face fără ajutorul Domnului. Iar pe Iisus nu-l putem câștiga fără poruncile, tainele, crucea și biserica Sa, prin care făptura noastră se strămută din vraja celor de aici în pacea Împărăției ce va să fie. Am avut pacienți care abia se mișcau când au intrat în cabinet și care au plecat pe picioare. Dacă cel mai bătrân pacient avea vârsta de 90 de ani, cel mai mic avea doar o săptămână. Mi-amintesc că avea o umflătură la gât, un mușchi forțat. Un îngeraș care nu avea voie să sufere și totodată pacientul meu cel mai drag. Vedeți dumneavoastră, Apostolul Pavel spune atât de frumos că „Împărăţia lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere”. Cine are un creştinism al vorbelor nu are creştinismul adevărat, ci doar o copie falsă a acestuia.

- Unde vă pot găsi cei care au nevoie de dumneavoastră?

- Îmi desfășor activitatea la Centrul de terapii complementare Somavita, telefon 021.312.06.02. Un singur lucru vreau să mai adaug. Cine nu cunoaște puterea lui Dumnezeu se rătăcește.

„În cazul în care afecțiunile o cer, folosesc și tehnici de reflexoterapie și presupunctură“

„Ca să practici călcătura monahală trebuie în primul rând să fii pregătit sufleteşte“

- Sunteți totodată unul dintre puținii terapeuți care practică și așa-numita călcătură monahală, realizată pentru prima dată de Sfântul Părinte Elefterie de la Mănăstirea Dervent. Ce maladii poate vindeca aceasta?

- Părintele Elefterie se spune că a avut suflet de aur și mâini dumnezeiești. Eu îmbin mai multe tehnici de masaj, printre care și călcătura monahală, o tehnică cu totul specială, pentru care trebuie să fii pregătit în primul rând sufletește. Prin această tehnică se pot trata mai ales boli ale scheletului, ca luxațiile, cifoza, scolioza, torticolisul, spondiloza, discopatiile, lombosciatica, anumite hernii de disc, platfusul, sinuzita, entorsele, tensiunile musculare. Aceeași metodă dă rezultate excelente și în tratarea enurezisului sau a cefaleei, amețelilor, tulburărilor de auz și de vedere din cauza coloanei cervicale sau a lipsei de concentrare, boli determinate de poziționarea incorectă a vertebrelor.