Main menu

header

503 19 1de Gabriela Niculescu

Masajul a devenit o artă încă din cele mai vechi timpuri. Există nenumărate tipuri de masaj în lume, de la cele terapeutice până la cele de înfrumusețare sau erotice. Și tocmai datorită faptului că este apreciat, excentricii nu au ratat ocazia să creeze și masaje ciudate sau de-a dreptul înfricoșătoare, despre care se spune că aduc beneficii. Iată cinci dintre ele.

Curățarea tenului cu... excremente de pasăre

Acest masaj este, de fapt, o tehnică folosită de gheișe pentru a-şi curăța pielea. O pensulă îmbibată într-o pastă în alcătuirea căreia intră și excremente de pasăre este plimbată pe fața femeilor care-și doresc să devină mai frumoase. Acest masaj hidratează tenul, regenerează ţesutul şi albeşte pielea, dându-i aspectul de porţelan.

Birmanez cu pitoni din Myanmar

503 19 2Dacă doriţi să încercaţi acest tip de masaj, o puteţi face gratuit la Grădina Zoologică Cebu din Filipine. Masajul constă în așezarea a patru pitoni Birmanezi, care cântăresc împreună aproximativ 250 de kilograme, peste dumneavoastră, în timp ce stați aşezați pe un pat de bambus. Înainte de şedinţa de masaj, pitonii primesc câte zece găini fiecare pentru a-și potoli foamea. Şedinţa durează aproximativ un sfert de oră şi se spune că este foarte relaxantă.

Eliberator de energie pozitivă cu... satârul

503 19 3Tradiţia acestui masaj are peste 2.000 de ani și poate fi încercat în Taiwan, însă nu este pentru oricine. Corpul este masat cu partea ascuţită a satârului, pentru a elibera energiile pozitive şi pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Tot ce vă trebuie este încrederea în terapeutul care-l execută.

Detensionant cu un elefant

503 19 4Dacă aveți spatele puţin tensionat, puteţi lăsa un elefant să vă calce uşor. Este posibil ca această făptură „fragilă” de trei tone să vă scape de probleme mai repede decât un terapeut. Elefanţii sunt dresaţi să apese foarte uşor pe spatele oamenilor, iar acest masaj poate fi încercat în Thailanda.

Regenerant cu... melci

503 19 5Masajul cu melci poate fi făcut în Rusia, Japonia şi Marea Britanie. Despre această terapie se spune că ajută la regenerarea pielii, combaterea ridurilor şi a cicatricelor. Tehnica e simplă: se iau câţiva melci africani uriaşi şi se pun pe faţă pentru a se târî după bunul plac. Substanțele secretate de ei sunt benefice tenului.