Main menu

header

515 18 2de Gabriela Niculescu

Niciodată nu ne-am fi gândit că o simplă grămăjoară de nisip ne poate oferi o experienţă atât de fascinantă. Kinetic Sand (nisipul kinetic) poate fi, pe bună dreptate, o modalitate de relaxare şi de distracţie neobişnuită. Oricare dintre dumneavoastră îşi poate valorifica întregul potenţial creativ de care dispune modelând acest nisip uimitor. Mai mult, studiile clinice au relevat faptul că nisipul a fost extraordinar de eficient în tratarea anxietății și a crizelor cauzate de stres. Specialiștii în psihologia copilului spun că îl ajută pe micuț la dezvoltarea creativității.

Conține 98% nisip pur şi 2% polimeri nontoxici

Kinetic Sand este un produs inovator, complet curat şi care nu lasă nicio urmă. Fabricat de compania suedeză WABA Fun, acest tip de material are în componenţa sa 98% nisip pur, cu granulație fină, şi 2% polimeri nontoxici, şi poate fi modelat cu mare uşurinţă. Deşi pare puţin uleios, mâinile nu se murdăresc deloc, iar nisipul nu se lipeşte de ele, aşa cum s-ar întâmpla dacă ați construi castele de nisip pe malul mării.

Tuturor ne place să fim din când în când copii, iar acest produs pune imaginaţia şi creativitatea la încercare. Atunci când deschideți o pungă cu astfel de conținut, nisipul, deşi este solid, are o textură pufoasă şi maleabilă. Îl puteți aplatiza, frământa, şi el va deveni mai tare, însă, atunci când îl strângeți puţin în palme, el devine din nou pufos şi foarte uşor de modelat.

Are efect antimicrobian, nu e toxic și nu se usucă

Cei din industria jucăriilor au experimentat acest produs pentru a veni în întâmpinarea copiilor care îndrăgesc să se joace cu nisipul. Această joacă este distractivă pentru ei, însă nu trebuie să uităm că abilităţile manuale, imaginaţia şi spiritul de observaţie le sunt dezvoltate prin această experienţă magică. Trebuie să mai spunem despre acest nisip că nu se usucă niciodată, nu este toxic şi are efect antimicrobian, de aceea poate fi folosit în siguranţă de oricine doreşte, fără niciun risc, fie el copil, tânăr, matur sau vârstnic. Totuși, din motive de siguranță, nu este recomandat copiilor sub 3 ani. Nisipul kinetic a fost lansat în 2013, și deja este adorat de copiii din întreaga lume. Fiind ușor de modelat, oferă copiilor, dar și adulților o experiență unică și relaxantă de joacă. Creatorii produsului susțin că nisipul kinetic este 100% sigur, nu conține substanțe alergene și respectă toate standardele de sănătate.

Folosit în terapia senzorială, nisipul kinetic dezvoltă și stimulează abilitățile motorii și creativitatea copiilor

Poate înlocui plastilina şi nu lasă urme de mizerie

515 18 3Trebuie să știți că nisipul kinetic poate înlocui cu succes plastilina, mai ales că nu rămân urme de mizerie. Spre deosebire de nisipul obișnuit umed, Kinetic Sand nu lasă reziduuri pe mâini și face ca suprafețele de joacă să fie uscate. Datorită polimerilor încorporați, granulele de nisip tind să se „lipească” între ele, nu de alte suprafețe. Produsul este sensibil la apă și, pentru a vă putea bucura pe deplin de calitățile sale, producătorul recomandă utilizarea sa doar în spații unde umiditatea este sub 60%. În caz de udare accidentală, nisipul trebuie întins pe o suprafață mai largă și ţinut la aer să se usuce.