Main menu

header

de Iulian D. Moleianu

La sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, Germania se afla într-o situaţie politică neobişnuită. După pierderea sfintei puteri imperiale de tip roman, trebuia să-şi redescopere propria identitate. Astfel, au luat fiinţă societăţi secrete, deghizate în şcoli de filosofie şi ezoterism. Acesta a fost fundamentul pe care avea să se clădească una dintre cele mai periculoase şi mai dure societăţi secrete din lume, Ordinul German.

Von Serbottendorff, de la mistica musulmană la mitologia nordică
Principalul artizan al acestui „nou val” al filosofiei germane a fost baronul Rudolf Freiherr Von Serbottendorff. El a jucat un rol crucial în dezvoltarea grupării Thule Gesechafft, care a răsărit din Ordinul German. Societatea Thule era un grup secret nou, întemeiat pe bazele vechii mitologii nordice. În anul 1918, Von Serbottendorff a cumpărat cotidianul bavarez „Münchener Beobachter”, pe care l-a transformat într-o publicaţie antisemită, ziarul oficial al Societăţii Thule. Foarte curând, din Societatea Thule a luat naştere Partidul Nazist. Cu toate acestea, deşi ideologia germană ariană se întemeia pe o orientare pur naţionalistă, curând a ieşit la iveală faptul că Von Serbottendorff era, de fapt, un cetăţean turc adoptat, care avea legături cu tradiţia sufită şi era un adept al „şcolilor marilor mistere”. Din acest motiv, nu e de mirare faptul că, mai târziu, Societatea Thule şi Partidul Nazist au avut o serie de înclinaţii mistice. S-a spus despre baron că adevăratul său nume era Adam Alfred Rudolf Blauer şi că era implicat în luptele anticomuniste din Bavaria. Von Serbottendorff (sau... Blauer) a participat la Războiul Balcanic din 1912-1913, călăuzind Semiluna Turcă şi a fost ridicat la rangul de Maestru al Ordinului Rose Garland (Rosenkranz). În anul 1910, când locuia la Istanbul, era stăpân peste propria societate secretă, care avea la bază o combinaţie de mistică islamică, masonerie, alchimie şi de ideologie antibolşevică, un temei ocult perfect pentru Partidul Nazist. Ulterior, s-a aflat că acest personaj bizar a creat inclusiv o sectă de adepţi devotaţi în linia „Fadayen” (sau „Asasinii”), conduşi de călăuza lor spirituală, „Bătrânul Muntelui”. Astfel, Serbottendorff întemeiase o societate secretă semireligioasă şi militantă, care urmărea să schimbe lumea...

Dietrich Eckhart i-a prezentat lui Hitler viziunea ezoterică
Spuneam că străvechea tradiţie sufită influenţase Occidentul, însă, prin intermediul Societăţii Thule, Von Serbottendorff a adus mistica islamică direct în statul politic german. El a rămas în istorie şi pentru că a susţinut că Maeştrii Musulmani îi încredinţaseră „Germania iluminatoare” şi a procedat ca atare, îmbinând sufismul cu străvechea mitologie ariană.
După ascensiunea lui Adolf Hitler, care descoperise Societatea pentru că... primise ordin s-o spioneze, ziarul lui Von Serbottendorff a ajuns pe mâna lui Dietrich Eckhart, un catolic bavarez care contribuise la fondarea Partidului Muncitoresc, astfel că publicaţia se afla acum sub o conducere germană. Eckhart i-a prezentat lui Hitler viziunea ezoterică asupra lumii şi tot el a transcris „Mein Kampf”. Când a ajuns la putere, Hitler a înfiinţat SS-ul, un secret Ordin al Stelei de Argint, care a mers mai departe, iniţiindu-i pe oameni în tainele ezoterice ascunse. Relaţiile strânse cu Turcia au fost menţinute, după cum o arată exterminările în masă din ambele ţări. Eckhart însuşi a fost extrem de influenţat de mistica orientală, fiind un adept al Mişcării lui Aleister Crowley. Anumiţi cercetători au susţinut chiar că acesta a avut o înrâurire atât de mare asupra mişcării oculte naziste, că e posibil ca prin intermediul său să fi acţionat întregul sistem al acestei „frăţii secrete” (sau ceea ce numim „Codul Nazist”), şi astfel să-i fi influenţat pe Hitler şi ai lui.

SS-ul lui Himmler, dimensiunea ocultă a Partidului Nazist
Dimensiunea ocultă era foarte prezentă în Partidul Nazist, după cum aveau să arate crimele comise de Himmlers Death Head Units, care trimit cu gândul la cultul celtic al capetelor morţilor. Amintim şi de SS-ul lui Himmler, de inspiraţie ocultă, care îşi avea sediul în Castelul Wewelsburg din Westfalia şi în care şedinţele liderilor se desfăşurau la o masă rotundă cu 13 scaune. În 1935, trupele SS, conduse de Himmler, s-au stabilit la Ahnernerbe (n.r. - „Moştenirea ancestrală”), pentru a căuta tainele oculte ce vor deschide drumul Partidului Nazist spre victorie. Au străbătut lumea, spre Tibet, America de Sud, Rennes le Chateau şi alte locuri speciale prin dimensiunea lor ocultă.
Întregul demers al Partidului Nazist consta în crearea unei teologii bazate pe ocultism, într-un forum politic. Acelaşi lucru fusese înfăptuit în SUA, unde influenţa masonică dăduse naştere unei constituţii masonice, iar familia politică era şi avea să fie pentru totdeauna clădită pe secrete masonice şi oculte.

Dr. Walter Johannes Stein: „Asasini care emiteau în secret condamnări la moarte“

Potrivit doctorului în istorie Walter Johannes Stein, Societatea Thule era „o grupare de asasini care ţineau întâlniri în secret şi emiteau condamnări la moarte. Von Serbottendorff era cel care a inventat această metodă criminală de a opera schimbări politice în Societatea Thule, pentru că el a popularizat-o prin intermediul intereselor urmărite de ziarul pe care îl patrona. Franz Gurtner, şeful poliţiei din München, era membru al unui cerc intern al Ordinului German (axat pe Societatea Thule), iar mai târziu, în timpul Celui De-al Treilea Reich, a devenit ministrul Justiţiei. Societatea Thule i-a servit Ordinului German drept platformă politică şi de recrutare. În anul 1918 s-a format Cercul Politic al Muncitorilor, al cărui preşedinte era Karl Harrer, reprezentantul Societăţii Thule, iar, un an mai târziu, această instituţie a devenit Partidul Muncitoresc German. În 1920, acesta s-a transformat în NSDAP (Nazionalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) sau Partidul Nazist, condus de Adolf Hitler”. De altfel, însuşi Von Serbottendorff avea să afirme clar, fără „perdea”: „Membrii Thule au fost oamenii spre care Hitler s-a întors iniţial şi care mai întâi s-au aliat cu el”.

• „Codul Nazist“ a fost inspirat de misterele din Tibet şi America de Sud

„Membrii Thule au fost oamenii spre care Hitler s-a întors iniţial şi care mai întâi s-au aliat cu el” (Rudolf Freiherr Von Serbottendorff)